Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 29

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Tradiciškai bulvinė bobutė buvo gaminama krosnyje, į keraminį puodą dedant tarkuotas bulves, sumaišytas su keptais grūdais, svogūnais ir riebalais. Vėliau atsirado paprotys į bobutę dėti kiaušinį, grietinę ar grietinėlę, o lašinius ar šoninę iš dalies arba visiškai pakeisti šonine.

Miltų tirštumą galite reguliuoti iš anksto suspausdami smulkintų bulvių mišinį arba išspausdami bulvių sultis. Tačiau šiuo atveju krakmolingas nuosėdas reikia supilti į minkštimą ir sumaišyti su trupučiu išspausto skysčio.

Šiandien babutę taip pat galima kepti orkaitėje bet kokiame karščiui atspariame inde.

Paruoštą patiekalą įprasta patiekti karštą, su pienu arba grietine.

Sudedamosios dalys:

  • bulvės 600-700 g
  • 2 svogūnai 2 vnt.
  • šoninė arba lašiniai 100 g
  • šoninė 100 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • druskos pagal skonį
  • prieskoniai pagal skonį

Paruošimas.

  1. Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
  2. Nulupkite svogūną ir jį nulupkite. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną.
  3. Šoninę ir lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir gerai apkepkite keptuvėje, kad susidarytų riebalai. Jei naudojate šoninę, prieš kepdami padalykite ją į mažas porcijas.
  4. Kai keptuvėje pradės kauptis riebalai, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite, kol apkeps.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki aukštos temperatūros.
  6. Bulves kartu su antruoju svogūnu sumalkite iki vientisos masės bet kokiu būdu. Jei reikia, išspauskite skystį, kad gautumėte tirštesnę konsistenciją.
  7. Į masę sudėkite žalią kiaušinį, keptuvės turinį, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  8. Žalius miltus sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir dėkite į orkaitės vidurį.
  9. Nustatykite 180-200 °C temperatūrą orkaitėje ir uždarykite dureles.
  10. Kepkite bulvių apkepą 45-55 minutes nustatytoje temperatūroje.
  11. Išėmę iš orkaitės, padalykite į porcijas ir patiekite su atšaldyta grietine arba pienu.

Patarimas:

Kad susmulkintų bulvių masė per daug nepatamsėtų, į ją įdėkite svogūnų arba svogūnų sulčių. Kitas variantas - šiek tiek vidutinio riebumo grietinėlės arba grietinės. Į patiekalą įdėjus žalio kiaušinio, jis atrodys labiau rudas.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau