Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Rugpjūčio » 14

Vištienos maltinukai su cukinija ir kuskusu

Vištienos Maltinukai Su Cukinija Ir Kuskusu

Manęs gyvenime tikriausiai niekaip taip nedomina kaip maistas ir vis nauji neatrasti receptai. Man atrodo, kad aš tiesiog tuo gyvenu ir tuo kvėpuoju. Ir man tai patinka, aš nesiskundžiu. Apie šiuos vištienos maltinukus man papasakojo draugė ir nusprendžiau, kad pati juos pasigaminsiu, nes niekada negaminau su kuskusu (su cukinija buvau gaminusi).

Taigi, iškepiau savo šeimai. Nuo savęs dar pridėjau nuostabų daržovių garnyrą. Visa šeima gyrė ir niekaip negalėjo atspėti, kokie ingredientai buvo naudojami gaminant. :)

Ingredientai:

  • vištienos filė: 500 gramų
  • kuskusas: 5 valgomųjų šaukštų
  • jaunos cukinijos: 1
  • kiaušiniai: 1
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio.

Daržovės garnyrui: 

  • šparaginės pupelės: 300 gramų
  • cukinijos: 1
  • morkos: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • druska: žiupsnio
  • baltieji pipirai: žiupsnio
  • sviestas: 30 gramų
  • aliejus: šlakelio
  • krapai: pundelio.

Recepto paruošimas:

1. Vištienos krūtinėlę sumalame. Burokine tarka įtarkuojame cukiniją.

2. Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Sudedame į mėsos masę, ten pat mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir kuskusą. Masę išmaišome ir paliekame pastovėti apie 15 min.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Rankomis gnybiame faršo, formuojame kotletus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.

4. Gaminame daržovių garnyrą. Morką nuskutame ir supjaustome plonomis juostelėmis daržovių skustuku. Česnaką pasmulkiname. Cukiniją supjaustome griežinėliais.

5. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame aliejų. Sudedame šparagines pupeles ir pakepiname keletą minučių. Sudedame į keptuvę morkas, česnaką ir pakepiname, kol pasklis česnako aromatas. Sudedame į keptuvę cukiniją. Pabarstome druska, pipirais. Pakepiname daržoves dar apie 5 min. Pabarstome smulkintais krapais.

6. Į lėkštes dedame kepintų daržovių ant viršaus po kelis kotletus.

Receptu pasidalino Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau