Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Kovo » 05

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas

Kai kepiau tokią tartą - pyragą be glitimo pirmą kartą, rezultatu nelikau labai patenkinta. Antrą kartą, ganėtinai stipriai pakoregavau receptą, ir rezultatas itin maloniai nustebino. Jokių margarinų, cukraus ar baltų miltų. Gamindama naudoju beglitiminius miltus, įdarą pasaldinau agavų sirupu. Taipogi naudojau Alpro migdolų jogurtą. Man jis yra beprotiškai gardus, maloniai jaučiasi migdolų skonis.

Kepiau pailgoje tartoje, kurios dydis 11×35 centimetrų dydžio.

Ingredientai

Tartos pagrindui:

  • miltai be glitimo: 1,5 stiklinės (200 gramų)
  • neutralaus skonio kokosų aliejus: 0,5 stiklinės (75 gramų)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • agavų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų (tiks ir klevų arba kitoks saldiklis)
  • šaltas vanduo: 0,5 stiklinės (75 gramų).

Tartos įdarui:

  • moliūgų tyrė: 1 stiklinės (140 gramų)
  • migdolų jogurtas: 2 stiklinių - 250 gramų (arba kitas augalinis jogurtas)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelių
  • bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kukurūzų krakmolas).

Tartos papuošimui:

  • riešutai
  • spanguolių milteliai
  • šaldytos avietės
  • bruknės.

Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Moliūgą perpjauname į kelias dalis, kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 30-40 minučių arba kol moliūgas suminkštėja. Moliūgui atvėsus, nulupame žievę ir sutriname maisto trintuvu.

2. Pirmiausia pirštais sumaišome miltus, kepimo miltelius, agavų sirupą, druską ir kambario temperatūros kokosų aliejų. Masė turi gautis smėlinė.

3. Masę atsargiai sumaišome su vandeniu. Tešla privalo sukibti, būti minkšta, bet nelipti prie pirštų.

4. Tešlą palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Tartos įdaras: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, jogurtą, agavų sirupą ir vanilės ekstraktą.

7. Tartos kepimas: Tešlą sudedame į kepimo formą, paskleidžiame pirštais, apačią subadome šakute. Kepame maždaug 7 minutes.

8. Išėmus iš orkaitės, supilame moliūgų tyrės masę ir gražiai išlyginame.

9. Kepame dar maždaug 25 minutes.

10. Papuošimas: Užbarstome riešutais, uogomis ir uogų milteliais. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau tartų receptų rasite: Tartų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau