Aš vis dar bandau prisijaukinti batatus (saldžiąsias bulves) savo virtuvėje ir eksperimentuoju su įvairiausiais receptais. Kai kurie pavyksta labai gerai, kai kurie visiškai nepatinka ir atsiduria šiukšliadėžėje.
Daugelis žino, kad silkė yra naudingas produktas žmogaus organizmui, tai labai geras baltymų šaltinis iš nebrangios ir skanios jūros gėrybės, nepakeičiamas visų šeimos švenčių atributas ir daugelio žinomų salotų pagrindinis ingredientas.
Tokios obuolių salotos su salierų stiebais man asmeniškai labiausiai tinka prie keptos antienos, bet ją drąsiai galite valgyti ir vieną arba su kita paukštiena (vištiena ar kalakutiena). Jas pagaminsite tikrai labai greitai, o ingredientai visiškai paprasti, randami bene kiekvienoje parduotuvėje.
Pirmą kartą tokios mišrainės su silke, morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže paragavau pas savo uošvienę. Tada norėjosi įsidėti dar ir dar, kol jos visiškai neliko. Žinoma, vakaro eigoje paprašiau recepto, tuo pačiu mačiau kaip dar keletas giminaičių jį užsirašė.