Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 27

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais: greitas ir skanus desertas

Kas gali atsispirti šiltam, ką tik iškeptam pyragėliui, kurio traški sluoksniuota tešla slepia sultingą obuolių įdarą? Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais – tai greitas ir paprastas būdas palepinti save ar namiškius, kai norisi saldumo be didelių pastangų. Vos keli ingredientai, pusvalandis virtuvėje ir namai prisipildo viliojančio kepinių aromato. Pasiruoškite – šis receptas taps jūsų slaptu ginklu bet kokiai progai!

Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru – tikras išsigelbėjimas, kai norisi ko nors saldaus, bet nėra laiko ilgai sukiotis virtuvėje. Trapi tešla, saldžiarūgštis obuolių įdaras ir vos keli ingredientai – štai ko reikia, kad namai pakviptų jaukumu. Juos pagaminsite greičiau, nei spėsite užkaisti arbatą, o skonis privers šypsotis visą dieną. Tad pasiraitokite rankoves – kepame!

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla – 500 g (parduotuvėje pirkta, šaldyta – patogiausia);

  • Obuoliai – ~300-400 g (2-3 vidutinio dydžio, geriausia rūgštesni, pvz., „Antaniniai“ ar „Granny Smith“);

  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai (galima reguliuoti pagal skonį ar obuolių saldumą);

  • Kiaušinio trynys – 1 vnt. (gražiam auksiniam viršui);

  • Vanduo – šlakelis (apie 1 arbatinį šaukštelį, plakiniui skiesti);

  • Cukrus pabarstymui – pagal skonį (1-2 valgomieji šaukštai, galima naudoti ir rudąjį cukrų traškumui).

Gaminimo eiga:

  1. Tešlos paruošimas:
    Išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir palikite kambario temperatūroje apie 30-60 minučių, kad ji šiek tiek atsileistų ir taptų lanksti. Neperlaikykite – tešla neturi būti per minkšta, kitaip bus sunku formuoti pyragėlius. Jei skubate, galite trumpam padėti šalia šilto radiatoriaus, bet stebėkite!

  2. Obuolių įdaras:
    Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais (apie 1 cm dydžio – taip jie greičiau suminkštės kepdami). Sudėkite į dubenėlį, suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite. Jei norite sodresnio skonio, galite įberti žiupsnelį cinamono arba šlakelį citrinos sulčių – tai suteiks gaivumo. Palikite kelioms minutėms, kad obuoliai išleistų sultis.

  3. Pyragėlių formavimas:
    Atsileidusią sluoksniuotą tešlą išvyniokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir supjaustykite kvadratais (maždaug 10x10 cm – iš 500 g tešlos turėtų gautis apie 8-10 kvadratų). Ant kiekvieno kvadrato centro dėkite po šaukštelį obuolių įdaro (neperkraukite, kad tešla lengvai užsilenktų). Tešlą perlenkite pusiau įstrižai, kad susiformuotų trikampiai. Kraštus stipriai užspauskite pirštais arba šakute – taip įdaras neišbėgs kepant.

  4. Paviršiaus paruošimas:
    Nedideliame indelį išplakite kiaušinio trynį su šlakeliu vandens – šis plakinys suteiks pyragėliams blizgesio ir gražią spalvą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite pyragėlius ir kiekvieną atsargiai aptepkite plakinio sluoksniu naudodami teptuką ar šaukštelį. Pabaigoje pabarstykite cukrumi – jis karamelizuosis kepant ir pridės traškumo.

  5. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (jei su ventiliatoriumi – 180 °C). Kepkite pyragėlius 15-20 minučių, kol jie šiek tiek pakils, o viršus taps auksinis ir viliojantis. Stebėkite kepimo laiką – sluoksniuota tešla greitai kepa, tad neperkepkite!

  6. Pateikimas:
    Ištraukę pyragėlius iš orkaitės, leiskite jiems kelias minutes pravėsti – įdaras viduje bus labai karštas, tad atsargiai, nenusideginkite! Patiekite dar šiltus, galbūt su puodeliu arbatos ar kavos. Jei norite deserto „su kaupu“, pridėkite šaukštelį vanilinio padažo ar kaušelį ledų.

Patarimai:

  • Obuolių variacijos: Jei turite laiko, obuolius galite trumpai (5-7 min.) patroškinti keptuvėje su cukrumi ir sviestu – įdaras bus dar sultingesnis.

  • Tešlos triukas: Jei kraštai prastai limpa, patepkite juos vandeniu prieš spausdami – tai padės geriau sukibti.

  • Papildomas skonis: Į įdarą galite įdėti saujelę razinų ar smulkintų riešutų – pyragėliai taps dar įdomesni.

  • Laikymas: Pyragėliai skaniausi švieži, bet likučius galima laikyti sandariame inde iki 2 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad vėl taptų traškūs.

Skanaus!

Šie pyragėliai – greitas būdas pradžiuginti save ir artimuosius. Trapi sluoksniuota tešla ir šiltas obuolių įdaras – kas gali būti geriau? Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais – gal atrasite savo slaptą ingredientą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 22:05, 2025-02-27
Ieškote greito deserto? Šie sluoksniuoti pyragėliai su obuoliais iškeps akimirksniu ir sužavės visus! Pabandykite receptą ir parodykite savo kepinius – laukiame nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 18:59 Seimas suteikė kariams policijos galias: karinė diktatūra artėja?
Gruodžio 18 d. Lietuvos Seimas bėgte priėmė nutarimą, kuris primena senus gerus COVID-19 laikus, kai visi staiga tapo pavojingi ir reikėjo griežtos kontrolės. Dabar, esą dėl „hibridinių išpuolių“ ir sudėtingos situacijos prie sienos, kariuomenė gauna...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 16:07 Vasara Miškas: 4 Valandos Tikrų Gamtos Garsų Tavo Ramybei
Švelnus paukščių čiulbėjimas, lapų šnarėjimas šiltame vasaros vėjyje, tolimas pušyno kvapas ore… Tegul šie tikri miško garsai apkabina jus šiluma ir nuneša į jaudinanti vasaros prieglobstį, kur nerimas ištirpsta, o ramybė užpildo širdį...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 13:27 Nausėda: Protestai prieš LRT – slapta hibridinė ataka iš vidaus? Konspiracija ar tik pokštas?

Trumpas intro: Lietuvoje vyksta kažkas keisto. Tūkstančiai žmonių protestuoja prie Seimo, gindami laisvą žodį ir LRT nepriklausomumą. O prezidentas Gitanas Nausėda iš Briuselio pareiškia: lietuviai patys sau organizuoja hibridinę ataką! Ar tai tik...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 10:43 LRT Pataisos Nukeltos: Slaptas Sąmokslas su Katinu?

Seimo pirmininkas Juozas Olekas paskelbė, kad LRT įstatymo pataisos, leidžiančios slaptai atleisti generalinį direktorių, nukeliamos į 2026 metus. Ar tai dėl opozicijos filibusterio su 470 pasiūlymų, ar komiteto pirmininko Kęstučio Vilkausko „stai...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 09:54 Elito Sąmokslas: Referendumo Kartelė Nepajudinama!

Ar kada susimąstėte, kodėl Lietuva negali lengvai keisti savo Konstitucijos? Šiame satyriniame straipsnyje atskleidžiame „tikrąją“ tiesą už LVAT sprendimo atmesti piliečių grupės iniciatyvą sumažinti referendumo kartelę. Elitas, šešėli...

Skaityti daugiau