Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Šviežia miško grybų sriuba - receptas

Šviežia miško grybų sriuba - receptas

Grybų sriuba yra tokia pat soti kaip ir mėsos sultinys. Kaloringesnė šio patiekalo "versija" - svogūnai ir morkos kepami ne augaliniame aliejuje, o gerai iškeptuose kiaulienos taukuose arba šoninėje. Prieskonių ir žolelių galima dėti pagal pageidavimą, tačiau geriausiai tiks juodieji pipirai, lauro lapai ir krapai (arba petražolės).

Pastaba: Prieš verdant sriubą nuvalytus ir nuplautus grybus rekomenduojama iš anksto išvirti nedideliame kiekyje vandens. Šis veiksmas padės išvalyti juos nuo perteklinio purvo ir šiukšlių.

Sudedamosios dalys:

  • 3 litrai vandens
  • miško grybai 1 kg
  • bulvės 2-3 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • šoninė arba lašiniai 80-100 g
  • druskos pagal skonį
  • prieskoniai pagal skonį
  • žalumynai pagal skonį
  • grietinė pagal skonį.

Paruošimas.

  1. Miško grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Užvirinkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite grybus, išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies pusvalandį nuo virimo temperatūros. Nuplaukite grybus sietelyje ir palaukite, kol vanduo visiškai nutekės.
  3. Atskirame puode ant vidutinės ugnies užvirkite tris litrus vandens ir įberkite druskos.
  4. Į puodą sudėkite grybus ir šiek tiek sumažinkite ugnį.
  5. Kol grybai verda, paruoškite kitus sriubos ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su grybais.
  6. Gerai įkaitinkite keptuvę ir nedidelėmis porcijomis apkepkite šoninės griežinėlius arba supjaustytą šoninę.
  7. Smulkiai supjaustykite svogūną ir stambiai sutarkuokite morką. Kepkite keptuvėje riebaluose kartu su šonine arba šonine. Nuolat maišykite.
  8. Kai bulvės bus paruoštos, supilkite keptuvės turinį į sriubą. Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pagardinkite druska. Sudėkite visus prieskonius ir smulkintas žoleles.
  9. Palaikykite dar dvi minutes ir išjunkite ugnį. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti 5-10 minučių.
  10. Patiekite karštus ir pagardintus grietine.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau