Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gruodžio » 30

"Nė viena šventė neapsieina be šio biraus pyrago": greitas, paprastas ir skanus (ne receptas, bet Dievo dovana)

Birus pyragas su uogomis: greitas, paprastas ir skanus

Tokį pyragą kepu kiekvienai šventei! Jis greitas, paprastas, gaminamas iš įprastų produktų, tačiau taip pat neįtikėtinai skanus ir aromatingas!

Dalinuosi receptu su jumis

Kaip gaminti:

Į persijotus miltus suberkite cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Šaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir sutarkuokite į trupinius.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Įmaišykite kiaušinių trynius ir obuolių actą ir išminkykite rankomis.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Į grietinę supilkite graikišką jogurtą, pusę cukraus, vanilinį cukrų, kukurūzų miltus ir išmaišykite plaktuvu.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Į baltymus įberkite druskos ir plakite iki purumo. Supilkite likusį cukrų ir toliau plakite.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Palaipsniui supilkite grietinės mišinį ir išmaišykite.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Uogas sumaišykite su krakmolu.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

2/3 trupinių supilkite į 20 x 30 cm dydžio skardą.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Paskirstykite kiaušinio baltymo masę ir pabarstykite uogas.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Ant viršaus pabarstykite likusiais trupiniais ir kepkite vieną valandą 180 laipsnių temperatūroje.

pyragai, uogos, šventiniai patiekalai, birus pyragas, uogų pyragas

Palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai - 350 g
  • Cukrus - 100 gr
  • Vanilinis cukrus - 10 gr
  • Kepimo milteliai - 8 gr
  • Druska - žiupsnelis
  • Šaldytas sviestas - 180 gr
  • Kiaušiniai - 2 vienetai
  • Obuolių sidro actas - 1 šaukštelis.
  • Grietinė - 350 g
  • Graikiškas jogurtas - 150 gr
  • Cukrus - 100-120 g
  • Vanilinis cukrus - 10 gr
  • Kukurūzų krakmolas - 55 gr
  • Kiaušinių baltymai - 2 vnt. + žiupsnelis druskos
  • Uogos - 500 g + 1 valgomasis šaukštas krakmolo.

Ar jums patinka šis receptas? Rašykite komentaruose. Spauskite patinka ir prenumeruoti mano kanalą - ačiū iš anksto!

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau