Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 17

Trinta braškių uogienė

Trinta braškių uogienė

Toks uogienės receptas - tai mano greitasis būdas išgelbėti pernokusioms braškėms, o kartu pusryčių metu pamaloninti tiek mažus, tiek didelius pilvus. Pagaminimui naudoju tik pirktines braškes, nes mano pačios sode augančių braškių "gelbėti" niekada netenka - jos būna suvalgytos tokiu pat greičiu kaip ir noksta. Uogienės virimas trunka vos apie 15-20 minučių, jei virti ilgiau, pradeda tamsėti skaisti braškių spalva, skirsis kartus braškių sėklų skonis, išnyks natūralus braškių aromatas. Su citrinų sultimis tokios uogienės spalva gausis ryškesnė raudona.

Paruošta uogienė nėra per saldi, ganėtinai skysta (atšalus sutirštėja), bet dar ne sirupas, joje jaučiamas tikrų braškių skonis. Trinta braškių uogienė tinka biskvitiniams tortams pertepti, pusryčiams ant kruasano užtepti, varškę ar baltą sūrį aplieti, manų arba avižinių dribsnių košę pagardinti, bet skaniausia ji man su varškėčiais, lietiniais ir pieniškais ledais.

Mano viena teta Halina, šiam receptui naudoja gabaliuką sviesto. Aš sviestą pakeičiu alyvuogių aliejumi. Mat, riebalai padės ilgiau išsaugoti braškių aromatą, be to, verdant sirupas mažiau putos. Taip pat alyvuogių aliejus yra natūralus konservantas, apsaugojantis net ir nesaldžią uogienę nuo pelijimo.

Pagaminimui reiks turėti 2-3 litrų talpos puodą, blenderį, 1 litro talpos sterilų indelį. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi šiek tiek daugiau nei 1 litras uogienės.

Ingredientai

  • braškės: 0,9-1 kilogramo
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų.

desertai, saldumynai, uogienės, braškės, braškių uogienė, trinta uogie

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kruopščiai nupjaustykite uogų žalius vainikėlius ir visus puvimo arba skaisčios raudonos spalvos pasikeitimo pėdsakus. Uogas nuplaukite kiaurasamtyje ir gerai nuvarvinkite.

2. Tada supjaustykite braškes 1-2 centimetrų kubeliais.

3. Puode uogas sumaišykite su cukrumi, pilkite citrinų sulčių (nėra būtina), palikite maždaug 20-30 minučių sultims išsiskirti. Kas 10 minučių uogas vis pamaišykite.

4. Išsiskyrusios sultys turi būti su lyg uogų turiniu, jei trūksta skysčio, pilkite šiek tiek vandens. Virš vidutiniškos kaitros uogas sultyse užvirinkite, pilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dar pakunkuliuokite maždaug 15-20 minučių. Šaukštu pašalinkite paviršiuje susidariusias puteles.

5. Nukelkite uogienę nuo kaitros ir palikite maždaug 10 minučių, šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.

6. Tada uogienę pilkite į blenderį ir suplakite iki vientiso turinio masės. Pilkite į sterilų indelį ir užsukite.

7. Laikykite šaldytuve iki 2 mėnesių (gal galite ir ilgiau laikyti, bet mano namuose greit tokie dalykai būna suvalgyti). Skanaus!

8. Patarimas: Aš pati dar įsigudrinau tokią uogienę supilstyti į buteliukus su siaurais snapeliais. Iš jų itin patogu laistyti arba raudonais taškeliais papuošti desertus.

9. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-21 laikas 18:51 Receptai Sveiki Mėsos Kotletai: Maistingas Receptas ir Kaip Sumažinti Onkologijos Riziką

Ar prisimenate tą jaukų mėsos kotletų kvapą, sklindantį iš mamos virtuvės? Šis patiekalas – ne tik nostalgiškas vaikystės prisiminimas, bet ir puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveiko, maistingo ir lengvai paruošiamo ...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 18:36 Receptai Sveikas Bulvių Plokštainis su Vištiena: Maistingas ir Gardus Receptas

Ar ieškote patiekalo, kuris sujungia vaikystės skonius su šiuolaikine sveika mityba? Šis bulvių plokštainis su vištiena – tai ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventėm...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:37 Receptai Kotletai su porais ir grietinėlės padažu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kotletų su porais naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į kulinarinę kelionę ...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 21:02 Naujausi moksliniai pasiekimai apie gyvybę Ceres: Ar nykštukinė planeta slepia gyvybės paslaptis?
Šiame straipsnyje aptarsime naujausius mokslinius atradimus, kurie keičia mūsų supratimą apie Ceres ir kelia klausimų apie gyvybės galimybes kitose Saulės sistemos planetose. Sužinokite daugiau apie Ceres paslaptis!...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 20:55 Mianhua Biblioteka: Unikali Knygų Šventovė Ant Skardžio Kinijoje
Šiame straipsnyje aptarsime jos architektūrą, kultūrinę reikšmę, mokslinius paaiškinimus apie jos poveikį ir kaip ji prisideda prie turizmo bei vietos bendruomenės gerovės.

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 19:12 Kaip suprasti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų
Sužinokite, kaip atpažinti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų, ir kokie žingsniai padės žengti į juos su pasitikėjimu ir atvira širdimi. Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais moksliniais tyrimais ir psichologų įžvalgomis, aptarsi...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 18:34 Naujausi moksliniai laimės paaiškinimai: kaip auginti laimę kasdien
Ar laimė yra likimo dovana, ar įgūdis? Sužinokite, ką sako mokslas apie laimę ir kaip sąmoningumas, dėkingumas bei geranoriškumas gali pakeisti jūsų gyvenimą. Šiame straipsnyje aptarsime, ką sako pozityviosios psichologijos mokslas, kaip formuoti lai...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 17:44 Afrikietis ginkluotas plaktuku padegė oro uosto registracijos stalą, o keleiviai bėgo iš Milano oro uosto

Italijos Malepensa oro uosto keleiviai bėgo iš 1 terminalo, kai vyras, ginkluotas plaktuku, sudaužė registracijos ekranus ir padegė ugnį netoli registracijos stalo. Dramatiškas vaizdo įrašas iš šio incidento tapo viraliniu socialiniuose tinkluose....

Skaityti daugiau