Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiškas obuolių ir kriaušių pyragas be kiaušinių

Veganiškas obuolių ir kriaušių pyragas be kiaušinių

Šį veganišką obuolių ir kriaušių pyragą šią savaitę jau kepu trečią kartą. Mano vyrui jis labai patinka. O aš galiu pasakyti, kad tikriausiai, kad jis tapo vienu iš pačių mėgstamiausių. Kažin ar išvis yra įmanoma nemėgsti obuolių pyragų? Jie gi tobuli, o dar šiame panaudosime ir kriaušes... 

Gaminant cukraus naudojau visai nedaug, nes turimos kriaušės buvo ganėtinai saldokos. Miltus taipogi galite naudoti kokius tik norisi. 

Mano kepimo formos skersmuo - 24 centimetrai.

Ingredientai

  • obuoliai: 2 (dideli)
  • kriaušės: 3 
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • rudas cukrus: 2,5 valgomojo šaukšto
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Tešlai:

  • miltai: 2 stiklinių - 272 gramų (naudojau 1 stiklinę - 140 gramų pusiau rupių kvietinių miltų ir 1 stiklinę - 132 gramus beglitiminių miltų)
  • augalinis margarinas: 130 gramų dviejų trečdalių stiklinės
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • šaltas vanduo: 70 gramų (trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia obuolius ir kriaušes supjaustome maždaug 2-2,5 centimetrų dydžio kubeliais.

2. Tada sumaišome su cukrumi, cinamonu ir aliejumi. Palaikome šaldytuve maždaug 60 minučių.

3. Per tą laiką, miltus, cukrų ir margariną sumaišome dubenyje. Triname tarp pirštų, kol tešla tampa smėline.

4. Supilame šaltą vandenį ir atsargiai suformuojame vientisą tešlos rutulį. Tešla privalo nelipti prie rankų, bet tuo pačiu turi išlikti elastinga. Jeigu tešla nesulimpa, įpilame dar šiek tiek vandens. Jeigu kiek per skysta - įberiame miltų.

5. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių.

6. Po to pusę tešlos iškočiojame ir ja išklojame kepimo formą.

7. Suberiame obuolius su kriaušėmis.

8. Likusią tešlos dalį iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinamės!

10. Patarimas: Prieš kepimą, jeigu norisi, galima pyrago paviršių patepti augaliniu pienu bei apibarstyti cukrumi.

Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau