Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.

Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.

Ingredientai

Tartos pagrindui:

  • miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
  • šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų).

Tartos įdarui:

  • moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
  • migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).

Tartos papuošimui:

  • riešutai
  • spanguolių milteliai
  • šaldytos avietės
  • bruknės.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.

2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.

3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.

7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.

8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.

9. Kepame dar maždaug 25 minutes.

10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 11:08 Nesveiki santykiai: 7 fiziniai simptomai, kurie sufleruoja apie psichologinę prievartą
Nesveiki santykiai gadina ne tik psichiką, bet ir fizinę sveikatą – kūnas reaguoja anksčiau nei protas. Psichoterapeutė Shannon Thomas (JAV) išskiria 7 simptomus: chroniškas išsekimas, migrena, virškinimo sutrikimai, raumenų įtampa, atminties problem...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 10:40 Didysis korupcijos skandalas Ukrainoje: Zelenskio sąjungininkas pabėgo
Ukrainoje siautėja dar vienas korupcijos skandalas, įtraukiantis prezidento Volodymyro Zelenskio artimą sąjungininką Timurą Mindichą. Nacionalinis antikorupcijos biuras (NABU) apkaltino septynis asmenis sukūrus nusikalstamą schemą, per kurią iš Energ...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 09:51 Namų Energijos Valymas: Efektyvūs Būdai Išvalyti Neigiamą Energiją
Kai namuose kaupiasi neigiama energija, ji gali sukelti nuovargį, ligas ir konfliktus. Šiame straipsnyje pristatome efektyvius valymo būdus: nuo druskos tirpalo plovimo iki smilkymo su šalaviju iš užsienio tradicijų. Sužinokite, kaip malda, žvakės, m...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 09:30 Raganų Maišelis: Kaip Pasigaminti Magišką Talismaną

Raganų maišelis – tai mažas, bet galingas magijos atributas, kilęs iš senovės tradicijų, įskaitant wiccan ir hoodoo praktikas. Jis gali pritraukti sėkmę, meilę, apsaugą ar klestėjimą. Šiame straipsnyje rasite žingsnis po žingsnio instrukcija...

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 17:40 Tucker Carlson sukrėstas, kai geoinžinerijos ekspertas paaiškina chemtrails
Vyriausybė pagaliau pripažino, kad chemtrails yra realūs. Tai vadinama geoinžinerija ir, kaip paaiškina Dane Wigington, tai yra kur kas blogiau nei mes įsivaizdavome

Skaityti daugiau