- 28.12.2021
- 0.0 Reitingas
- 1791 Peržiūr
- Aptarti
Šį kartą su Jumis visais pasidalinsiu su jumis nuostabaus kiaulienos nugarinės marinato receptu. Šitaip paruošta kiauliena labai tinka vakarienei po ilgos dienos. Valgis atrodo gan paprastas, bet tikrai žadina apetitą, o aromatas kviečia į svečius užsukti net išalkusius kaimynus.
Labai gerai pamenu, kad vaikystėje mano mama visada kiaulienos pjausnius marinuodavo iš vakaro. Šitoks kiaulienos nugarinės pjausnių paruošimas smagus ir nuostabus, kai norisi greito patiekalo kitos dienos pietums. Beje, šitaip paruošta kiauliena yra itin minkšta, tiesiog tirpstanti burnoje. Taigi, dažnai paskutinis darbas, kurį atlieku, prieš eidama miegoti, kai visą savo šeimyną noriu palepinti nuostabiausia kiauliena, marinavimas. Nugarinės pjausnys idealiai tiks kepti keptuvėje su grioveliais, kadangi dailiai apskrunda, bet išsisuksite ir įprasta keptuve.
Taip pat pasidalinsiu ir pikantišku grietinėlės, sidro ir garstyčių padažu. Toks padažas man čia tinka idealiai ir yra būtinas. Pamėginę patys suprasite kodėl.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinės pjausniai su kaulu: 4.
Kiaulienos nugarinės marinatui:
- raudonieji pipirai: 10 (stambiai sutriname)
- druska: 0,5-1 valgomojo šaukšto (pagal skonį)
- malta ugninė paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 didelės skiltelės (sutarkuojame)
- sutarkuotas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnų granulės: 1 valgomojo šaukšto
- malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovinti petražolių lapeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 3 (smulkiai sulaužome)
- kadagio uogos: 10 (stambiai sutriname)
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų.
Padažui:
- sviestas
- riebi grietinėlė: 8 valgomųjų šaukštų
- sidras: 4 valgomųjų šaukštų
- grūdėtosios garstyčios: 2-3 arbatinių šaukštelių.
Recepto paruošimas
1. Iš vakaro: Dubenyje sumaišome raudonuosius pipirus, druską, ugninę papriką, petražolių lapelius, kalendras, česnaką, imbierą, cukrų, svogūnų granules, juoduosius pipirus, lauro lapus, kadagių uogas bei aliejų.
2. Tuomet į pasiruoštą mišinį sudedame kiaulienos pjausnius ir pirštais visą mišinį tolygiai paskirstome ant jų.
3. Šitaip suruoštus kiaulienos pjausnius šaldytuve marinuojame nuo 12 iki 24 valandų, bet ne ilgiau.
4. Kitą dieną: Išdėliojame kiaulienos pjausnius ant lentelės ir riebioje pusėje peiliu padarome nedideles įpjovas. Šitaip riebalai geriau išsilydys, o odelė labai skaniai apskrus.
5. Tuomet į karštą keptuvę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
6. Sudedame į keptuvę kiaulienos pjausnius, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių po maždaug 5-6 minutes, kol dailiai parus.
7. Po to pjausnius sudedame į lėkštę ir paliekame šiek tiek atvėsti.
8. Keptuvę su mėsos sultimis paliekame ant ugnies, bet sumažiname kaitrą, įdedame vieną arbatinį šaukštelį sviesto, tuomet supilame sidrą ir leidžiame pusei jo nugaruoti, tai užtrunka maždaug 2 minutes.
9. Tada sukrečiame garstyčias ir išmaišome, po to supilame grietinėlę ir dar kartą gerai išmaišome. Pakaitiname maždaug 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
10. Padažą patiekiame su kiaulienos pjausniais, paprasčiausiai, apšlakstydami juos trupučiu padažo. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau kiaulienos receptų rasite: Kiaulienos receptai.
Recepto Autorius Mukatanas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau