Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Lapkričio » 24

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Praėjusį savaitgalį su savo vaikais iškepėme mėsos pyragą labai naujai ir išradingai! Tai ganėtinai tradicinis receptas, tik labai originalus pateikimas.

Jis labai dėl savo išvaizdos patinka vaikams, bet ir ne tik jiems! Visada labai smagu, kai pavyksta pasigaminti kažką naujo ir prieš tai nebandyto. Jeigu Jums irgi pritrūko minčių, tai pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal tokį receptą ir nustebins visus aplinkinius.

Toks krokodilas labai tinka įvairioms šventėms, pvz.: Velykoms. 

Ingredientai

  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • pieno: 250 mililitrų
  • mielių: 11 gramų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
  • druskos: pagal skonį
  • kopūstų: 0,5
  • svogūnų: 2
  • jautienos faršo: 500 gramų
  • maltų pipirų: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.

2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.

3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.

4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.

5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.

6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.

7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).

8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.

9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.

10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.

11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.

12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.

13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.

Mėsos pyragai, pyragai, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 18:58 Šokas Prancūzijoje: Ūkininkai Maištauja Prieš Masinį Galvijų Skerdimą – Kas Slepiama Už Mazginės Odos Ligos?

Prancūzijos ūkininkai įsiutę: blokuoja kelius, pila mėšlą ir kovoja prieš vyriausybės įsakymą masiškai skerdti galvijus dėl mazginės odos ligos. Ar tai perdėtas žiaurumas, primenantis Covid laikus? Naujausia: liga kontroliuojama, bet protestai tęs...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 16:10 Šokiruojantis Slaptas JAV Planas: Branduolinė Bomba Mėnulyje!

Įsivaizduokite: naktinis dangus nušvinta milžinišku sprogimu, o Mėnulis amžinai pasikeičia... Neseniai, 2025 m. gruodžio 2 d., portalas WION priminė pasauliui apie slaptą JAV projektą A119 – planą detonuoti vandenilinę bombą Mėnulyje, kad būtų pad...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 15:51 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Slapta Ateivių Technologija ar Natūralus Reiškinys? Mokslas Atskleidžia Tiesą

Tarpžvaigždinė kometa 3I/ATLAS, atrasta vos prieš penkis su puse mėnesio – 2025 m. liepos 1 d., jau tapo vienu didžiausių astronomijos sensacijų. Tai trečiasis patvirtintas objektas iš kitos žvaigždžių sistemos, patekęs į mūsiškę. Jos negravitacin...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 08:28 Atskleista: 2025-12-17 Horoskopas – Meilės Audros ir Pinigų Paslaptys!

Šiandien Mėnulis ryte Skorpione kelia gilias emocijas ir intensyvumą, o po pietų pereina į Šaulį, atnešdamas optimizmą, troškimą plėstis ir ieškoti prasmės. Merkurijus Šaulyje sudaro įtemptą aspektą su Chirono, todėl komunikacija gali liesti jautr...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau