Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Nepaisant pavadinimo, tai nėra želė įdaru įdarytas pyragas. Pagaminta tešla supilama į formą, ant viršaus dedamas įdaras ir vėl supilama likusi tešlos dalis. Įdaras gali būti bet koks, sūrus ar saldus, kaip nurodyta recepte.

Pastaba: Šis pyragas patiekiamas karštas arba šaltas.

Sudedamosios dalys:

  • 2,5 % kefyras 500 g
  • miltai 350 g
  • augalinis aliejus 5-7 šaukštai
  • kiaušiniai 3 vienetai
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 1,5 valgomojo šaukšto.
  • cukraus 1,5 valgomojo šaukšto.
  • kopūstai įdarui 1/2 gūžės
  • morkos faršui 1/2 vnt.
  • įdaras druskos pagal skonį
  • prieskoniai faršui pagal skonį
  • žolelės įdarui pagal skonį
  • vandens įdarui pagal skonį

Gaminimas.

  1. Supilkite kefyrą ir 2-3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus į maišytuvo dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius. Plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
  2. Du kartus persijokite miltus ir suberkite juos į maišytuvo dubenį. Dar kartą suplakite visus ingredientus, kol tešla taps vientisa.
  3. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite kopūstus, o morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir morkas, supilkite šiek tiek vandens, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Maišydami troškinkite faršą 15 minučių.
  4. Paruoškite kepimo indą arba padėklą: įsitikinkite, kad jis švarus. Supilkite į jį likusį aliejų ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių, kad pyragas nepriliptų.
  5. Pusę tešlos supilkite ant padėklo ar formos ir išlyginkite mentele ar šaukštu. Ant tešlos viršaus užtepkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį po visą tešlos paviršių. Tada ant viršaus supilkite kitą tešlos pusę ir vėl išlyginkite paviršių.
  6. Dėkite skardą arba formą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 45 minutes. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir supjaustykite porcijomis.

P komentaras: Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau