- 29.10.2022
- 0.0 Reitingas
- 901 Peržiūr
- Aptarti
Tradiciškai bulvinė bobutė buvo gaminama krosnyje, į keraminį puodą dedant tarkuotas bulves, sumaišytas su keptais grūdais, svogūnais ir riebalais. Vėliau atsirado paprotys į bobutę dėti kiaušinį, grietinę ar grietinėlę, o lašinius ar šoninę iš dalies arba visiškai pakeisti šonine.
Miltų tirštumą galite reguliuoti iš anksto suspausdami smulkintų bulvių mišinį arba išspausdami bulvių sultis. Tačiau šiuo atveju krakmolingas nuosėdas reikia supilti į minkštimą ir sumaišyti su trupučiu išspausto skysčio.
Šiandien babutę taip pat galima kepti orkaitėje bet kokiame karščiui atspariame inde.
Paruoštą patiekalą įprasta patiekti karštą, su pienu arba grietine.
Sudedamosios dalys:
- bulvės 600-700 g
- 2 svogūnai 2 vnt.
- šoninė arba lašiniai 100 g
- šoninė 100 g
- kiaušinis 1 vnt.
- druskos pagal skonį
- prieskoniai pagal skonį
Paruošimas.
- Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
- Nulupkite svogūną ir jį nulupkite. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną.
- Šoninę ir lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir gerai apkepkite keptuvėje, kad susidarytų riebalai. Jei naudojate šoninę, prieš kepdami padalykite ją į mažas porcijas.
- Kai keptuvėje pradės kauptis riebalai, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite, kol apkeps.
- Įkaitinkite orkaitę iki aukštos temperatūros.
- Bulves kartu su antruoju svogūnu sumalkite iki vientisos masės bet kokiu būdu. Jei reikia, išspauskite skystį, kad gautumėte tirštesnę konsistenciją.
- Į masę sudėkite žalią kiaušinį, keptuvės turinį, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite.
- Žalius miltus sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir dėkite į orkaitės vidurį.
- Nustatykite 180-200 °C temperatūrą orkaitėje ir uždarykite dureles.
- Kepkite bulvių apkepą 45-55 minutes nustatytoje temperatūroje.
- Išėmę iš orkaitės, padalykite į porcijas ir patiekite su atšaldyta grietine arba pienu.
Patarimas:
Kad susmulkintų bulvių masė per daug nepatamsėtų, į ją įdėkite svogūnų arba svogūnų sulčių. Kitas variantas - šiek tiek vidutinio riebumo grietinėlės arba grietinės. Į patiekalą įdėjus žalio kiaušinio, jis atrodys labiau rudas.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau