Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 15

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai.

Patarimas: Grybus galima naudoti kokius tik turite namuose, bet jeigu naudojate pievagrybius, geriausia maišyti su kitokiais grybais (geriausia džiovintais) bent perpus, nes pievagrybiai iš savęs neturi labai intensyvaus skonio.

Ingredientai

  • švieži arba džiovinti grybai: 250 gramų (supjaustome smulkiai juostelėmis)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai sukapojame)
  • morkos: 1 didelės (sutarkuojame burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • šviežias arba džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • sriubos sultinys: 600 mililitrų (pagamintas iš sriubos kubelio, grybų arba daržovių skonio)
  • raudonas vynas: 3 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
  • pomidorų tyrė (piure): 1 valgomojo šaukšto
  • perlinės kruopos: 50-70 gramų (plautos ir mirkytos).

Prieskoniai pasirinktinai (galite rinktis ir kitokius mėgstamus)

  • ciberžolė: žiupsnelio
  • garam masala: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • malti raudonieji čili: žiupsnelio

Serviravimui:

Recepto paruošimas

1. Jeigu gamindami naudosite džiovintus grybus, užpilame juos verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti maždaug 25 minutes.

2. Įkaitintame aliejų keptuvėje.

3. Suberiame susmulkintus svogūnus, morkas, česnaką, rozmariną ir kitus prieskonius. Kepiname maždaug 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės apminkštėja.

4. Nukošiame džiovintus grybus, vandens, kuriame mirko, neišpilame - panaudosime sriubai.

5. Grybus supjaustome plonomis juostelėmis. Suberiame į keptuvę ir kepiname dar maždaug 5 minutes.

6. Tuomet supilame sultinį, vyną/brendį, pomidorų tyrę, nukoštas perlines kruopas, ir grybų skystį (jeigu jo gavosi labai daug, nepilame viso, maždaug 150-200 mililitrų).

7. Verdame maždaug 25-30 minučių, kol perlinės kruopos suminkštėja, jeigu reikia vis įpilant grybų skysčio (jeigu matote, kad sriuba darosi per tiršta).

8. Sriuba patiekite dar karštą sriubos indeliuose, ant kiekvienos porcijos užtarkuodami parmezano sūrio (jeigu norisi, mano požiūriu jis čia labai tinka). Skanaus!

9. Pastebėjimas: Nuotraukoje galite matyti tą pačia sriubą paruoštą dviem būdais - viena įprastinė, kita buvo sutrinta maisto trintuve.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau