- 20.07.2021
- 3.0 Reitingas
- 1420 Peržiūrų
- Aptarti
Tokį nekepto torto receptą su želė gabaliukais, grietine bei šokoladu gavau labai seniai ši savo mamos. Jis gaunasi itin gardus, gaivus bei vasariškas.
Gamindama naudojau 26 centimetrų skersmens torto formą.
Ingredientai
- liesa grietinė: 900 gramų (10-12%)
- įvairių spalvų želė: 4 pakuočių
- cukrus: 0,5 stiklinės
- želatina: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
- citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų
- pieninis šokoladas: 100 gramų.
Recepto paruošimas
1. Paruoškite želė iš anksto, tik pilkite ne 500 mililitrų vandens, kaip nurodyta ant etiketės, bet mažiau (maždaug 375 mililitrų), kad geriau sustingtų.
2. Tuomet supjaustykite želė gabalėliais.
3. Šokoladą smulkiai sutarkuokite. Grietinę išplakite su cukrumi, įdėkite citrinos sultis, gabalėliais supjaustytą želę bei 2/3 smulkiai sutarkuoto šokolado.
4. Tuomet atskirame inde paruoškite želatiną. Ją įdėkite į paruoštą grietinės masę. Išmaišykite bei iš karto supilkite į formą. Viršų apibarstykite likusiu šokoladu.
5. Palikite šaldytuve maždaug 6 valandas.
6. Jei naudojote formą, kurioje tortas sustingęs bus apverstas, tai visą sutarkuotą šokoladą dėkite į grietinės masę (nepalikite apibarstymui). Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau nekeptų tortų receptų rasite: Nekepti tortai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau