Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 27

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais: greitas ir skanus desertas

Kas gali atsispirti šiltam, ką tik iškeptam pyragėliui, kurio traški sluoksniuota tešla slepia sultingą obuolių įdarą? Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais – tai greitas ir paprastas būdas palepinti save ar namiškius, kai norisi saldumo be didelių pastangų. Vos keli ingredientai, pusvalandis virtuvėje ir namai prisipildo viliojančio kepinių aromato. Pasiruoškite – šis receptas taps jūsų slaptu ginklu bet kokiai progai!

Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuolių įdaru – tikras išsigelbėjimas, kai norisi ko nors saldaus, bet nėra laiko ilgai sukiotis virtuvėje. Trapi tešla, saldžiarūgštis obuolių įdaras ir vos keli ingredientai – štai ko reikia, kad namai pakviptų jaukumu. Juos pagaminsite greičiau, nei spėsite užkaisti arbatą, o skonis privers šypsotis visą dieną. Tad pasiraitokite rankoves – kepame!

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla – 500 g (parduotuvėje pirkta, šaldyta – patogiausia);

  • Obuoliai – ~300-400 g (2-3 vidutinio dydžio, geriausia rūgštesni, pvz., „Antaniniai“ ar „Granny Smith“);

  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai (galima reguliuoti pagal skonį ar obuolių saldumą);

  • Kiaušinio trynys – 1 vnt. (gražiam auksiniam viršui);

  • Vanduo – šlakelis (apie 1 arbatinį šaukštelį, plakiniui skiesti);

  • Cukrus pabarstymui – pagal skonį (1-2 valgomieji šaukštai, galima naudoti ir rudąjį cukrų traškumui).

Gaminimo eiga:

  1. Tešlos paruošimas:
    Išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio ir palikite kambario temperatūroje apie 30-60 minučių, kad ji šiek tiek atsileistų ir taptų lanksti. Neperlaikykite – tešla neturi būti per minkšta, kitaip bus sunku formuoti pyragėlius. Jei skubate, galite trumpam padėti šalia šilto radiatoriaus, bet stebėkite!

  2. Obuolių įdaras:
    Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais (apie 1 cm dydžio – taip jie greičiau suminkštės kepdami). Sudėkite į dubenėlį, suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite. Jei norite sodresnio skonio, galite įberti žiupsnelį cinamono arba šlakelį citrinos sulčių – tai suteiks gaivumo. Palikite kelioms minutėms, kad obuoliai išleistų sultis.

  3. Pyragėlių formavimas:
    Atsileidusią sluoksniuotą tešlą išvyniokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir supjaustykite kvadratais (maždaug 10x10 cm – iš 500 g tešlos turėtų gautis apie 8-10 kvadratų). Ant kiekvieno kvadrato centro dėkite po šaukštelį obuolių įdaro (neperkraukite, kad tešla lengvai užsilenktų). Tešlą perlenkite pusiau įstrižai, kad susiformuotų trikampiai. Kraštus stipriai užspauskite pirštais arba šakute – taip įdaras neišbėgs kepant.

  4. Paviršiaus paruošimas:
    Nedideliame indelį išplakite kiaušinio trynį su šlakeliu vandens – šis plakinys suteiks pyragėliams blizgesio ir gražią spalvą. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite pyragėlius ir kiekvieną atsargiai aptepkite plakinio sluoksniu naudodami teptuką ar šaukštelį. Pabaigoje pabarstykite cukrumi – jis karamelizuosis kepant ir pridės traškumo.

  5. Kepimas:
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (jei su ventiliatoriumi – 180 °C). Kepkite pyragėlius 15-20 minučių, kol jie šiek tiek pakils, o viršus taps auksinis ir viliojantis. Stebėkite kepimo laiką – sluoksniuota tešla greitai kepa, tad neperkepkite!

  6. Pateikimas:
    Ištraukę pyragėlius iš orkaitės, leiskite jiems kelias minutes pravėsti – įdaras viduje bus labai karštas, tad atsargiai, nenusideginkite! Patiekite dar šiltus, galbūt su puodeliu arbatos ar kavos. Jei norite deserto „su kaupu“, pridėkite šaukštelį vanilinio padažo ar kaušelį ledų.

Patarimai:

  • Obuolių variacijos: Jei turite laiko, obuolius galite trumpai (5-7 min.) patroškinti keptuvėje su cukrumi ir sviestu – įdaras bus dar sultingesnis.

  • Tešlos triukas: Jei kraštai prastai limpa, patepkite juos vandeniu prieš spausdami – tai padės geriau sukibti.

  • Papildomas skonis: Į įdarą galite įdėti saujelę razinų ar smulkintų riešutų – pyragėliai taps dar įdomesni.

  • Laikymas: Pyragėliai skaniausi švieži, bet likučius galima laikyti sandariame inde iki 2 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad vėl taptų traškūs.

Skanaus!

Šie pyragėliai – greitas būdas pradžiuginti save ir artimuosius. Trapi sluoksniuota tešla ir šiltas obuolių įdaras – kas gali būti geriau? Išbandykite ir pasidalinkite savo įspūdžiais – gal atrasite savo slaptą ingredientą?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 22:05, 2025-02-27
Ieškote greito deserto? Šie sluoksniuoti pyragėliai su obuoliais iškeps akimirksniu ir sužavės visus! Pabandykite receptą ir parodykite savo kepinius – laukiame nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau