Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Gegužės » 15

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Perlinių kruopų sriuba su grybais

Labai turtinga savo skoniu, bet ne kalorijomis perlinių kruopų sriuba su grybais. Net mano vyras labai gyrė, o jis tikrai nėra didžiulis perlinių kruopų ar grybų mėgėjas. Beje šiai sriubai kuo puikiai tiek švieži, tiek džiovinti grybai.

Patarimas: Grybus galima naudoti kokius tik turite namuose, bet jeigu naudojate pievagrybius, geriausia maišyti su kitokiais grybais (geriausia džiovintais) bent perpus, nes pievagrybiai iš savęs neturi labai intensyvaus skonio.

Ingredientai

  • švieži arba džiovinti grybai: 250 gramų (supjaustome smulkiai juostelėmis)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 nedidelio (smulkiai sukapojame)
  • morkos: 1 didelės (sutarkuojame burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapojame)
  • šviežias arba džiovintas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
  • sriubos sultinys: 600 mililitrų (pagamintas iš sriubos kubelio, grybų arba daržovių skonio)
  • raudonas vynas: 3 valgomųjų šaukštų (arba brendis)
  • pomidorų tyrė (piure): 1 valgomojo šaukšto
  • perlinės kruopos: 50-70 gramų (plautos ir mirkytos).

Prieskoniai pasirinktinai (galite rinktis ir kitokius mėgstamus)

  • ciberžolė: žiupsnelio
  • garam masala: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio
  • malti raudonieji čili: žiupsnelio

Serviravimui:

Recepto paruošimas

1. Jeigu gamindami naudosite džiovintus grybus, užpilame juos verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti maždaug 25 minutes.

2. Įkaitintame aliejų keptuvėje.

3. Suberiame susmulkintus svogūnus, morkas, česnaką, rozmariną ir kitus prieskonius. Kepiname maždaug 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės apminkštėja.

4. Nukošiame džiovintus grybus, vandens, kuriame mirko, neišpilame - panaudosime sriubai.

5. Grybus supjaustome plonomis juostelėmis. Suberiame į keptuvę ir kepiname dar maždaug 5 minutes.

6. Tuomet supilame sultinį, vyną/brendį, pomidorų tyrę, nukoštas perlines kruopas, ir grybų skystį (jeigu jo gavosi labai daug, nepilame viso, maždaug 150-200 mililitrų).

7. Verdame maždaug 25-30 minučių, kol perlinės kruopos suminkštėja, jeigu reikia vis įpilant grybų skysčio (jeigu matote, kad sriuba darosi per tiršta).

8. Sriuba patiekite dar karštą sriubos indeliuose, ant kiekvienos porcijos užtarkuodami parmezano sūrio (jeigu norisi, mano požiūriu jis čia labai tinka). Skanaus!

9. Pastebėjimas: Nuotraukoje galite matyti tą pačia sriubą paruoštą dviem būdais - viena įprastinė, kita buvo sutrinta maisto trintuve.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau