Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Vasario » 26

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cukraus

Veganiškas mėlynių ir braškių pyragas be kiaušinių ir be įprastinio cu

Turėjau savo šaldiklyje labai daug mėlynių, kurias pati rinkau ir galvojau kokį pyragą čia iškepus su jomis. Žinoma, šaldytos uogos nebebūna tokios skanios kaip šviežios, todėl jos idealiai ir tinka pačiuose įvairiuose kepiniuose.

Šį kartą kepiau labai paprastą, kapotos tešlos pyragą su juostelėmis, dar kitaip vadinamą slab pie, su labai daug mėlynių ir šiek tiek braškių. Į įdarą visai nedėjau cukraus, nes norėjau pajausti tikrąjį mėlynių skonį su švelnia rūgštele. Šiek tiek saldumo šiam pyragui priduos braškės. Šį pyragą kepsiu dar tikrai ne vieną kartą, nes jis nerealiai greit pradingo nuo stalo.

Pyrago kepimui naudojau žemą ir didelę kepimo skardą (38×26 centimetrų dydžio).

Beje šiam pyragui, jeigu norisi, galite naudoti ir baltus speltos miltus.

Ingredientai

  • pusiau rupūs kvietiniai miltai: 310 gramų (2,5 stiklinės)
  • augalinis margarinas: 180 gramų (1 stiklinės)
  • šaltas vanduo: 11 valgomųjų šaukštų
  • Demerara cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

  • mėlynės: 3 stiklinių
  • braškės: 0,5 stiklinės
  • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir ištepame kepimo formą aliejumi.

2. Šaltą margariną supjaustome mažais gabaliukais bei sumaišome su miltais, druska ir cukrumi. Triname staigiais judesiais tarp delnų, kol masė tampa smėline.

3. Supilame šaltą vandenį ir atsargiai suformuojame vientisą tešlos rutulį. Tešla neturi lipti prie mūsų rankų, bet tuo pačiu turi būti elastinga. Jeigu tešla nesulimpa, įpilame dar šiek tiek vandens. Jeigu gavosi per skysta, įberiame šiek tiek miltų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių.

5. Pyrago įdaras: Mėlynes sumaišome su kukurūzų miltais, kad kepant jos neištižtų. Supjaustome braškes.

6. Didžiąją dalį tešlos iškočiojame plonai ir paskleidžiame ant kepimo skardos.

7. Supilame mėlynes ir ant viršaus uždedame braškes.

8. Likusią tešlos dalį iškočiojame bei supjaustome juostelėmis. Juosteles uždedame ant pyrago viršaus.

9. Kepame orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Lepinamės! Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Rekomendacija: Daugiau pyragų be kiaušinių receptų rasite: Pyragai be kiaušinių.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau