Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 15

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai.

Patarimas: Grybus galima naudoti kokius tik turite namuose, bet jeigu naudojate pievagrybius, geriausia maišyti su kitokiais grybais (geriausia džiovintais) bent perpus, nes pievagrybiai iš savęs neturi labai intensyvaus skonio.

Ingredientai

  • švieži arba džiovinti grybai: 250 gramų (supjaustome smulkiai juostelėmis)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai sukapojame)
  • morkos: 1 didelės (sutarkuojame burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • šviežias arba džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • sriubos sultinys: 600 mililitrų (pagamintas iš sriubos kubelio, grybų arba daržovių skonio)
  • raudonas vynas: 3 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
  • pomidorų tyrė (piure): 1 valgomojo šaukšto
  • perlinės kruopos: 50-70 gramų (plautos ir mirkytos).

Prieskoniai pasirinktinai (galite rinktis ir kitokius mėgstamus)

  • ciberžolė: žiupsnelio
  • garam masala: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • malti raudonieji čili: žiupsnelio

Serviravimui:

Recepto paruošimas

1. Jeigu gamindami naudosite džiovintus grybus, užpilame juos verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti maždaug 25 minutes.

2. Įkaitintame aliejų keptuvėje.

3. Suberiame susmulkintus svogūnus, morkas, česnaką, rozmariną ir kitus prieskonius. Kepiname maždaug 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės apminkštėja.

4. Nukošiame džiovintus grybus, vandens, kuriame mirko, neišpilame - panaudosime sriubai.

5. Grybus supjaustome plonomis juostelėmis. Suberiame į keptuvę ir kepiname dar maždaug 5 minutes.

6. Tuomet supilame sultinį, vyną/brendį, pomidorų tyrę, nukoštas perlines kruopas, ir grybų skystį (jeigu jo gavosi labai daug, nepilame viso, maždaug 150-200 mililitrų).

7. Verdame maždaug 25-30 minučių, kol perlinės kruopos suminkštėja, jeigu reikia vis įpilant grybų skysčio (jeigu matote, kad sriuba darosi per tiršta).

8. Sriuba patiekite dar karštą sriubos indeliuose, ant kiekvienos porcijos užtarkuodami parmezano sūrio (jeigu norisi, mano požiūriu jis čia labai tinka). Skanaus!

9. Pastebėjimas: Nuotraukoje galite matyti tą pačia sriubą paruoštą dviem būdais - viena įprastinė, kita buvo sutrinta maisto trintuve.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau