Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 29

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Tradiciškai bulvinė bobutė buvo gaminama krosnyje, į keraminį puodą dedant tarkuotas bulves, sumaišytas su keptais grūdais, svogūnais ir riebalais. Vėliau atsirado paprotys į bobutę dėti kiaušinį, grietinę ar grietinėlę, o lašinius ar šoninę iš dalies arba visiškai pakeisti šonine.

Miltų tirštumą galite reguliuoti iš anksto suspausdami smulkintų bulvių mišinį arba išspausdami bulvių sultis. Tačiau šiuo atveju krakmolingas nuosėdas reikia supilti į minkštimą ir sumaišyti su trupučiu išspausto skysčio.

Šiandien babutę taip pat galima kepti orkaitėje bet kokiame karščiui atspariame inde.

Paruoštą patiekalą įprasta patiekti karštą, su pienu arba grietine.

Sudedamosios dalys:

  • bulvės 600-700 g
  • 2 svogūnai 2 vnt.
  • šoninė arba lašiniai 100 g
  • šoninė 100 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • druskos pagal skonį
  • prieskoniai pagal skonį

Paruošimas.

  1. Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
  2. Nulupkite svogūną ir jį nulupkite. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną.
  3. Šoninę ir lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir gerai apkepkite keptuvėje, kad susidarytų riebalai. Jei naudojate šoninę, prieš kepdami padalykite ją į mažas porcijas.
  4. Kai keptuvėje pradės kauptis riebalai, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite, kol apkeps.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki aukštos temperatūros.
  6. Bulves kartu su antruoju svogūnu sumalkite iki vientisos masės bet kokiu būdu. Jei reikia, išspauskite skystį, kad gautumėte tirštesnę konsistenciją.
  7. Į masę sudėkite žalią kiaušinį, keptuvės turinį, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  8. Žalius miltus sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir dėkite į orkaitės vidurį.
  9. Nustatykite 180-200 °C temperatūrą orkaitėje ir uždarykite dureles.
  10. Kepkite bulvių apkepą 45-55 minutes nustatytoje temperatūroje.
  11. Išėmę iš orkaitės, padalykite į porcijas ir patiekite su atšaldyta grietine arba pienu.

Patarimas:

Kad susmulkintų bulvių masė per daug nepatamsėtų, į ją įdėkite svogūnų arba svogūnų sulčių. Kitas variantas - šiek tiek vidutinio riebumo grietinėlės arba grietinės. Į patiekalą įdėjus žalio kiaušinio, jis atrodys labiau rudas.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 20:23 Kaip Atsikratyti Neigiamos Energijos Namuose 2026 Metais
Namai turėtų būti ramybės oazė, bet neigiama energija sukelia stresą, konfliktus ir netvarką. Sužinokite požymius: užgniaužimas, nuolatiniai skundai. Atsikratykite jos tvarkydami, valydami citrinų-acto tirpalu, degindami šalavijus (indėnų technika) a...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:55 Ugnies ritualai magijoje: paleidimas ir energijos atgaiva

Ugnies ritualai magijoje leidžia paleisti senus ryšius ir atgauti vidinę energiją. Sužinokite simboliką iš senovės kultūrų – graikų Prometėjas, hindu Agnis, zoroastrizmo Atash Behram. Praktikuokite ryšių nutraukimą su juoda žvake ir pelenų p...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:24 Apkabinimų nauda sveikatai: moksliniai faktai ir tobuli glėbesiai

Apkabinimai – galingas sveikatos ir gerovės šaltinis! Moksliniai tyrimai iš Carnegie Mellon, Oksfordo ir Bristolio universitetų rodo, kad reguliarius glėbesys stiprina imunitetą, mažina kortizolį, skatina oksitocino išsiskyrimą ir net ilgina...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau