- 2022-10-29
- 0.0 Reitingas
- 1021 Peržiūr
- Aptarti
Klasikinį kalėdinį keksiuką su džiovintais vaisiais reikia pagaminti iš anksto, likus kelioms savaitėms iki šventės. Jei neturite jėgų ar kantrybės tiek ilgai laukti, išbandykite paprastesnį ir greitesnį keksiukų su prieskoniais receptą. Užtikriname jus - jis toks pat skanus.
Sudedamosios dalys:
Tešlai:
- miltų 1,5 puodelio
- kepimo miltelių 1 šaukštelis.
- 0,5 šaukštelio sodos
- druskos 0,5 šaukštelio.
- malto imbiero 2 šaukšteliai.
- malto cinamono 2 šaukšteliai.
- Malti gvazdikėliai 0,5 šaukštelio.
- Maltas muskato riešutas 0,5 šaukštelio.
- cukraus 1 puodelis
- medaus 0,5 puodelio
- vanilino 2 šaukšteliai.
- Sviestas 180 g + lengvai aliejumi pateptos formos
- 3 kiaušiniai
- 1 puodelis pieno
glajui:
- kreminis sūris 60 g
- cukraus pudros 0,5 puodelio
- vanilė 1 šaukštelis.
- 1 žiupsnelis druskos
- pieno 3 šaukštai.
- spanguolių papuošimui.
Paruošimas.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius. Persijokite kartu.
- Atskirai sumaišykite sviestą ir cukrų ir išsukite mikseriu. Įmaišykite vanilę ir medų ir dar kartą išsukite. Įdėkite 2 kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį, gerai išplakite.
- Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį, pakaitomis su pienu. Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į riebalais išteptą keksiukų formą. Išlyginkite ir švelniai pakratykite torto formą.
- Kepkite 180 °C temperatūroje 45-50 minučių. Tada 10 minučių atvėsinkite, išimkite pyragą iš skardos ir visiškai atvėsinkite.
- Glajui išmaišykite kreminį sūrį, druską, vanilę, cukraus pudrą ir pieną iki vientisos masės. Ant pyrago užpilkite glajų ir papuoškite spanguolėmis (galite naudoti šaldytas spanguoles).
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Temos
Susijusios naujienos
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas
Skaityti daugiau
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Skaityti daugiau
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?
Skaityti daugiau
2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas
Skaityti daugiau


