Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.

Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.

Ingredientai

Tartos pagrindui:

  • miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
  • šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų).

Tartos įdarui:

  • moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
  • migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).

Tartos papuošimui:

  • riešutai
  • spanguolių milteliai
  • šaldytos avietės
  • bruknės.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.

2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.

3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.

7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.

8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.

9. Kepame dar maždaug 25 minutes.

10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau