- 03.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 992 Peržiūros
- Aptarti
Tai neapsakomai skanus pyragas, kuriam reikės visai nedaug ingredientų. Skanaujam, lepinamės ir džiaugiamės.
Ingredientai
- sausainių: 1 pakelio (naudoju "Gaidelio")
- sviesto: 100 gramų
- citrinos sulčių: 60 mililitrų
- tarkuotos citrinos žievelės: 1 šaukšto
- kondensuotu pienu: 200 mililitrų
- kiaušinių tryniai: 2
- bruknių: 1 saujos.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia Gaidelio sausainius sugrūdame prieskonių trintuve arba kavamale iki smulkių trupinių.
2. Tada įtarkuojame maždaug pusės citrinos žievelės "morkine" trintuve.
3. Tuomet ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir padengiame sausainių sluoksniu. Prispaudžiame prie dugno.
5. Pakepkite pagrindą maždaug 10 minučių iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Per tą laiką, kol kepa pagrindas, sumaišome kondensuotą pieną su tryniais bei citrinų sultimis. Išsukame.
7. Įtarkuojame dar šiek tiek citrinos žievelės ir įmaišome uogų.
8. Po to užklojame pakeptą pagrindą gautu kremu ir pakepame orkaitėje dar maždaug 15 minučių.
9. Iškeptą pyragą atšaldome šaldytuve ir lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau citrininių pyragų receptų rasite: Citrininiai pyragai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau