Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 17

Trinta braškių uogienė

Trinta braškių uogienė

Toks uogienės receptas - tai mano greitasis būdas išgelbėti pernokusioms braškėms, o kartu pusryčių metu pamaloninti tiek mažus, tiek didelius pilvus. Pagaminimui naudoju tik pirktines braškes, nes mano pačios sode augančių braškių "gelbėti" niekada netenka - jos būna suvalgytos tokiu pat greičiu kaip ir noksta. Uogienės virimas trunka vos apie 15-20 minučių, jei virti ilgiau, pradeda tamsėti skaisti braškių spalva, skirsis kartus braškių sėklų skonis, išnyks natūralus braškių aromatas. Su citrinų sultimis tokios uogienės spalva gausis ryškesnė raudona.

Paruošta uogienė nėra per saldi, ganėtinai skysta (atšalus sutirštėja), bet dar ne sirupas, joje jaučiamas tikrų braškių skonis. Trinta braškių uogienė tinka biskvitiniams tortams pertepti, pusryčiams ant kruasano užtepti, varškę ar baltą sūrį aplieti, manų arba avižinių dribsnių košę pagardinti, bet skaniausia ji man su varškėčiais, lietiniais ir pieniškais ledais.

Mano viena teta Halina, šiam receptui naudoja gabaliuką sviesto. Aš sviestą pakeičiu alyvuogių aliejumi. Mat, riebalai padės ilgiau išsaugoti braškių aromatą, be to, verdant sirupas mažiau putos. Taip pat alyvuogių aliejus yra natūralus konservantas, apsaugojantis net ir nesaldžią uogienę nuo pelijimo.

Pagaminimui reiks turėti 2-3 litrų talpos puodą, blenderį, 1 litro talpos sterilų indelį. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi šiek tiek daugiau nei 1 litras uogienės.

Ingredientai

  • braškės: 0,9-1 kilogramo
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų.

desertai, saldumynai, uogienės, braškės, braškių uogienė, trinta uogie

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kruopščiai nupjaustykite uogų žalius vainikėlius ir visus puvimo arba skaisčios raudonos spalvos pasikeitimo pėdsakus. Uogas nuplaukite kiaurasamtyje ir gerai nuvarvinkite.

2. Tada supjaustykite braškes 1-2 centimetrų kubeliais.

3. Puode uogas sumaišykite su cukrumi, pilkite citrinų sulčių (nėra būtina), palikite maždaug 20-30 minučių sultims išsiskirti. Kas 10 minučių uogas vis pamaišykite.

4. Išsiskyrusios sultys turi būti su lyg uogų turiniu, jei trūksta skysčio, pilkite šiek tiek vandens. Virš vidutiniškos kaitros uogas sultyse užvirinkite, pilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dar pakunkuliuokite maždaug 15-20 minučių. Šaukštu pašalinkite paviršiuje susidariusias puteles.

5. Nukelkite uogienę nuo kaitros ir palikite maždaug 10 minučių, šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.

6. Tada uogienę pilkite į blenderį ir suplakite iki vientiso turinio masės. Pilkite į sterilų indelį ir užsukite.

7. Laikykite šaldytuve iki 2 mėnesių (gal galite ir ilgiau laikyti, bet mano namuose greit tokie dalykai būna suvalgyti). Skanaus!

8. Patarimas: Aš pati dar įsigudrinau tokią uogienę supilstyti į buteliukus su siaurais snapeliais. Iš jų itin patogu laistyti arba raudonais taškeliais papuošti desertus.

9. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau