2022-10-29, 13:31
Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje
Tradiciškai bulvinė bobutė buvo gaminama krosnyje, į keraminį puodą dedant tarkuotas bulves, sumaišytas su keptais grūdais, svogūnais ir riebalais. Vėliau atsirado paprotys į bobutę dėti kiaušinį, grietinę ar grietinėlę, o lašinius ar šoninę iš dalies arba visiškai pakeisti šonine.
Skaityk toliau
2022-10-29, 13:16
Kalėdinis imbierinis pyragas (keksiukas)
Klasikinį kalėdinį keksiuką su džiovintais vaisiais reikia pagaminti iš anksto, likus kelioms savaitėms iki šventės. Jei neturite jėgų ar kantrybės tiek ilgai laukti, išbandykite paprastesnį ir greitesnį keksiukų su prieskoniais receptą. Užtikriname jus - jis toks pat skanus.
Skaityk toliau
2022-10-27, 20:38
Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas
Kefyro pyragas, Kefyro pyragas orkaitėje, Kefyro pyragas su kefyru, Kefyro pyrago receptas, Kefyro pyrago tešla, Kefyro pyragas su kopūstais orkaitėje, Kefyro pyragas su kopūstais ant kefyro, Kefyro pyragas su kopūstais ant kefyro, Kaip pagaminti kefyro pyragą
Skaityk toliau
2022-10-27, 12:55
Šviežia miško grybų sriuba - receptas
Grybų sriuba yra tokia pat soti kaip ir mėsos sultinys. Kaloringesnė šio patiekalo "versija" - svogūnai ir morkos kepami ne augaliniame aliejuje, o gerai iškeptuose kiaulienos taukuose arba šoninėje. Prieskonių ir žolelių galima dėti pagal pageidavimą, tačiau geriausiai tiks juodieji pipirai, lauro lapai ir krapai (arba petražolės).
Skaityk toliau
2022-10-25, 20:13
Kokosiniai sausainiai
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su cukrumi. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir į juos, po truputį, maišant, pilame trynius su cukrumi, dedame kokoso drožles ir miltus.
Skaityk toliau
2022-10-17, 06:57
Neriebios naminės varškės spurgos
Senai norite pagaminti spurgų, bet nežinote, pagal kokį receptą jos išeina pačios skaniausios? Tvirtai galime pasakyti, kad mūsų receptas vienas sėkmingiausių! Varškės spurgos išeina orinės, saikingai saldžios, naudingos ir neriebios.
Skaityk toliau
2022-10-15, 22:16
Pyragėliai su bulvių įdaru
Gaminame. Pyragėliai su bulvių įdaru. Į dubenį beriame mieles, cukrų, užpilame stikline šilto vandens ir paliekame 20-30 minučių pastovėti. Per tą laiką mielės pradeda veikti.
Skaityk toliau
2022-10-15, 22:05
Pievagrybių ir bulvių apkepas
Viską apipilame kiaušinių - grietinėlės padažu, užbarstome druskos. Ant viršaus dedame likusį sūrį. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!
Skaityk toliau
2022-10-14, 07:26
Karamelizuoti varškėtukai
Tai tarsi klasikinis pusryčių maistas visiškai kitaip! Kai pirmą kartą paragavau tokius virtus ir apkeptus varškėtukus Kijeve, iškart pagalvojau, kokia nuostabi idėja suderinti abu gaminimo būdus, nes šitaip išlieka virtų varškėtukų minkštumas ir purumas, bei keptų varškėčių traški apkepta išorė.
Skaityk toliau
« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 214 215 » |