Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » 2020 » Lapkričio » 24

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Tradicinis Receptas. Mėsos Pyragas KROKODILAS

Praėjusį savaitgalį su savo vaikais iškepėme mėsos pyragą labai naujai ir išradingai! Tai ganėtinai tradicinis receptas, tik labai originalus pateikimas.

Jis labai dėl savo išvaizdos patinka vaikams, bet ir ne tik jiems! Visada labai smagu, kai pavyksta pasigaminti kažką naujo ir prieš tai nebandyto. Jeigu Jums irgi pritrūko minčių, tai pamėginkite ir Jūs pasigaminti pagal tokį receptą ir nustebins visus aplinkinius.

Toks krokodilas labai tinka įvairioms šventėms, pvz.: Velykoms. 

Ingredientai

  • miltų: 500 gramų
  • kiaušinių: 2
  • pieno: 250 mililitrų
  • mielių: 11 gramų
  • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
  • aliejaus: 6 valgomųjų šaukštų
  • druskos: pagal skonį
  • kopūstų: 0,5
  • svogūnų: 2
  • jautienos faršo: 500 gramų
  • maltų pipirų: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje kiaušinius išsukame su cukrumi bei žiupsneliu druskos.

2. Tada suberiame sausas mieles, įpilame maždaug 5-6 valgomuosius šaukštus aliejaus ir šilto pieno. Viską gerai išmaišome.

3. Po truputį įsijojame miltus - kol tešla nebelips prie rankų, išminkome.

4. Paliekame tešlą šiltai, kad ši iškiltų.

5. Pasiruošiame mėsos pyrago įdarą: Atskirai apkepame susmulkintus kopūsto lapus, svogūną bei jautienos faršą. Pagardiname druska bei šviežiai maltais pipirais.

6. Sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje.

7. Po to tešlą iškočiojame, apipjaustome kraštus į stačiakampį (nuopjovas sunaudosime papuošimams).

8. Perkeliame į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.

9. Stačiakampio viduryje iš mėsos įdaro suformuojame pailgą kalną. Įpjauname įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio kraštuose liktų neįpjautas plotas, juosteles iš kraštų vieną paskui kitą užlenkiame ant mėsos kalno.

10. Tada iš stačiakampio kraštų suformuojame krokodilo galvą bei uodegą.

11. Tuomet karpuotomis žirklėmis padarome papuošimus: nugaros, žandikaulio ir uodegos. Iš tešlos nuopjovų suformuojame akis, šnerves bei kojas.

12. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai pagelsta.

13. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Pasilepinam!

Rekomendacija: Daugiau mėsos pyragų receptų rasite: Mėsos pyragai.

Mėsos pyragai, pyragai, virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau