Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 17

Nevirta spanguolių uogienė

desertai, uogienės, receptai, saldumynai, spanguolės

Gaminu šia uogienę bene kiekvienais metais. Jei nerandu nusipirkti spanguolių, perku šaldytų bruknių. O išvis skaniausia sumaišyti spanguoles su bruknėmis.

Tokia uogienė yra žaliavalgiška (RAW vegan), itin skani, ne per saldi, nepaprastai tiks ant skrebučio arba avižinių dribsnių košės pusryčiams. Pastaruoju metu vengiu uogienių, kurios būna laikomos metus arba net ilgiau spintelėje, kurių skonyje tiesiog dominuoja cukrus. Šiame mano patiekale dominuoja uogų skonis, be to - išsaugoti visi vitaminai - šitaip reikalingi kiekvienam žiemos sezonu.

Privalomas ingredientas - spanguolės arba bruknės dėl jose esančių vertingų enzimų bei natūralių konservantų. Benzoinė rūgštis yra seniausias bei plačiausiai naudojamas konservantas. Jos natūraliai yra spanguolėse, bruknėse, cinamone ir gvazdikėliuose, mažiau avietėse ar slyvose. Maisto pramonėje yra naudojama benzoinė rūgštis E210 yra neaugalinės kilmės, jos gamybos procese visokių "velnių" pasitaiko ir ji yra siejama su vaikų mokymosi atsilikimais. Todėl šviežios gamtos sukurtos uogos ir pramonės apdirbti rūgšties milteliai - ne tas pats. Todėl kviečiu pasinaudoti šia mums pačios gamtos suteikta proga ir pasiruošti nevirtą ir ilgai negendančią tikro uogų skonio uogienę.

Pagaminimui reiks turėti didelę grūstuvę su piestele arba maisto procesorių. Gaminant skystesnę uogienę (su apelsinų arba citrinų sultimis) tinka ir blenderis. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 0,5 litro uogienės.

Ingredientai

  • spanguolės: 350 gramų (arba bruknės; gali būti ir jų mišinys; tinka šviežios arba šaldytos)
  • kitos uogos: 300 gramų (tiks mėlynės, šilauogės, avietės, braškės - šviežios arba šaldytos)
  • cukrus: 150 gramų (180 ml arba 3/4 stiklinės).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus ingredientus sumalkite maisto procesoriuje (ar grūstuvėje) iki vientisos masės.

2. Saukite steriliame indelyje, šaldytuve. Tinka vartoti 3 mėnesius, arba ilgiau, jei neskanausite aplaižytu šaukštu. Skanaus! :)

3. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau