Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Liepos » 08

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Čeburėkai paprastai ruošiami su mėsa, tačiau puikiai tiks ir su bulvių bei žolelių įdaru.

Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburėkai ruošiami ne tik su mėsa.

Čeburėkai su bulvėmis

Sudedamosios dalys:

  • miltai - 500 g;
  • pieno - 50 g;
  • augalinis aliejus - 460 ml;
  • žaliasis svogūnas - pagal skonį;
  • bulvės - 500 g;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • vandens - 250 ml;
  • 82,5 % sviesto - 50 g.

Paruošimas:

  1. Į dubenį su verdančiu vandeniu įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įberkite 1 valgomąjį šaukštelį druskos. Išmaišykite. Persijokite miltus į gilų dubenį ir padarykite jame įdubimą. Į įdubimą supilkite karštą vandenį, aliejų ir druską ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis.
  2. Tada tešlą įdėkite į celofaninį maišelį ir palikite maždaug 15 minučių pailsėti. Paruoškite įdarą. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Įpilkite pieno, 50 g sviesto ir viską išsukite mikseriu. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir įmaišykite į bulvių košę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite tešlą iš maišelio, išminkykite ją ir įdėkite atgal į maišelį 15 minučių. Tada vėl ją išimkite, padalykite į tris dalis ir kiekvieną iš jų susukite į dešrelę. Kiekvieną gabalėlį padalykite į dar 5-6 dalis. Uždenkite tešlą dubeniu, kad ji nesiveltų. Kiekvieną tešlos porciją kuo ploniau iškočiokite į apvalų rutulį. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite čeburėką pirštais suspausdami kraštus. Šį veiksmą pakartokite su visais čeburėkais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad kepdami čeburėkai jame plūduriuotų. Kiškite čeburėkus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Susijusios naujienos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau