- 15.10.2022
- 0.0 Reitingas
- 697 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
- Miltai - ~1 kg;
- Sausos mielės - 11 g;
- Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
- Druska - žiupsnelis;
- Vanduo - 2 stiklinės;
Įdarui:
- Bulvės - 1 kg;
- Svogūnai - 2 vnt. vidutinio dydžio;
- Sviestas - 80 g;
- Druska, pipirai;
- Augalinis aliejus pyragėlių kepimui.
Gaminame. Pyragėliai su bulvių įdaru
Į dubenį beriame mieles, cukrų, užpilame stikline šilto vandens ir paliekame 20-30 minučių pastovėti. Per tą laiką mielės pradeda veikti. Tada dalimis beriame miltus, pilame likusį vandenį, beriame žiupsnelį druskos ir užminkome tešlą. Tešla turi gautis gana minkšta. Dubenį uždengiame medžiagos skiaute ir pastatome šiltai.
Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame ir nusunktas sugrūdame. Dedame sviestą ir pilame truputį vandens kuriame virė bulvės. Išmaišome. Svogūnus supjaustome kubeliais, pakepiname aliejuje (3 valgomieji šaukštai) kol suminkštės, verčiame ant bulvių, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
Iš dubens išimtą tešlą dar paminkome rankomis, padaliname į dvi dalis iš kurių formuojame pailgus volelius. Kiekvieną volelį pjaustome į nedideliais lygiais gabalėliais iš kurių formuojame rutuliukus, juos iškočiojame, į vidurį dedame šaukštą su kaupu įdaro ir gerai užspaudžiame kraštus.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad apsemtų puse pyragėlio. Sumažiname ugnį ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau