Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 26

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cukraus

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cu

Turėjau savo šaldiklyje labai daug mėlynių, kurias pati rinkau ir galvojau kokį pyragą čia iškepus su jomis. Žinoma, šaldytos uogos nebebūna tokios skanios kaip šviežios, todėl jos idealiai ir tinka pačiuose įvairiuose kepiniuose.

Šį kartą kepiau labai paprastą, kapotos tešlos pyragą su juostelėmis, dar kitaip vadinamą slab pie, su labai daug mėlynių ir šiek tiek braškių. Į įdarą visai nedėjau cukraus, nes norėjau pajausti tikrąjį mėlynių skonį su švelnia rūgštele. Šiek tiek saldumo šiam pyragui priduos braškės. Šį pyragą kepsiu dar tikrai ne vieną kartą, nes jis nerealiai greit pradingo nuo stalo.

Pyrago kepimui naudojau žemą ir didelę kepimo skardą (38×26 centimetrų dydžio).

Beje šiam pyragui, jeigu norisi, galite naudoti ir baltus speltos miltus.

Ingredientai

  • pusiau rupūs kvietiniai miltai: 310 gramų (2,5 stiklinės)
  • augalinis margarinas: 180 gramų (1 stiklinės)
  • šaltas vanduo: 11 valgomųjų šaukštų
  • Demerara cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • mėlynės: 3 stiklinių
  • braškės: 0,5 stiklinės
  • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir ištepame kepimo formą aliejumi.

2. Šaltą margariną supjaustome mažais gabaliukais bei sumaišome su miltais, druska ir cukrumi. Triname staigiais judesiais tarp delnų, kol masė tampa smėline.

3. Supilame šaltą vandenį ir atsargiai suformuojame vientisą tešlos rutulį. Tešla neturi lipti prie mūsų rankų, bet tuo pačiu turi būti elastinga. Jeigu tešla nesulimpa, įpilame dar šiek tiek vandens. Jeigu gavosi per skysta, įberiame šiek tiek miltų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių.

5. Pyrago įdaras: Mėlynes sumaišome su kukurūzų miltais, kad kepant jos neištižtų. Supjaustome braškes.

6. Didžiąją dalį tešlos iškočiojame plonai ir paskleidžiame ant kepimo skardos.

7. Supilame mėlynes ir ant viršaus uždedame braškes.

8. Likusią tešlos dalį iškočiojame bei supjaustome juostelėmis. Juosteles uždedame ant pyrago viršaus.

9. Kepame orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Lepinamės! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Rekomendacija: Daugiau pyragų be kiaušinių receptų rasite: Pyragai be kiaušinių.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau