Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 13

Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovėje - orkaitėje

Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovė

Itin paprasta, bet nerealiai skanu. Marinuota kiaulienos nugarinė arba sprandinė su bulvėmis kepta rankovėje - orkaitėje tikrai sutaupo daug mūsų laiko, kuris taip reikalingas ruošiantis įvairioms šventėms. Šį patiekalą įvertino net mano tėtis, kuris labai retai pasako, kad kažkas labai skanus. Žinoma, tokį patiekalą galite gaminti ir ne tik šventėms, bet ir tiesiog šeimos vakarienei, kai norisi nustebinti savo šeimą ir labai skaniai pavalgyti. Būtinai pamėginkite, pažadu, kad šis patiekalas Jums labai patiks.

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinė: ~800 gramų (arba kiaulienos sprandinė)
  • svogūnai: 1
  • garstyčių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • bazilikų - česnakų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • aštresnė adžika: 1 arbatinio šaukštelio
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • aitriosios paprikos milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kiaulienos prieskoniai: pagal skonį
  • bulvės: 4-5 didesnės (galima ir daugiau).

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulienos sprandinę arba nugarinę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ( kaip šašlykui).

2. Tada svogūną sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.

3. Tuomet svogūną sudėkite į dubenį kartu su kitais ingredientais, išmaišykite.

4. Į gautą masę sudėkite supjaustytą kiaulieną ir gerai išmaišykite, palikite maždaug valandą pasimarinuoti.

5. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis, sudėkite ant kiaulienos ir permaišykite.

6. Viską sudėkite į kepimo maišelį arba rankovę (stenkitės paskirstyti vienu sluoksniu), užriškite, pradurkite peiliu ir dėkite į skardą.

7. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 50-60 minučių.

8. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Labai skani, burnoje tirpstanti mėsa, bulvės kvepiančios bazilikais. Net pati pirmą kartą nesitikėjau, kad gausis taip gerai. Skanaus ir Jums!

9. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos nugarinės receptų rasite: Kiaulienos nugarinės receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau