Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Liepos » 17

Trinta braškių uogienė

Trinta braškių uogienė

Toks uogienės receptas - tai mano greitasis būdas išgelbėti pernokusioms braškėms, o kartu pusryčių metu pamaloninti tiek mažus, tiek didelius pilvus. Pagaminimui naudoju tik pirktines braškes, nes mano pačios sode augančių braškių "gelbėti" niekada netenka - jos būna suvalgytos tokiu pat greičiu kaip ir noksta. Uogienės virimas trunka vos apie 15-20 minučių, jei virti ilgiau, pradeda tamsėti skaisti braškių spalva, skirsis kartus braškių sėklų skonis, išnyks natūralus braškių aromatas. Su citrinų sultimis tokios uogienės spalva gausis ryškesnė raudona.

Paruošta uogienė nėra per saldi, ganėtinai skysta (atšalus sutirštėja), bet dar ne sirupas, joje jaučiamas tikrų braškių skonis. Trinta braškių uogienė tinka biskvitiniams tortams pertepti, pusryčiams ant kruasano užtepti, varškę ar baltą sūrį aplieti, manų arba avižinių dribsnių košę pagardinti, bet skaniausia ji man su varškėčiais, lietiniais ir pieniškais ledais.

Mano viena teta Halina, šiam receptui naudoja gabaliuką sviesto. Aš sviestą pakeičiu alyvuogių aliejumi. Mat, riebalai padės ilgiau išsaugoti braškių aromatą, be to, verdant sirupas mažiau putos. Taip pat alyvuogių aliejus yra natūralus konservantas, apsaugojantis net ir nesaldžią uogienę nuo pelijimo.

Pagaminimui reiks turėti 2-3 litrų talpos puodą, blenderį, 1 litro talpos sterilų indelį. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi šiek tiek daugiau nei 1 litras uogienės.

Ingredientai

  • braškės: 0,9-1 kilogramo
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų.

desertai, saldumynai, uogienės, braškės, braškių uogienė, trinta uogie

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kruopščiai nupjaustykite uogų žalius vainikėlius ir visus puvimo arba skaisčios raudonos spalvos pasikeitimo pėdsakus. Uogas nuplaukite kiaurasamtyje ir gerai nuvarvinkite.

2. Tada supjaustykite braškes 1-2 centimetrų kubeliais.

3. Puode uogas sumaišykite su cukrumi, pilkite citrinų sulčių (nėra būtina), palikite maždaug 20-30 minučių sultims išsiskirti. Kas 10 minučių uogas vis pamaišykite.

4. Išsiskyrusios sultys turi būti su lyg uogų turiniu, jei trūksta skysčio, pilkite šiek tiek vandens. Virš vidutiniškos kaitros uogas sultyse užvirinkite, pilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dar pakunkuliuokite maždaug 15-20 minučių. Šaukštu pašalinkite paviršiuje susidariusias puteles.

5. Nukelkite uogienę nuo kaitros ir palikite maždaug 10 minučių, šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.

6. Tada uogienę pilkite į blenderį ir suplakite iki vientiso turinio masės. Pilkite į sterilų indelį ir užsukite.

7. Laikykite šaldytuve iki 2 mėnesių (gal galite ir ilgiau laikyti, bet mano namuose greit tokie dalykai būna suvalgyti). Skanaus!

8. Patarimas: Aš pati dar įsigudrinau tokią uogienę supilstyti į buteliukus su siaurais snapeliais. Iš jų itin patogu laistyti arba raudonais taškeliais papuošti desertus.

9. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.12.2022 laikas 23:29 Receptai | Patiekalai Ši mišrainė ant Kūčių stalo yra tiesiog privaloma!
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skania burokėlių mišraine Kūčioms, kurią ruošiu su obuoliais ir konservuotais žirneliais. Pavyksta ji labai gerai ir visada būna pirma "nušluojama" nuo stalo.

Skaityti daugiau

03.12.2022 laikas 23:14 Receptai | Patiekalai Tokie pyragėliai su grybais yra iš fantastiškos srities. Pavyksta fantastiškai gerai!

Seniau mano šeimai tokie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais patikdavo tik virti aliejuje, o aš asmeniškai tokius labai retai norėdavau gaminti. Įdarui gamindama tik miško grybus.

Skaityti daugiau

01.12.2022 laikas 22:31 Receptai | Patiekalai Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške, kaparėliais, česnaku ir saulėje džiovintais pomidorais

Labai greitai pagaminami, paprasti, bet tuo pačiu pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir džiovintais pomidorais, prie alaus, vyno arba arbatos.

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 21:09 CDC: 1,1 milijono amerikiečių mirė dėl COVID vakcinų" - stulbinantis pripažinimas
Naujoje stulbinančioje CDC ataskaitoje teigiama, kad mažiausiai 1,1 mln. amerikiečių mirė dėl to, kad gavo eksperimentines mRNA vakcinas "Covid-19".

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 20:38 Trudeau režimas įsakė "EUTANIZUOTI" neįgalią veteranę, nes ji valstybei kainavo ‘per daug pinigų’
Neįgali veteranė Kanadoje atskleidė, kad Trudeau režimas spaudė ją eutanazuoti, nes ji neturėjo pakankamai pinigų, kad savo namuose galėtų įsirengti keltuvą neįgaliojo vežimėliui.

Skaityti daugiau

04.12.2022 laikas 20:06 "Aš ateinu pas tave": Džeimsas Vudsas žada paduoti DNC į teismą dėl neteisėtos amerikiečių cenzūros

Aktorius Jamesas Vudsas (James Woods) pažadėjo paduoti į teismą Demokratų nacionalinį komitetą (DNC) už tai, kad šis bando sužlugdyti jo karjerą ir paminti amerikiečių žodžio laisvę.

Skaityti daugiau