Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 05

Idealus įdaras: šviežių, jaunų kopūstų pyragėlių receptas

Idealus įdaras: šviežių, jaunų kopūstų pyragėlių receptas

Jaunas, šviežias kopūstas yra puikus įdaras, kurį labai lengva paruošti. 

Tai labai paprastas pyragaičių receptas. Ypač dabar, kai karščiai atslūgo, jau galite naudoti orkaitę ir virtuvėje praleisti šiek tiek daugiau laiko. Šiame recepte naudojama jau paruošta mielinė tešla, todėl laiko reikės skirti tik įdarui. Tačiau visada galite pasinaudoti vienu iš mūsų receptų ir tešlą pasigaminti patys. 

Šviežių kopūstų pyragėliai 

Sudedamosios dalys:

  • Mielinė tešla - 400 g; 
  • baltagūžių kopūstų - 600 g; 
  • grietinėlės 33 % 150 ml; 
  • 4 kiaušiniai; 
  • druskos pagal skonį; 
  • du kiaušinių tryniai. 

Paruošimas: 

  1. Iš anksto visiškai atšildykite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Padalykite tešlą į 12-14 vienodų dalių. Kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. 
  2. Kopūstą plonai supjaustykite nedideliais gabalėliais. Puode įkaitinkite grietinėlę, sudėkite kopūstus, įberkite druskos, išmaišykite ir 10 min. troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu, tada atidarykite dangtį ir išgarinkite skystį. 
  3. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į kopūstus, įberkite pipirų, jei reikia, dar druskos, išmaišykite ir atvėsinkite įdarą. 
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į plokštainį, į vidurį dėkite šaukštą įdaro. Gerai užspauskite kraštus. Sudėkite paplotėlius siūle į apačią ant kepimo skardos ir palikite juos 20 minučių pastovėti šiltoje vietoje. 
  5. Aptepkite paplotėlius grietinėlės ir kiaušinių trynių mišiniu ir kepkite apie 25 minutes. Patiekite atvėsintus. 
  6. Į šį įdarą galite dėti grybų, saldžiųjų paprikų, morkų, mėsos, sūrio ar kumpio.

Jūros garsai saulėlydį - visą vakarą prie jūros!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau