Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Nepaisant pavadinimo, tai nėra želė įdaru įdarytas pyragas. Pagaminta tešla supilama į formą, ant viršaus dedamas įdaras ir vėl supilama likusi tešlos dalis. Įdaras gali būti bet koks, sūrus ar saldus, kaip nurodyta recepte.

Pastaba: Šis pyragas patiekiamas karštas arba šaltas.

Sudedamosios dalys:

  • 2,5 % kefyras 500 g
  • miltai 350 g
  • augalinis aliejus 5-7 šaukštai
  • kiaušiniai 3 vienetai
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 1,5 valgomojo šaukšto.
  • cukraus 1,5 valgomojo šaukšto.
  • kopūstai įdarui 1/2 gūžės
  • morkos faršui 1/2 vnt.
  • įdaras druskos pagal skonį
  • prieskoniai faršui pagal skonį
  • žolelės įdarui pagal skonį
  • vandens įdarui pagal skonį

Gaminimas.

  1. Supilkite kefyrą ir 2-3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus į maišytuvo dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius. Plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
  2. Du kartus persijokite miltus ir suberkite juos į maišytuvo dubenį. Dar kartą suplakite visus ingredientus, kol tešla taps vientisa.
  3. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite kopūstus, o morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir morkas, supilkite šiek tiek vandens, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Maišydami troškinkite faršą 15 minučių.
  4. Paruoškite kepimo indą arba padėklą: įsitikinkite, kad jis švarus. Supilkite į jį likusį aliejų ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių, kad pyragas nepriliptų.
  5. Pusę tešlos supilkite ant padėklo ar formos ir išlyginkite mentele ar šaukštu. Ant tešlos viršaus užtepkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį po visą tešlos paviršių. Tada ant viršaus supilkite kitą tešlos pusę ir vėl išlyginkite paviršių.
  6. Dėkite skardą arba formą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 45 minutes. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir supjaustykite porcijomis.

P komentaras: Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau