Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 17

Trinta braškių uogienė

Trinta braškių uogienė

Toks uogienės receptas - tai mano greitasis būdas išgelbėti pernokusioms braškėms, o kartu pusryčių metu pamaloninti tiek mažus, tiek didelius pilvus. Pagaminimui naudoju tik pirktines braškes, nes mano pačios sode augančių braškių "gelbėti" niekada netenka - jos būna suvalgytos tokiu pat greičiu kaip ir noksta. Uogienės virimas trunka vos apie 15-20 minučių, jei virti ilgiau, pradeda tamsėti skaisti braškių spalva, skirsis kartus braškių sėklų skonis, išnyks natūralus braškių aromatas. Su citrinų sultimis tokios uogienės spalva gausis ryškesnė raudona.

Paruošta uogienė nėra per saldi, ganėtinai skysta (atšalus sutirštėja), bet dar ne sirupas, joje jaučiamas tikrų braškių skonis. Trinta braškių uogienė tinka biskvitiniams tortams pertepti, pusryčiams ant kruasano užtepti, varškę ar baltą sūrį aplieti, manų arba avižinių dribsnių košę pagardinti, bet skaniausia ji man su varškėčiais, lietiniais ir pieniškais ledais.

Mano viena teta Halina, šiam receptui naudoja gabaliuką sviesto. Aš sviestą pakeičiu alyvuogių aliejumi. Mat, riebalai padės ilgiau išsaugoti braškių aromatą, be to, verdant sirupas mažiau putos. Taip pat alyvuogių aliejus yra natūralus konservantas, apsaugojantis net ir nesaldžią uogienę nuo pelijimo.

Pagaminimui reiks turėti 2-3 litrų talpos puodą, blenderį, 1 litro talpos sterilų indelį. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi šiek tiek daugiau nei 1 litras uogienės.

Ingredientai

  • braškės: 0,9-1 kilogramo
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
  • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų.

desertai, saldumynai, uogienės, braškės, braškių uogienė, trinta uogie

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kruopščiai nupjaustykite uogų žalius vainikėlius ir visus puvimo arba skaisčios raudonos spalvos pasikeitimo pėdsakus. Uogas nuplaukite kiaurasamtyje ir gerai nuvarvinkite.

2. Tada supjaustykite braškes 1-2 centimetrų kubeliais.

3. Puode uogas sumaišykite su cukrumi, pilkite citrinų sulčių (nėra būtina), palikite maždaug 20-30 minučių sultims išsiskirti. Kas 10 minučių uogas vis pamaišykite.

4. Išsiskyrusios sultys turi būti su lyg uogų turiniu, jei trūksta skysčio, pilkite šiek tiek vandens. Virš vidutiniškos kaitros uogas sultyse užvirinkite, pilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dar pakunkuliuokite maždaug 15-20 minučių. Šaukštu pašalinkite paviršiuje susidariusias puteles.

5. Nukelkite uogienę nuo kaitros ir palikite maždaug 10 minučių, šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.

6. Tada uogienę pilkite į blenderį ir suplakite iki vientiso turinio masės. Pilkite į sterilų indelį ir užsukite.

7. Laikykite šaldytuve iki 2 mėnesių (gal galite ir ilgiau laikyti, bet mano namuose greit tokie dalykai būna suvalgyti). Skanaus!

8. Patarimas: Aš pati dar įsigudrinau tokią uogienę supilstyti į buteliukus su siaurais snapeliais. Iš jų itin patogu laistyti arba raudonais taškeliais papuošti desertus.

9. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau