Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Spalio » 27

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Kefyro pyragas su kopūstų įdaru - klasikinis receptas

Nepaisant pavadinimo, tai nėra želė įdaru įdarytas pyragas. Pagaminta tešla supilama į formą, ant viršaus dedamas įdaras ir vėl supilama likusi tešlos dalis. Įdaras gali būti bet koks, sūrus ar saldus, kaip nurodyta recepte.

Pastaba: Šis pyragas patiekiamas karštas arba šaltas.

Sudedamosios dalys:

  • 2,5 % kefyras 500 g
  • miltai 350 g
  • augalinis aliejus 5-7 šaukštai
  • kiaušiniai 3 vienetai
  • kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas.
  • druskos 1,5 valgomojo šaukšto.
  • cukraus 1,5 valgomojo šaukšto.
  • kopūstai įdarui 1/2 gūžės
  • morkos faršui 1/2 vnt.
  • įdaras druskos pagal skonį
  • prieskoniai faršui pagal skonį
  • žolelės įdarui pagal skonį
  • vandens įdarui pagal skonį

Gaminimas.

  1. Supilkite kefyrą ir 2-3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus į maišytuvo dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir kepimo miltelius. Plakite vidutiniu greičiu iki vientisos masės.
  2. Du kartus persijokite miltus ir suberkite juos į maišytuvo dubenį. Dar kartą suplakite visus ingredientus, kol tešla taps vientisa.
  3. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite kopūstus, o morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite kopūstus ir morkas, supilkite šiek tiek vandens, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Maišydami troškinkite faršą 15 minučių.
  4. Paruoškite kepimo indą arba padėklą: įsitikinkite, kad jis švarus. Supilkite į jį likusį aliejų ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių, kad pyragas nepriliptų.
  5. Pusę tešlos supilkite ant padėklo ar formos ir išlyginkite mentele ar šaukštu. Ant tešlos viršaus užtepkite įdarą ir tolygiai paskirstykite jį po visą tešlos paviršių. Tada ant viršaus supilkite kitą tešlos pusę ir vėl išlyginkite paviršių.
  6. Dėkite skardą arba formą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 45 minutes. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir supjaustykite porcijomis.

P komentaras: Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau