- 05.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 814 Peržiūrų
- Aptarti
Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.
Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.
Ingredientai
Tartos pagrindui:
- miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
- neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
- šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų).
Tartos įdarui:
- moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
- migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
- bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).
Tartos papuošimui:
- riešutai
- spanguolių milteliai
- šaldytos avietės
- bruknės.
Recepto paruošimas
1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.
2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.
3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.
4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.
5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.
7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.
8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.
9. Kepame dar maždaug 25 minutes.
10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau