Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Nepaisant pavadinimo, tai nėra želė įdaru įdarytas pyragas. Pagaminta tešla supilama į formą, ant viršaus dedamas įdaras ir vėl supilama likusi tešlos dalis. Įdaras gali būti bet koks, sūrus ar saldus, kaip nurodyta recepte.

Pastaba: Šis pyragas patiekiamas karštas arba šaltas.

Sudedamosios dalys:

  • 2,5 % kefyras 500 g
  • miltai 350 g
  • augalinis aliejus 5-7 šaukštai
  • kiaušiniai 3 vienetai
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 1,5 valgomojo šaukšto.
  • cukraus 1,5 valgomojo šaukšto.
  • kopūstai įdarui 1/2 gūžės
  • morkos faršui 1/2 vnt.
  • įdaras druskos pagal skonį
  • prieskoniai faršui pagal skonį
  • žolelės įdarui pagal skonį
  • vandens įdarui pagal skonį

Gaminimas.

  1. Supilkite kefyrą ir 2-3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus į maišytuvo dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius. Plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
  2. Du kartus persijokite miltus ir suberkite juos į maišytuvo dubenį. Dar kartą suplakite visus ingredientus, kol tešla taps vientisa.
  3. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite kopūstus, o morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir morkas, supilkite šiek tiek vandens, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Maišydami troškinkite faršą 15 minučių.
  4. Paruoškite kepimo indą arba padėklą: įsitikinkite, kad jis švarus. Supilkite į jį likusį aliejų ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių, kad pyragas nepriliptų.
  5. Pusę tešlos supilkite ant padėklo ar formos ir išlyginkite mentele ar šaukštu. Ant tešlos viršaus užtepkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį po visą tešlos paviršių. Tada ant viršaus supilkite kitą tešlos pusę ir vėl išlyginkite paviršių.
  6. Dėkite skardą arba formą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 45 minutes. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir supjaustykite porcijomis.

P komentaras: Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau