Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Lapkričio » 24

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Praėjusį savaitgalį su savo vaikais iškepėme mėsos pyragą labai naujai ir išradingai! Tai ganėtinai tradicinis receptas, tik labai originalus pateikimas.

Jis labai dėl savo išvaizdos patinka vaikams, bet ir ne tik jiems! Visada labai smagu, kai pavyksta pasigaminti kažką naujo ir prieš tai nebandyto. Jeigu Jums irgi pritrūko minčių, tai pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal tokį receptą ir nustebins visus aplinkinius.

Toks krokodilas labai tinka įvairioms šventėms, pvz.: Velykoms. 

Ingredientai

  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • pieno: 250 mililitrų
  • mielių: 11 gramų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
  • druskos: pagal skonį
  • kopūstų: 0,5
  • svogūnų: 2
  • jautienos faršo: 500 gramų
  • maltų pipirų: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.

2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.

3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.

4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.

5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.

6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.

7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).

8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.

9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.

10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.

11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.

12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.

13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.

Mėsos pyragai, pyragai, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau