Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Liepos » 8

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Čeburėkai paprastai ruošiami su mėsa, tačiau puikiai tiks ir su bulvių bei žolelių įdaru.

Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburėkai ruošiami ne tik su mėsa.

Čeburėkai su bulvėmis

Sudedamosios dalys:

  • miltai - 500 g;
  • pieno - 50 g;
  • augalinis aliejus - 460 ml;
  • žaliasis svogūnas - pagal skonį;
  • bulvės - 500 g;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • vandens - 250 ml;
  • 82,5 % sviesto - 50 g.

Paruošimas:

  1. Į dubenį su verdančiu vandeniu įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įberkite 1 valgomąjį šaukštelį druskos. Išmaišykite. Persijokite miltus į gilų dubenį ir padarykite jame įdubimą. Į įdubimą supilkite karštą vandenį, aliejų ir druską ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis.
  2. Tada tešlą įdėkite į celofaninį maišelį ir palikite maždaug 15 minučių pailsėti. Paruoškite įdarą. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Įpilkite pieno, 50 g sviesto ir viską išsukite mikseriu. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir įmaišykite į bulvių košę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite tešlą iš maišelio, išminkykite ją ir įdėkite atgal į maišelį 15 minučių. Tada vėl ją išimkite, padalykite į tris dalis ir kiekvieną iš jų susukite į dešrelę. Kiekvieną gabalėlį padalykite į dar 5-6 dalis. Uždenkite tešlą dubeniu, kad ji nesiveltų. Kiekvieną tešlos porciją kuo ploniau iškočiokite į apvalų rutulį. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite čeburėką pirštais suspausdami kraštus. Šį veiksmą pakartokite su visais čeburėkais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad kepdami čeburėkai jame plūduriuotų. Kiškite čeburėkus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Susijusios naujienos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2024 laikas 08:45 Receptai Pasiruošimas žiemai: statinės traškių agurkų receptas
Birželio mėnuo - agurkų nokinimo ir ruošimo žiemai metas. Marinuoti, konservuoti, rauginti jie naudojami kaip pagrindinis užkandis, sumuštiniams, salotoms, sūreliams ir daugeliui kitų patiekalų gaminti. Rekomenduojame virti statin...

Skaityti daugiau

08.07.2024 laikas 08:34 Receptai Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!
Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburekai ruošiami n...

Skaityti daugiau

28.06.2024 laikas 08:57 Receptai Koldūnai su uogomis ir varške: skanaus patiekalo receptas
Tai universalus koldūnai su sezoninėmis uogomis receptas. Į įdarą galite dėti braškių, aviečių, serbentų, vyšnių. Svarbu tik, kad tešla būtų plona, o įdaro būtų daug...

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 20:30 Meilė virš 50 atrodo būtent taip…
Ji atėjo į miegamąjį jau po ketvirtos ryto. Jis knarkė. Gulėjo ant nugaros ir tyliai šnarpštė. Maža lempelė šalia jos spintelės degė – kad ji nesukluptų prietemoje. Jis rūpestingai paliko ją degti specialiai dėl jos....

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 19:15 Kaip vartoti kalcį, kad nepakenktumėte organizmui?
KALIS yra mikroelementas, dalyvaujantis žmogaus organizmo ląstelių kūrime. Jis užtikrina kaulų, dantų, nagų tvirtumą, prisideda prie normalios širdies ir kitų gyvybiškai svarbių organų veiklos, mažina kraujospūdį ir teigiamai veikia kraujo krešėjimą....

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 18:12 Naktiniai kojų mėšlungiai: pavojus!

Net 60 proc. suaugusiųjų yra patyrę nemalonų ir neretai skausmingą reiškinį, kai naktį sutraukia kojų mėšlungis, neretai sukeliantis nemigą.

Skaityti daugiau