
- 09.10.2021
- 0.0 Reitingas
- 1930 Peržiūrų
- Aptarti
Visai neseniai išmėginau rabarbarų girą, ji gavosi tikrai puiki, bet tuo pačiu pasiilgau senoviškos kaimiškos tradicinės duonos giros, tad nusprendžiau pasigaminti ir pateikti Jums visiems receptą. Rezultatas gaunasi tiesiog fantastiškas, būtinai pagaminkite ir pasilepinkite!
Ingredientai
verdantis vanduo: 5 litrų
juoda duona: 500 gramų
cukrus: 500 gramų
razinos: 1 saujos
sausos mielės: 14 gramų (arba 42 gramai šviežių).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia duoną supjaustome maždaug vieno centimetro storio riekelėmis ir padžioviname orkaitėje (180 laipsnių maždaug 20 minučių).
2. Duoną paliekame atvėsti.
3. Po to atvėsintą duoną užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame maždaug 4 valandoms.
4. Paskui perkošiame per merliuką, duoną išmetame, o į girą supilame razinas ir cukrų. Taip pat suberiame mieles (šviežias mieles galima ištrinti su cukrumi).
5. Viską gerai išmaišome, uždengiame merliuku ir paliekame maždaug 6-12 valandų šiltai, kad įrūgtų.
6. Susidariusias putas nugriebiame, supilstome girą į butelius ir padedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, kad gerai atšaltų, o paskui jau galima malšinti savo troškulį. Skanaus!
7. Patarimas: Kartu su duona dar galima užpiltų džiovintų obuolių ir kmynų. Mano vyras sako, kad dar skanesnė gira gaunasi, bet man asmeniškai šis variantas labiau prie širdies.
Rekomendacija: Daugiau giros receptų rasite: Giros receptai.
Recepto Autorius Neringos blogas
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau