Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 29

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Bulvių bobutė (boba) su svogūnais orkaitėje

Tradiciškai bulvinė bobutė buvo gaminama krosnyje, į keraminį puodą dedant tarkuotas bulves, sumaišytas su keptais grūdais, svogūnais ir riebalais. Vėliau atsirado paprotys į bobutę dėti kiaušinį, grietinę ar grietinėlę, o lašinius ar šoninę iš dalies arba visiškai pakeisti šonine.

Miltų tirštumą galite reguliuoti iš anksto suspausdami smulkintų bulvių mišinį arba išspausdami bulvių sultis. Tačiau šiuo atveju krakmolingas nuosėdas reikia supilti į minkštimą ir sumaišyti su trupučiu išspausto skysčio.

Šiandien babutę taip pat galima kepti orkaitėje bet kokiame karščiui atspariame inde.

Paruoštą patiekalą įprasta patiekti karštą, su pienu arba grietine.

Sudedamosios dalys:

  • bulvės 600-700 g
  • 2 svogūnai 2 vnt.
  • šoninė arba lašiniai 100 g
  • šoninė 100 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • druskos pagal skonį
  • prieskoniai pagal skonį

Paruošimas.

  1. Bulves nulupkite ir gerai nuplaukite.
  2. Nulupkite svogūną ir jį nulupkite. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną.
  3. Šoninę ir lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir gerai apkepkite keptuvėje, kad susidarytų riebalai. Jei naudojate šoninę, prieš kepdami padalykite ją į mažas porcijas.
  4. Kai keptuvėje pradės kauptis riebalai, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite, kol apkeps.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki aukštos temperatūros.
  6. Bulves kartu su antruoju svogūnu sumalkite iki vientisos masės bet kokiu būdu. Jei reikia, išspauskite skystį, kad gautumėte tirštesnę konsistenciją.
  7. Į masę sudėkite žalią kiaušinį, keptuvės turinį, druską ir prieskonius, gerai išmaišykite.
  8. Žalius miltus sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą ir dėkite į orkaitės vidurį.
  9. Nustatykite 180-200 °C temperatūrą orkaitėje ir uždarykite dureles.
  10. Kepkite bulvių apkepą 45-55 minutes nustatytoje temperatūroje.
  11. Išėmę iš orkaitės, padalykite į porcijas ir patiekite su atšaldyta grietine arba pienu.

Patarimas:

Kad susmulkintų bulvių masė per daug nepatamsėtų, į ją įdėkite svogūnų arba svogūnų sulčių. Kitas variantas - šiek tiek vidutinio riebumo grietinėlės arba grietinės. Į patiekalą įdėjus žalio kiaušinio, jis atrodys labiau rudas.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau