Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 05

Idealus įdaras: šviežių, jaunų kopūstų pyragėlių receptas

Idealus įdaras: šviežių, jaunų kopūstų pyragėlių receptas

Jaunas, šviežias kopūstas yra puikus įdaras, kurį labai lengva paruošti. 

Tai labai paprastas pyragaičių receptas. Ypač dabar, kai karščiai atslūgo, jau galite naudoti orkaitę ir virtuvėje praleisti šiek tiek daugiau laiko. Šiame recepte naudojama jau paruošta mielinė tešla, todėl laiko reikės skirti tik įdarui. Tačiau visada galite pasinaudoti vienu iš mūsų receptų ir tešlą pasigaminti patys. 

Šviežių kopūstų pyragėliai 

Sudedamosios dalys:

  • Mielinė tešla - 400 g; 
  • baltagūžių kopūstų - 600 g; 
  • grietinėlės 33 % 150 ml; 
  • 4 kiaušiniai; 
  • druskos pagal skonį; 
  • du kiaušinių tryniai. 

Paruošimas: 

  1. Iš anksto visiškai atšildykite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Padalykite tešlą į 12-14 vienodų dalių. Kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. 
  2. Kopūstą plonai supjaustykite nedideliais gabalėliais. Puode įkaitinkite grietinėlę, sudėkite kopūstus, įberkite druskos, išmaišykite ir 10 min. troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu, tada atidarykite dangtį ir išgarinkite skystį. 
  3. Kietai išvirkite kiaušinius. Atvėsinkite po šaltu vandeniu, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite į kopūstus, įberkite pipirų, jei reikia, dar druskos, išmaišykite ir atvėsinkite įdarą. 
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į plokštainį, į vidurį dėkite šaukštą įdaro. Gerai užspauskite kraštus. Sudėkite paplotėlius siūle į apačią ant kepimo skardos ir palikite juos 20 minučių pastovėti šiltoje vietoje. 
  5. Aptepkite paplotėlius grietinėlės ir kiaušinių trynių mišiniu ir kepkite apie 25 minutes. Patiekite atvėsintus. 
  6. Į šį įdarą galite dėti grybų, saldžiųjų paprikų, morkų, mėsos, sūrio ar kumpio.

Jūros garsai saulėlydį - visą vakarą prie jūros!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau