Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 26

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cukraus

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cu

Turėjau savo šaldiklyje labai daug mėlynių, kurias pati rinkau ir galvojau kokį pyragą čia iškepus su jomis. Žinoma, šaldytos uogos nebebūna tokios skanios kaip šviežios, todėl jos idealiai ir tinka pačiuose įvairiuose kepiniuose.

Šį kartą kepiau labai paprastą, kapotos tešlos pyragą su juostelėmis, dar kitaip vadinamą slab pie, su labai daug mėlynių ir šiek tiek braškių. Į įdarą visai nedėjau cukraus, nes norėjau pajausti tikrąjį mėlynių skonį su švelnia rūgštele. Šiek tiek saldumo šiam pyragui priduos braškės. Šį pyragą kepsiu dar tikrai ne vieną kartą, nes jis nerealiai greit pradingo nuo stalo.

Pyrago kepimui naudojau žemą ir didelę kepimo skardą (38×26 centimetrų dydžio).

Beje šiam pyragui, jeigu norisi, galite naudoti ir baltus speltos miltus.

Ingredientai

  • pusiau rupūs kvietiniai miltai: 310 gramų (2,5 stiklinės)
  • augalinis margarinas: 180 gramų (1 stiklinės)
  • šaltas vanduo: 11 valgomųjų šaukštų
  • Demerara cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • mėlynės: 3 stiklinių
  • braškės: 0,5 stiklinės
  • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir ištepame kepimo formą aliejumi.

2. Šaltą margariną supjaustome mažais gabaliukais bei sumaišome su miltais, druska ir cukrumi. Triname staigiais judesiais tarp delnų, kol masė tampa smėline.

3. Supilame šaltą vandenį ir atsargiai suformuojame vientisą tešlos rutulį. Tešla neturi lipti prie mūsų rankų, bet tuo pačiu turi būti elastinga. Jeigu tešla nesulimpa, įpilame dar šiek tiek vandens. Jeigu gavosi per skysta, įberiame šiek tiek miltų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių.

5. Pyrago įdaras: Mėlynes sumaišome su kukurūzų miltais, kad kepant jos neištižtų. Supjaustome braškes.

6. Didžiąją dalį tešlos iškočiojame plonai ir paskleidžiame ant kepimo skardos.

7. Supilame mėlynes ir ant viršaus uždedame braškes.

8. Likusią tešlos dalį iškočiojame bei supjaustome juostelėmis. Juosteles uždedame ant pyrago viršaus.

9. Kepame orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Lepinamės! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Rekomendacija: Daugiau pyragų be kiaušinių receptų rasite: Pyragai be kiaušinių.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau