Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 15

Kalakutienos (arba vištienos) ir grikių kotletukai

Kalakutienos (Arba Vištienos) Ir Grikių Kotletukai

Ingredientai

  • svogūnai: 1 (didelio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kalakutiena arba vištiena: 400 gramų (sumalta mėsmale arba virtuviniu kombainu)
  • virti grikiai: 130 gramų
  • druska: 0,75 arbatinio šaukštelio (jeigu grikiai nesūdyti)
  • kiaušiniai: 1
  • džiovintas bazilikas: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • aliejus.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių smulkiai supjaustome svogūną, vieną trečdalį jo atsidedame į šalį, o kitus du trečdalius pakepiname keptuvėje su ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos gerai įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrus. Įtarkuojame česnako skiltelę bei pakepame dar apie 60 sekundžių.

2. Tuomet į dubenį sudedame kalakutieną (arba vištieną), grikius, keptą su česnaku bei žalią svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame likusią druską ir prieskonius (bazilikus, raudonėlį ir juoduosius pipirus). Viską itin gerai išmaišome, neskubame ir skiriame tam laiko. Paliekame masę maždaug 10 minučių išbrinkti.

3. Tada keptuvėje įkaitiname du valgomuosius šaukštus aliejaus. Iš pasiruoštos masės sudrėkintomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus. Kotletukus iškart dedame į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų. Kadangi kotletukų masė gausis ganėtinai skystoką, teks šiek tiek pasiterlioti, ir nekreipkite daug dėmesio į kotletukų formą. Kotletukus taip pat galima formuoti ir dviejų šaukštų pagaba.

4. Nepridedame į keptuvę vienu metu labai daug kotletukų, jie privalo nesiliesti vienas prie kito. Kepame ant šiek tiek silpnesnės nei vidutinio kaitrumo ugnies, vis apversdamos, kol gražiai apskrus. Pirmą kartą kotletukus apverčiame po maždaug 1-2 minučių, kai susiformuos graži apkepusi plutelė. Jeigu kotletukai nedideli, iškepti juos užtruks maždaug 5-6 minutes. Galima vieną jų perpjauti perpus bei įsitikinti, ar jau yra gerai iškepę. Atsargiai, jeigu reikia, išvalome keptuvę ir taip pat kepame naują partiją kotletukų.

5. Galiausiai patiekiame karštus, šiltus arba netgi šaltus - visaip skanu. Mėgaujamės!

Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.

kotletai, kalakutiena, vištiena, grikiai, virtuvė

Receptu pasidalino Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau