Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Onkologinė Mityba » 2019 » Rugpjūčio » 11

5.3. 90% ligų priežastis – dispepsija, vėliau – disbakteriozė

90% ligų priežastis – dispepsija, vėliau – disbakteriozė

Turbūt žinote, kad kas trečio žmogaus skrandžio rūgštingumas yra sumažėjęs. O pagyvenusiems žmonėms tokia diagnozė nustatoma 99 iš 100 atvejų! Egzistuoja netgi tokia sąvoka kaip “nulinis rūgštingumas”, ir to nežinodamas žmogus be rūpesčių gyvena ilgus metus. Vis dėlto tada, kai skrandžio virškinimo liaukų funkcija yra nepakankama, pirmiausia išsivysto dispepsija, vėliau – disbakteriozė, dar vėliau – enterokolitai, diskinezijos, kolitai, skrandžio ir žarnyno polipai, o tokio chroniškai lengvabūdiško gyvenimo finalas – skrandžio ir žarnyno augliai.

Dispepsija – tai virškinimo proceso sutrikimas, kurį sukelia skrandžio liaukų sunykimas (atrofija). Kadangi sumažėja druskos rūgšties ir virškinimo fermentų gamyba, maistas skrandyje nepakankamai suvirškinamas, ir organizmas stengiasi kompensuoti šį procesą ilgesniu maisto buvimu skrandyje. Todėl ligoniai valgydami greitai pajunta sotumo jausmą – jie tampa “sotūs” jau po kelių šaukštų sriubos. Kadangi maistas skrandyje užsilaiko, žarnyne vystosi nuodinga, dėl puvimo atsiradusi dispepsija, pasireiškianti skausmu apatinėje krūtinės dalyje arba pilve, atsiraugėjimu sugedusiu maistu, sunkumu skrandyje ir jo perpildymo jausmu, pykinimu ir vėmimu. Visa tai sudaro palankias sąlygas vystytis patogeninei (parazitinei) žarnyno mikroflorai, nes skrandžio barjerinė (rūgšti) funkcija būna nusilpusi, organizmas apnuodytas nesuvirškinto maisto skilimo produktais ir kenksmingais mikrobų toksinais. Visa tai kartu sukelia pūtimą (meteorizmą), gurguliavimą pilve, viduriavimą. Dažnai ligoniai pradeda greitai lysti, suserga hipovitaminoze (pasireiškiančia burnos kampučių įtrūkimu, odos sausumu ir pleiskanojimu, plaukų slinkimu, nagų trapumu ir pan.). Išryškėjus šiems simptomams, diagnozuojamos įvairios ligos: kraujagyslių distonija, lėtiniai galvos skausmai, disbakteriozė (kai žūsta naudingos žarnyno lazdelės, nutrūksta daugelio fermentų ir vitaminų gamyba).

Žmogiškų mitybos principų nesilaikymas, nuolatinis persivalgymas, nesuderinamų produktų valgymas situaciją daro dar sudėtingesnę, prie to prisijungia ir kiti neigiami poveikiai.

Pats blogiausias iš jų yra fermentacinė dispepsija, išsivystanti tada, kai organizmas su maistu gauna daugiau cukraus ir kitokių koncentruotų angliavandenių, negu jis gali suvirškinti ir įsisavinti. Cukrus pradeda greitai rūgti jau skrandyje, ypač perpildytame, nes jis ten “ne savo noru” turi ilgiau užsibūti. Kai trūksta insulino ir aminorūgščių fermentų, maksimalus rūgimo procesas vyksta žarnyne, organizmas nuodijamas fuzeliu (kurį gamina pats organizmas), nuodingomis dujomis, kurios ne tik sukelia meteorizmą, bet ir ardo B grupės vitaminus bei blokuoja kitų vitaminų gamybą. Gausiai besikaupiančios dujos, diegliai sukelia divertikulitus (žarnyno išpūtimą), nes žarnyne ilgą laiką skyla maisto likučiai ir dar ilgiau gyvena įvairiausio plauko parazitai.

Žarnyno veiklos būsena nusako vidinį ekologinį organizmo statusą. Sveika mikroflora gyvena tik švariame ir sveikame žarnyne, vadinasi, tada, kai sveikas visas organizmas. Keisčiausia, kad prieš gripo epidemijas Sveikatos apsaugos ministerija informaciniuose lapeliuose ir reklamose apie pavojų skambina visais varpais, bet nė neužsimena apie dispepsijos ir disbakteriozės problemas, trumpinančias gyvenimą milijonams žmonių ir lemiančias tokias, atrodytų, tolimas ir viena į kitą nepanašias ligas kaip mažas hemoglobino kiekis, alerginės reakcijos, bakterinė vaginozė, lėtiniai gastritai, opų vystymasis, rachitas, stomatitas, glositas, cheilitas, pūlingų uždegiminių židinių atsiradimas, vangiai besivystantys bronchitai ir pneumonijos, cholecistitas, subfebrili temperatūra ir daugybė kitų, kurios apskritai nėra savarankiškos ligos, o tik dispepsijos ir disbakteriozės pasekmė.

O štai toli gražu nepilnas sąrašas ligų, tiesiogiai susijusių su dispepsija ir disbakterioze:

  • imunodeficitas;
  • dantų ėduonis;
  • kandidozė ir kitokios mikozės;
  • kolitas;
  • lėtinio nuovargio sindromas;
  • astma;
  • širdies ir kraujagyslių sistemos ligos;
  • psoriazė;
  • diatezė, neurodermitas, atopinis dermatitas, egzema;
  • cukrinis diabetas;
  • raudonoji vilkligė (raudonė), sklerodermija;
  • išsėtinė sklerozė;
  • autoimuninis tiroiditas (vis labiau plintanti skydliaukės ligų epidemija);
  • tonzilitas, sinusitas, haimoritas, adenoiditas;
  • apendicitas;
  • skydliaukės ligos;
  • kepenų cirozė;
  • inkstų, šlapimo ir lyties organų pažeidimai (glomerulonefritas, cistitas ir kt.);
  • mastopatija, miomos, fibromiomos, cistos ir kitokie dariniai;
  • prostatitas, prostatos adenoma, prostatos augliai;
  • sėklidžių ir kiaušidžių ligos;
  • 99,9% onkologinių ligų yra susijusios su dispepsija ir disbakterioze;
  • daugelis kraujo ir limfos ligų;
  • daugelis sąnarių ligų.


Mielieji mano skaitytojai, aš nepailsdamas visur ir visada kartoju: “Mūsų žarnynas griežtai užprogramuotas tam tikrai mikrofloros rūšiai – tai genetinė tam tikro vandens, oro, maisto, konkrečių bakterijų, konkrečios gyvenimo filosofijos, pasaulio suvokimo atmintis”.

Deja, vis dažniau ir dažniau žarnynui tenka dirbti nenatūraliomis sąlygomis, jis “adaptuojasi” (prisitaiko) prie jų taip, kad, pavyzdžiui, žmogui grįžus prie sveikos Žmogiškos mitybos, organizmas reaguoja į ją paradoksaliai, t.y. reakcija būna priešinga – neigiama. Organizmas taip seniai ir gerai prisitaikė prie naujos, parazitinės mikrofloros, kad dabar jau ji (ta parazitinė mikroflora) “diktuoja” savo sąlygas ir reikalavimus. Taip vyksta homo sapiens mutacija, formuojasi jo priklausomybė nuo žemesnių gyvybės rūšių (anksčiau sakydavo – tarnavimas velniui, šėtonui), jo priklausomybė nuo primityvių rūgimo ir puvimo energijų, vietoje viską gydančių Visatos arba mūsų Dievo Energijų. Atsidūrusiam tokioje būklėje žmogui natūralus Žmogiškas maistas tampa nemalonus ir atstumiantis. Ir tada jis nebesuvokia, kodėl nuo sveiko maisto jį kamuoja rėmuo, nevirškinimas, pilvo pūtimas, kodėl jis netenka apetito ir pan. O rūkyta dešra, keptas, konservuotas maistas sukelia jam tikrą euforiją. Tai “puotauja” jo parazitai. Tai puota maro metu. Nes tai jau ne Žmogus, o bjauriais nuodais, mikrobais, virusais, parazitais užtaisyta XXI amžiaus “biologinė bomba”. Deja, toks yra daugelio iš mūsų portretas.

Mielieji mano, atminkite, kad kiekvienas mikrobas yra tiksliai prisitaikęs prie savo gyvenamosios terpės, paklūstančios vietos dėsniui. Kiekvienas mikrofloros tipas griežtai pritaikytas prie jos egzistavimo vietos. Netgi žarnyno ribose, skirtinguose jo kampeliuose ir vingiuose, skiriasi ir mikrofloros kokybė, ir kiekis.

Visaėdžių ir galinčių egzistuoti skirtingomis sąlygomis naudingų bakterijų nėra. Iš dalies visaėdžiai ir patvarūs yra tik daugelis sudėtingesnių parazitų: grybelinės invazijos, pelėsiai, vienaląsčiai grybai ir parazitai, mielės.

Valgant mielinius produktus, kuriuose yra daug krakmolo (tokia yra mūsų įprastinė, parduotuvėje pirkta duona), vartojant įvairius antibiotikus, visai šitai parazitų grupės “brolijai” atsiveria platus pražūtingos veiklos laukas ir jie tampa organizmo šeimininkais, o žmogus lieka tik aklu šios bjaurasties valios ir norų vykdytoju. Būtent taip mes tampame savo žalingų įpročių ir žemesniųjų formų būtybių, ir žemesniųjų formų energijų, ir žemesniųjų formų troškimų vergais: žudyti, griauti, mėgautis kito kančia…

Dauguma žmonių (beje, labiausiai išsilavinusių) mano, kad storoji žarna – tai natūrali ir normali purvina organizmo pelkė. Turiu visus šios nuomonės šalininkus nuliūdinti. Iš tikrųjų ši “pelkė” sveikame organizme yra švariausia jo vieta, reikalaujanti ne mažesnės priežiūros nei dantys ar veidas. Tai susiformavusi ekologinė cenozė. Beje, ši ekologinė cenozė labai trapi ir svyruojanti. Jeigu ji panaši į sveiką kūdikį, tai turi sveikas šaknis ir pakankamas sveikatos atsargas. Visos organizmo nepasisavintos medžiagos pašalinamos su išmatomis. Bet tam, kad visos šitos nuosėdos, virškinimo atliekos patektų būtent į išmatas, o ne nusėstų ant žarnyno sienelių, išmatos turi būti porėtos, t.y. jos turi turėti adsorbento savybių (įsiurbti tai, kas bloga).

Tam tinka tik Žmogiškas, daug skaidulų ir ląstelienos turintis maistas. Toks maistas – tai nevalytos, neapdorotos grūdinės kultūros, grūdai, riešutai, vaisiai, daržovės. Tai pagrindinis Žmogaus, kaip rūšies, maistas. Visa kita – velnio pramanai.

Jokiais būdais neįmanoma išgydyti rimtų virškinamojo trakto sutrikimų, neįveikus įvairiausių patogeninių bakterijų ir parazitų. Tabletėmis ar viena kita žolele čia nieko nepavyks padaryti. Augalinių produktų asortimento poveikio spektras turi būti platus, apimantis visas patogeninių bakterijų, grybelių, parazitų rūšis. Štai tik minimalus jų sąrašas:

Bruknė. Slopina Candida šeimos grybelių augimą.

Abrikosas. Mažina rūgimo procesus, veikia protėjus, stafilokokus, enterokokus, klebsieles, žaliamėles pseudomonas.

Granatų sultys. Veikia dizenterijos grupės bakterijas, ešerichijas.

Žemuogė. Mažina stafilokokų, streptokokų, enterokokų augimą.

Sedulos sultys. Veikia dizenterijos grupės bakterijas, salmoneles.

Spanguolė. Slopina rūgimą, užmuša trichomonas, chlamidijas, veikia protėjus, salmoneles, klebsieles, šigeles.

Raugerškis. Veikia stafilokokus, streptokokus, dizenterijos grupės bakterijas, enterokokus.

Avietė. Mažina stafilokokų, streptokokų, enterokokų, šigelių augimą.

Mėlynė. Mažina stafilokokų, enterokokų, šigelių, protėjų, klebsielių augimą.

Erškėtuogės. Mažina stafilokokų, ešerichijų augimą.

Juodavaisė aronija. Antimikrobinis poveikis.

Juodasis serbentas. Antimikrobinis poveikis. Veikia stafilokokus, enterokokus, protėjus, šigeles.

Svogūnas. Mažina ešerichijų augimą. Antimikrobinis.

Gvazdikas. Veikia ešerichijas, protėjus, klebsieles, žaliamėles pseudomonas, Candida šeimos grybelius, daugelį parazitų.

Obuoliai. Mažina protėjų, klebsielių, šigelių augimą.

Česnakas. Veikia protėjus, klebsieles. Antimikrobinis.

Krienas. Veikia protėjus, klebsieles, žaliamėles pseudomonas, antimikrobinis.

Krapas. Mažina protėjų, klebsielių augimą.

Kmynas. Veikia protėjus, klebsieles.

Juodasis ridikas. Mažina protėjų, klebsielių, žaliamėlių pseudomonų augimą.

Vienmetė paprika. Veikia protėjus, klebsieles, grybelius.

Morka. Mažina salmonelių, klostridijų, Candida šeimos grybelių, pirmuonių augimą.

Cinamonas. Veikia ešerichijas, protėjus, klebsieles, žaliamėles pseudomonas, Candida šeimos grybelius.

Kartusis kietis (pelynas). Gydo pūlinę infekciją, užmuša įvairius parazitus. Jo poveikio spektras labai platus.

Bitkrėslė. Poveikio spektras labai platus – nuo pirmuonių iki parazitų grupės.

Neskubėkite saujomis gerti išdavikų antibiotikų! Pasinaudokite turtinga mano patirtimi.

Aš rekomenduoju labai efektyvų, plataus poveikio mišinį, sunaikinantį patogeninę mikroflora. Šis vaistažolių mišinys stimuliuoja apykaitos procesus, trukdo vystytis ilgai trunkančioms žarnyno ligoms. Jis rekomenduojamas ir sergantiems lėtiniu pankreatitu, kepenų bei šlapimtakių ligomis, žarnyno veiklos sutrikimais, disbakterioze.

Paimkite lygiomis dalimis: bruknių lapų, beržų lapų, gysločių, raudonėlių ir jonažolių žolės, erškėtuogių, vaistinių medetkų žiedų, bitkrėslių žiedų ir vaistinių ramunėlių žiedų.

Vieną šaukštą mišinio užplikykite 0,5 litro verdančio vandens, palaikykite termose 8 valandas, perkoškite ir nuspauskite.

Gerti po 100 g šilto antpilo 1 valandą prieš valgį 3 kartus per dieną. Gydymo kursas: 2 savaites gerti, paskui padaryti 7 dienų pertrauką. Jeigu reikia, kursą pakartoti 2-3 kartus. Geriant šį antpilą, reikia laikytis griežtos vegetariškos dietos (pradžioje valgyti tik su sviestu troškintas daržoves, vėliau palaipsniui pereiti prie žalių daržovių ribotais kiekiais) ir būtinai kasdien ištuštinti žarnyną nenaudojant vidurius laisvinančių vaistų.

Jei norite likviduoti “nulinį” rūgštingumą, pasinaudokite šiuo ne kartą išbandytu receptu:

Sumaišykite po 30 g nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus ir raudonojo markinio portveino (kitoks netinka). Gerai suplakite ir išgerkite vienu dviem gurkšniais 20 minučių prieš valgį. Gerti reikia tris kartus per dieną. Po to pakvėpuokite su Frolovo treniruokliu laikydamiesi instrukcijos nurodymų. Geri rezultatai garantuoti, nes jūs išvengsite daugelio pavojingų ligų, taip pat ir onkologinių.

Sėkmės Jums.

Visos šios knygos dalis bus galima skaityti bloge pavadinimu Onkologinė mityba.

Rašytojas natūropatas
Anatolijus Malovičko

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau