Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 27

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais: greitas ir skanus desertas

Kas gali atsispirti šiltam, ką tik iškeptam pyragėliui, kurio traški sluoksniuota tešla slepia sultingą obuolių įdarą? Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais – tai greitas ir paprastas būdas palepinti save ar namiškius, kai norisi saldumo be didelių pastangų. Vos keli ingredientai, pusvalandis virtuvėje ir namai prisipildo viliojančio kepinių aromato. Pasiruoškite – šis receptas taps jūsų slaptu ginklu bet kokiai progai!

Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru – tikras išsigelbėjimas, kai norisi ko nors saldaus, bet nėra laiko ilgai sukiotis virtuvėje. Trapi tešla, saldžiarūgštis obuolių įdaras ir vos keli ingredientai – štai ko reikia, kad namai pakviptų jaukumu. Juos pagaminsite greičiau, nei spėsite užkaisti arbatą, o skonis privers šypsotis visą dieną. Tad pasiraitokite rankoves – kepame!

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla – 500 g (parduotuvėje pirkta, šaldyta – patogiausia);

  • Obuoliai – ~300-400 g (2-3 vidutinio dydžio, geriausia rūgštesni, pvz., „Antaniniai“ ar „Granny Smith“);

  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai (galima reguliuoti pagal skonį ar obuolių saldumą);

  • Kiaušinio trynys – 1 vnt. (gražiam auksiniam viršui);

  • Vanduo – šlakelis (apie 1 arbatinį šaukštelį, plakiniui skiesti);

  • Cukrus pabarstymui – pagal skonį (1-2 valgomieji šaukštai, galima naudoti ir rudąjį cukrų traškumui).

Gaminimo eiga:

  1. Tešlos paruošimas:
    Išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir palikite kambario temperatūroje apie 30-60 minučių, kad ji šiek tiek atsileistų ir taptų lanksti. Neperlaikykite – tešla neturi būti per minkšta, kitaip bus sunku formuoti pyragėlius. Jei skubate, galite trumpam padėti šalia šilto radiatoriaus, bet stebėkite!

  2. Obuolių įdaras:
    Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais (apie 1 cm dydžio – taip jie greičiau suminkštės kepdami). Sudėkite į dubenėlį, suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite. Jei norite sodresnio skonio, galite įberti žiupsnelį cinamono arba šlakelį citrinos sulčių – tai suteiks gaivumo. Palikite kelioms minutėms, kad obuoliai išleistų sultis.

  3. Pyragėlių formavimas:
    Atsileidusią sluoksniuotą tešlą išvyniokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir supjaustykite kvadratais (maždaug 10x10 cm – iš 500 g tešlos turėtų gautis apie 8-10 kvadratų). Ant kiekvieno kvadrato centro dėkite po šaukštelį obuolių įdaro (neperkraukite, kad tešla lengvai užsilenktų). Tešlą perlenkite pusiau įstrižai, kad susiformuotų trikampiai. Kraštus stipriai užspauskite pirštais arba šakute – taip įdaras neišbėgs kepant.

  4. Paviršiaus paruošimas:
    Nedideliame indelį išplakite kiaušinio trynį su šlakeliu vandens – šis plakinys suteiks pyragėliams blizgesio ir gražią spalvą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite pyragėlius ir kiekvieną atsargiai aptepkite plakinio sluoksniu naudodami teptuką ar šaukštelį. Pabaigoje pabarstykite cukrumi – jis karamelizuosis kepant ir pridės traškumo.

  5. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (jei su ventiliatoriumi – 180 °C). Kepkite pyragėlius 15-20 minučių, kol jie šiek tiek pakils, o viršus taps auksinis ir viliojantis. Stebėkite kepimo laiką – sluoksniuota tešla greitai kepa, tad neperkepkite!

  6. Pateikimas:
    Ištraukę pyragėlius iš orkaitės, leiskite jiems kelias minutes pravėsti – įdaras viduje bus labai karštas, tad atsargiai, nenusideginkite! Patiekite dar šiltus, galbūt su puodeliu arbatos ar kavos. Jei norite deserto „su kaupu“, pridėkite šaukštelį vanilinio padažo ar kaušelį ledų.

Patarimai:

  • Obuolių variacijos: Jei turite laiko, obuolius galite trumpai (5-7 min.) patroškinti keptuvėje su cukrumi ir sviestu – įdaras bus dar sultingesnis.

  • Tešlos triukas: Jei kraštai prastai limpa, patepkite juos vandeniu prieš spausdami – tai padės geriau sukibti.

  • Papildomas skonis: Į įdarą galite įdėti saujelę razinų ar smulkintų riešutų – pyragėliai taps dar įdomesni.

  • Laikymas: Pyragėliai skaniausi švieži, bet likučius galima laikyti sandariame inde iki 2 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad vėl taptų traškūs.

Skanaus!

Šie pyragėliai – greitas būdas pradžiuginti save ir artimuosius. Trapi sluoksniuota tešla ir šiltas obuolių įdaras – kas gali būti geriau? Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais – gal atrasite savo slaptą ingredientą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 22:05, 2025-02-27
Ieškote greito deserto? Šie sluoksniuoti pyragėliai su obuoliais iškeps akimirksniu ir sužavės visus! Pabandykite receptą ir parodykite savo kepinius – laukiame nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau