Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 15

Kalakutienos (arba vištienos) ir grikių kotletukai

Kalakutienos (Arba Vištienos) Ir Grikių Kotletukai

Ingredientai

  • svogūnai: 1 (didelio)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kalakutiena arba vištiena: 400 gramų (sumalta mėsmale arba virtuviniu kombainu)
  • virti grikiai: 130 gramų
  • druska: 0,75 arbatinio šaukštelio (jeigu grikiai nesūdyti)
  • kiaušiniai: 1
  • džiovintas bazilikas: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštelio
  • aliejus.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių smulkiai supjaustome svogūną, vieną trečdalį jo atsidedame į šalį, o kitus du trečdalius pakepiname keptuvėje su ketvirtadaliu arbatinio šaukštelio druskos gerai įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrus. Įtarkuojame česnako skiltelę bei pakepame dar apie 60 sekundžių.

2. Tuomet į dubenį sudedame kalakutieną (arba vištieną), grikius, keptą su česnaku bei žalią svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame likusią druską ir prieskonius (bazilikus, raudonėlį ir juoduosius pipirus). Viską itin gerai išmaišome, neskubame ir skiriame tam laiko. Paliekame masę maždaug 10 minučių išbrinkti.

3. Tada keptuvėje įkaitiname du valgomuosius šaukštus aliejaus. Iš pasiruoštos masės sudrėkintomis rankomis formuojame nedidelius kotletukus. Kotletukus iškart dedame į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų. Kadangi kotletukų masė gausis ganėtinai skystoką, teks šiek tiek pasiterlioti, ir nekreipkite daug dėmesio į kotletukų formą. Kotletukus taip pat galima formuoti ir dviejų šaukštų pagaba.

4. Nepridedame į keptuvę vienu metu labai daug kotletukų, jie privalo nesiliesti vienas prie kito. Kepame ant šiek tiek silpnesnės nei vidutinio kaitrumo ugnies, vis apversdamos, kol gražiai apskrus. Pirmą kartą kotletukus apverčiame po maždaug 1-2 minučių, kai susiformuos graži apkepusi plutelė. Jeigu kotletukai nedideli, iškepti juos užtruks maždaug 5-6 minutes. Galima vieną jų perpjauti perpus bei įsitikinti, ar jau yra gerai iškepę. Atsargiai, jeigu reikia, išvalome keptuvę ir taip pat kepame naują partiją kotletukų.

5. Galiausiai patiekiame karštus, šiltus arba netgi šaltus - visaip skanu. Mėgaujamės!

Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.

kotletai, kalakutiena, vištiena, grikiai, virtuvė

Receptu pasidalino Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 17:52 PSO teigia, kad transseksualių moterų pienas kūdikiams yra „toks pat geras“ kaip motinos pienas
Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai atsisakė biologijos: dabar ji tvirtina, kad vaistinis mišinys, išspaustas iš vyrų krūtų, vartojančių priešingos lyties hormonus, kūdikiams yra toks pat maistingas kaip tikrasis motinos pienas....

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:24 Gerklės skausmas: 6 veiksmingi skalavimo būdai namuose, kurie tikrai veikia (2025)
Gerklės skausmas dažnai kamuoja peršalus. Vienas efektyviausių namų būdų – reguliariai skalauti gerklę. Straipsnyje rasite 6 patikrintus receptus su druska, soda, jodu, ramunėlėmis, pipirmėtėmis ir obuolių sidro actu. Kiekvienas metodas papildytas mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 08:55 3I/ATLAS: Nauja ryški Hubble nuotrauka antrosios tarpžvaigždinės kometos

Naujausia NASA „Hubble“ teleskopo nuotrauka atskleidžia trečiąją tarpžvaigždinę kometą 3I/ATLAS. 2025 m. gruodžio 19 d. ji priartės arčiausiai Žemės (270 mln. km). Sužinokite naujausius mokslinius duomenis, dydį, trajektoriją ir kodėl ...

Skaityti daugiau