Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 15

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai.

Patarimas: Grybus galima naudoti kokius tik turite namuose, bet jeigu naudojate pievagrybius, geriausia maišyti su kitokiais grybais (geriausia džiovintais) bent perpus, nes pievagrybiai iš savęs neturi labai intensyvaus skonio.

Ingredientai

  • švieži arba džiovinti grybai: 250 gramų (supjaustome smulkiai juostelėmis)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai sukapojame)
  • morkos: 1 didelės (sutarkuojame burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • šviežias arba džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • sriubos sultinys: 600 mililitrų (pagamintas iš sriubos kubelio, grybų arba daržovių skonio)
  • raudonas vynas: 3 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
  • pomidorų tyrė (piure): 1 valgomojo šaukšto
  • perlinės kruopos: 50-70 gramų (plautos ir mirkytos).

Prieskoniai pasirinktinai (galite rinktis ir kitokius mėgstamus)

  • ciberžolė: žiupsnelio
  • garam masala: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • malti raudonieji čili: žiupsnelio

Serviravimui:

Recepto paruošimas

1. Jeigu gamindami naudosite džiovintus grybus, užpilame juos verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti maždaug 25 minutes.

2. Įkaitintame aliejų keptuvėje.

3. Suberiame susmulkintus svogūnus, morkas, česnaką, rozmariną ir kitus prieskonius. Kepiname maždaug 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės apminkštėja.

4. Nukošiame džiovintus grybus, vandens, kuriame mirko, neišpilame - panaudosime sriubai.

5. Grybus supjaustome plonomis juostelėmis. Suberiame į keptuvę ir kepiname dar maždaug 5 minutes.

6. Tuomet supilame sultinį, vyną/brendį, pomidorų tyrę, nukoštas perlines kruopas, ir grybų skystį (jeigu jo gavosi labai daug, nepilame viso, maždaug 150-200 mililitrų).

7. Verdame maždaug 25-30 minučių, kol perlinės kruopos suminkštėja, jeigu reikia vis įpilant grybų skysčio (jeigu matote, kad sriuba darosi per tiršta).

8. Sriuba patiekite dar karštą sriubos indeliuose, ant kiekvienos porcijos užtarkuodami parmezano sūrio (jeigu norisi, mano požiūriu jis čia labai tinka). Skanaus!

9. Pastebėjimas: Nuotraukoje galite matyti tą pačia sriubą paruoštą dviem būdais - viena įprastinė, kita buvo sutrinta maisto trintuve.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau