- 04.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 1267 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
1 kg lašišos file
1/2 citrinos, storai supjaustytos
50 ml alyvuogių aliejaus
3 švieži lauro lapai
kelios šakelės šviežio rozmarino, čiobrelio, baziliko, šalavijo ir petražolės
1 citrinžolės stiebas, supjaustytos dideliais gabalais
1/2 galvutės česnako, neišlukštentomis skiltelėmis
1/2 šaukštelis pipirų
3 žvaigždanyžiai.
Porcijų skaičius: 4- 5 asmenims
Recepto gaminimas
Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu. Įpjaukite žuvies odoą vertikaliai iš abiejų pusių aštriu peiliu, kas 2-3 cm. Ištrinkite žuvį alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepimo skardą ištieskite trimis sluoksniais folijos. Įkaitinkite orkaitę iki 190C.
Įkaitinkite truputį aliejaus keptuvėje, tada sudėkite ir kepkite citrinų skiltelės 2-3 min iki auksinės spalvos. Citrinoms leiskite kiek atvėsti. Ant folijos sudėkite žoleles, citrinžolę ir kelias skilteles citrinos, tada uždėkite lašišą.
Žuvies viršų ir apačią apdėkite likusia karamelizuota citrina ir apibarstykite nelukštentomis česnako skiltelėmis ir anyžiais, apliekite trupučiu aliejaus.
Sulenkite folijos kraštus, gerai užsandarinkite. Kepkite orkaitės viduryje 30-35 min, priklausomai nuo lašišos storio. Išimkite ją iš orkaitės ir leiskite pailseti bent 10 min, vis dar suvyniotai į foliją.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau