Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Onkologinė Mityba » 2020 » Birželio » 11

11.5. Geriausi liaudiški maisto papildai. Nė dienos be žalumynų racione!

Nė Dienos Be Žalumynų Racione!

Dabar priviso daugybė visokių firmų ir firmelių, gaminančių neįsivaizduojamus kiekius įvairių žolinių preparatų – gydomųjų tablečių, kapsulių ir kt. Beveik tiek pat, jeigu ne daugiau gaminama ir vadinamųjų maisto papildų. Tarsi ir neblogai būtų, kad pagaliau gremėzdiška oficialioji medicina, girgždėdama, braškėdama, nusimesdama amžiais kauptas konservatizmo rūdis, primygtinai spaudžiama visuomenės, liaudies medicinos atstovų, pradėjo sunkų kelią ir vis dažniau imasi gintis nuo ligų natūraliomis, o ne cheminėmis vaistinėmis priemonėmis. Deja, dažniausiai šiuo keliu sukama ne todėl, kad imta suvokti vykstančių procesų esmę, beviltiškas ligonių problemas, o, ko gero, todėl, kad atsivėrė neribota, nekontroliuojama pasipelnymo iš dabar “madingo” gydymo žolėmis rinka. Daugelis tituluotų oficialiosios medicinos atstovų, anksčiau niekinusių liaudies gydymo metodus, dabar patys skelbiasi esą “liaudies gydytojais”… Tačiau jų metodai ir rekomendacijos dažniausiai baigiasi tuo, kad žmonės verčiami pirkti brangius “natūralius” vaistus vaistinėse ir klinikose. Štai čia ir išlenda jų “liaudiškumas”. Mat dažniausiai reklamuojami užsienio firmų pagaminti tokie “natūralūs” preparatai ir, akivaizdu, ne be naudos sau.

Šios mano knygos tikslas – papasakoti mūsų iškankintiems žmonėms apie tai, kas auga mums po pat nosimi, ir kaip be jokių finansinių išteklių panaudoti visa tai savo, vaikų ir vaikaičių sveikatos labui.

Liaudis sukaupė milžinišką patirtį, kaip iš pačių sudėtingiausių situacijų, susijusių su sveikata, išsikapstyti vėl sugrįžus prie Žmogiško maisto, kurį reikia derinti su organizmą maitinančiais ir valančiais maisto papildais.

Kodėl aš primygtinai siūlau jums nė dienos nepragyventi be žalumynų?

Nors anksčiau žmonės nenusimanė apie sudėtingas biochemines, energetines, informacines termiškai neapdorotų maisto produktų savybes, praktinė patirtis išmokė juos su Dievo palaima pradėti valgymą nuo šviežių, žalių produktų, o jau paskui imtis virto ar kitaip pagaminto maisto.

  • Tik dabar mes žinome, kad padėjus nuskintą žalią augalo lapą šalia anksčiau nuskinto ir jau apvytusio pastarasis pradeda atsigauti… Tai ir yra apykaita energetiniame-informaciniame lygyje.
  • Jeigu sergančiam žmogui pašalina pažeistą organą, tai šalia gulinčių ligonių tokie pat sveiki organai padeda jam “neskęsti”. Tai irgi apykaita energetiniame-informaciniame lygyje.
  • Nuoširdžiai tikinčių žmonių kolektyvinė malda prašant sveikatos skatina augalus greičiau augti ir bręsti, prikelia beviltiškus ligonius. Tai apykaita energetiniame-informaciniame lygyje.
  • Didžiausia šviežių, žalių produktų vertybė yra būtent ta, kad juos valgančio žmogaus kūno ląstelėse padidėja mikroenergetinė įtampa, informacinis palaikymas. O tai lemia daugybę teigiamų pasekmių: pagerėja ląstelių aprūpinimas deguonimi, pagreitėja metabolizmas (sudėtingų skaidymo, įsisavinimo ir energijos išsiskyrimo reakcijų visuma), sustiprėja imunitetas, suaktyvėja ląstelių regeneracija (atsinaujinimas), o visas medžiagų apykaitos procesas vyksta kur kas greičiau.

Žalios lapinės daržovės ypač vertingos dėl jose esančio chlorofilo. Be jau visiems žinomų jo savybių, chlorofilas turi dar ir kažkokių stiprių, iki galo neištirtų galių – ir gydomųjų, ir informacinių, ir gaivinančių. Chlorofilas organizmui yra ne tik aukščiausios biologinės kokybės baltymų šaltinis (!). Jis geriau nei gydymas visais žinomais geležies preparatais pagerina baltymų įsisavinimo procesą, reguliuoja kraujospūdį, sumažina insulino poreikį (būtent todėl aš ir gydau diabetą griežta vegetariška dieta), pagerina kraujotaką, suaktyvina skydliaukės darbą (štai kodėl su ja susijusių ligų neįmanoma išgydyti be griežtos augalinio maisto dietos), pagreitina žaizdų gijimą, sustabdo visų auglių vystymosi procesą. Termiškai neapdorotas maistas sukuria puikią organizmo vidinę ekologinę situaciją, t.y. sunaikina patogenines, ligas sukeliančias bakterijas ir sudaro sąlygas naudingoms bakterijoms atgimti bei vystytis.

Nė vieni vaistai pasaulyje negali prilygti net tūkstantajai daliai žalumynuose slypinčios ir žmonių gydymo stebuklus darančios galios.

Autorinis sutikimas (be sutikimo platinti draudžiama). Visos šios knygos dalis bus galima skaityti bloge pavadinimu Onkologinė mityba.

Rašytojas natūropatas

Anatolijus Malovičko

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau