Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.

Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.

Ingredientai

Tartos pagrindui:

  • miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
  • šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų).

Tartos įdarui:

  • moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
  • migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).

Tartos papuošimui:

  • riešutai
  • spanguolių milteliai
  • šaldytos avietės
  • bruknės.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.

2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.

3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.

7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.

8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.

9. Kepame dar maždaug 25 minutes.

10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-22 laikas 19:41 Receptai Marinuotų Grybų Mišrainė: Sveikas ir Sotus Vegetariškas Patiekalas Kūčioms bei Kasdienai

Marinuotų grybų mišrainė su bulvėmis, morkomis ir pupelėmis – puikus vegetariškas patiekalas Kūčioms. Greitas paruošimas, mažai kalorijų, daug skaidulų ir vitaminų. Sužinokite receptą, naudą organizmui, maistines medžiagas ir g...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 19:27 Receptai Gaivi silkė su burokėliais ir obuoliais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Gaivi silkė su virtais burokėliais ir obuoliais yra vienas iš tų tradicinių lietuviškų patiekalų, kurie atrodo paprasti, tačiau skoniu nustebina net ir išrankiausius gurmanus. Silkės sūrumas puikiai dera su burokėlių žemišku saldu...

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 11:55 Receptai Orkaitėje Keptas Karpis: Sveikas ir Skanaus Patiekalas Su Grietinės Padažu
Orkaitėje keptas karpis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, vertinamas už švelnų skonį ir didelę maistinę vertę. 100 g karpio turi apie 127 kalorijas, daug baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir mineralų. Ši žuvis stip...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 18:44 Trumpo Sandoris su Lukašenka: Trąšos Mainais į Laisvę ir Lietuvos Tranzitą?

[Satyra] Vašingtonas slapta derasi su Minsku, paleidžiami politiniai kaliniai, švelninamos sankcijos kalio trąšoms, o pigiausias kelias – per Lietuvą! Ar Amerika spaudžia Vilnių atverti sieną diktatoriui? Kontrabandiniai balionai sustoja, o ...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:56 Šokas: Lietuvių – labiausiai išplautos smegenys ES! Eurobarometro paslaptys

[Satyra] Naujausias „Eurobarometro“ tyrimas atskleidė stulbinančią tiesą: Lietuvos gyventojai yra absoliutūs ES čempionai pagal pasitikėjimą Sąjunga, optimizmą ir karo baimę. 54% mano, kad gynyba – svarbiausias prioritetas, 77% p...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:34 Žemaitaitis: 51 250 € bauda už tiesą? Globalus lobis keršija Lietuvai!

[Satyra] Lietuvos prokuratūra apskundė švelnų nuosprendį „Nemuno aušros“ lyderiui Remigijui Žemaitaičiui ir dabar reikalauja kosminės 51 250 eurų baudos – daugiau nei 10 kartų didesnės! Oficiali priežastis – neva antisemiti...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 12:18 Billas Gatesas pristato eksperimentinius mRNS pagrįstus antibiotikus
Billas Gatesas pristatė naujus eksperimentinius mRNS pagrįstus antibiotikus, bandydamas pritaikyti tą pačią pavojingą mRNS technologiją, kurią jis aktyviai propagavo pandemijos metu.

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 09:24 Slaptas Poligonas Kapčiamiestyje: Ateivių Bazė ar Reptiloidų Invazijos Prieangis?

[Satyra] Valstybės gynimo taryba nusprendė steigti brigados dydžio karinį poligoną Kapčiamiestyje, netoli strateginio Suvalkų koridoriaus. Laurynas Kasčiūnas vadina tai „išmintingu sprendimu“ ir žada konservatorių paramą. Bet ar tikrai...

Skaityti daugiau