- 08.07.2024
- 5.0 Reitingas
- 842 Peržiūros
- Aptarti
Čeburėkai paprastai ruošiami su mėsa, tačiau puikiai tiks ir su bulvių bei žolelių įdaru.
Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburėkai ruošiami ne tik su mėsa.
Čeburėkai su bulvėmis
Sudedamosios dalys:
- miltai - 500 g;
- pieno - 50 g;
- augalinis aliejus - 460 ml;
- žaliasis svogūnas - pagal skonį;
- bulvės - 500 g;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- vandens - 250 ml;
- 82,5 % sviesto - 50 g.
Paruošimas:
- Į dubenį su verdančiu vandeniu įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įberkite 1 valgomąjį šaukštelį druskos. Išmaišykite. Persijokite miltus į gilų dubenį ir padarykite jame įdubimą. Į įdubimą supilkite karštą vandenį, aliejų ir druską ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis.
- Tada tešlą įdėkite į celofaninį maišelį ir palikite maždaug 15 minučių pailsėti. Paruoškite įdarą. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- Įpilkite pieno, 50 g sviesto ir viską išsukite mikseriu. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir įmaišykite į bulvių košę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite tešlą iš maišelio, išminkykite ją ir įdėkite atgal į maišelį 15 minučių. Tada vėl ją išimkite, padalykite į tris dalis ir kiekvieną iš jų susukite į dešrelę. Kiekvieną gabalėlį padalykite į dar 5-6 dalis. Uždenkite tešlą dubeniu, kad ji nesiveltų. Kiekvieną tešlos porciją kuo ploniau iškočiokite į apvalų rutulį. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite čeburėką pirštais suspausdami kraštus. Šį veiksmą pakartokite su visais čeburėkais.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad kepdami čeburėkai jame plūduriuotų. Kiškite čeburėkus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau