Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 16

Salotos su batatais (saldžiosiomis bulvėmis), vištiena ir ryžių makaronais

Salotos su batatais (saldžiosiomis bulvėmis), vištiena ir ryžių makaro

Aš vis dar bandau prisijaukinti batatus (saldžiąsias bulves) savo virtuvėje ir eksperimentuoju su įvairiausiais receptais. Kai kurie pavyksta labai gerai, kai kurie visiškai nepatinka ir atsiduria šiukšliadėžėje. Šį kartą pasidalinsiu tokiu receptu, kuris tikrai pasiteisino, buvo labai skanu ir visa šeima sakė tik pagyrimus. Prie šio recepto teko pasižymėti "bus gaminamas ir ateityje", tad drąsiai visa gamybos eiga dalinuosi ir su Jumis.

Ingredientai

  • ryžių makaronai: 1 pakuotės (~200 gramų)
  • vištienos filė be odos: ~500 gramų
  • batatai: 500 gramų
  • ilgavaisiai agurkai: 0,5
  • ridikėliai: 5
  • avokadai: 1
  • pasmulkinti kopūstai: 1 puodelio.

Padažui:

  • sezamų pasta tahini: 3 valgomųjų šaukštų
  • sojų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • sirupas arba medus: 1,5 valgomojo šaukšto
  • skrudintų sezamų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos arba laimo vaisiaus sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • trintas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištieną pagardiname druska bei pipirais.

2. Kepame vištieną orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo gabaliuko dydžio.

3. Batatą nulupame ir supjaustome kubeliais, pašlakstome aliejumi ir pagardiname žiupsneliu druskos.

4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių arba kol suminkštėja.

5. Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame kelias minutės pabrinkti.

6. Po to nupilame vandenį. Ant ryžių makaronų dedame iškeptą batatą, pasmulkintą vištieną ir susmulkintas daržoves.

7. Padažui išspaudžiame česnako skilteles bei imbierą ir sumaišome su likusiais produktais.

8. Salotas prieš pat patiekdami sumaišome su pasiruoštu padažu. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau