Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiškas obuolių ir kriaušių pyragas be kiaušinių

Veganiškas obuolių ir kriaušių pyragas be kiaušinių

Šį veganišką obuolių ir kriaušių pyragą šią savaitę jau kepu trečią kartą. Mano vyrui jis labai patinka. O aš galiu pasakyti, kad tikriausiai, kad jis tapo vienu iš pačių mėgstamiausių. Kažin ar išvis yra įmanoma nemėgsti obuolių pyragų? Jie gi tobuli, o dar šiame panaudosime ir kriaušes... 

Gaminant cukraus naudojau visai nedaug, nes turimos kriaušės buvo ganėtinai saldokos. Miltus taipogi galite naudoti kokius tik norisi. 

Mano kepimo formos skersmuo - 24 centimetrai.

Ingredientai

  • obuoliai: 2 (dideli)
  • kriaušės: 3 
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • rudas cukrus: 2,5 valgomojo šaukšto
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto.

Tešlai:

  • miltai: 2 stiklinių - 272 gramų (naudojau 1 stiklinę - 140 gramų pusiau rupių kvietinių miltų ir 1 stiklinę - 132 gramus beglitiminių miltų)
  • augalinis margarinas: 130 gramų dviejų trečdalių stiklinės
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • šaltas vanduo: 70 gramų (trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia obuolius ir kriaušes supjaustome maždaug 2-2,5 centimetrų dydžio kubeliais.

2. Tada sumaišome su cukrumi, cinamonu ir aliejumi. Palaikome šaldytuve maždaug 60 minučių.

3. Per tą laiką, miltus, cukrų ir margariną sumaišome dubenyje. Triname tarp pirštų, kol tešla tampa smėline.

4. Supilame šaltą vandenį ir atsargiai suformuojame vientisą tešlos rutulį. Tešla privalo nelipti prie rankų, bet tuo pačiu turi išlikti elastinga. Jeigu tešla nesulimpa, įpilame dar šiek tiek vandens. Jeigu kiek per skysta - įberiame miltų.

5. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 20 minučių.

6. Po to pusę tešlos iškočiojame ir ja išklojame kepimo formą.

7. Suberiame obuolius su kriaušėmis.

8. Likusią tešlos dalį iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinamės!

10. Patarimas: Prieš kepimą, jeigu norisi, galima pyrago paviršių patepti augaliniu pienu bei apibarstyti cukrumi.

Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau