Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Šviežia miško grybų sriuba - receptas

Šviežia miško grybų sriuba - receptas

Grybų sriuba yra tokia pat soti kaip ir mėsos sultinys. Kaloringesnė šio patiekalo "versija" - svogūnai ir morkos kepami ne augaliniame aliejuje, o gerai iškeptuose kiaulienos taukuose arba šoninėje. Prieskonių ir žolelių galima dėti pagal pageidavimą, tačiau geriausiai tiks juodieji pipirai, lauro lapai ir krapai (arba petražolės).

Pastaba: Prieš verdant sriubą nuvalytus ir nuplautus grybus rekomenduojama iš anksto išvirti nedideliame kiekyje vandens. Šis veiksmas padės išvalyti juos nuo perteklinio purvo ir šiukšlių.

Sudedamosios dalys:

  • 3 litrai vandens
  • miško grybai 1 kg
  • bulvės 2-3 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • šoninė arba lašiniai 80-100 g
  • druskos pagal skonį
  • prieskoniai pagal skonį
  • žalumynai pagal skonį
  • grietinė pagal skonį.

Paruošimas.

  1. Miško grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Užvirinkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite grybus, išmaišykite. Virkite ant vidutinės ugnies pusvalandį nuo virimo temperatūros. Nuplaukite grybus sietelyje ir palaukite, kol vanduo visiškai nutekės.
  3. Atskirame puode ant vidutinės ugnies užvirkite tris litrus vandens ir įberkite druskos.
  4. Į puodą sudėkite grybus ir šiek tiek sumažinkite ugnį.
  5. Kol grybai verda, paruoškite kitus sriubos ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Bulves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su grybais.
  6. Gerai įkaitinkite keptuvę ir nedidelėmis porcijomis apkepkite šoninės griežinėlius arba supjaustytą šoninę.
  7. Smulkiai supjaustykite svogūną ir stambiai sutarkuokite morką. Kepkite keptuvėje riebaluose kartu su šonine arba šonine. Nuolat maišykite.
  8. Kai bulvės bus paruoštos, supilkite keptuvės turinį į sriubą. Paragaukite sriubą ir, jei reikia, pagardinkite druska. Sudėkite visus prieskonius ir smulkintas žoleles.
  9. Palaikykite dar dvi minutes ir išjunkite ugnį. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti 5-10 minučių.
  10. Patiekite karštus ir pagardintus grietine.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau