Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Liepos » 08

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!

Čeburėkai paprastai ruošiami su mėsa, tačiau puikiai tiks ir su bulvių bei žolelių įdaru.

Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburėkai ruošiami ne tik su mėsa.

Čeburėkai su bulvėmis

Sudedamosios dalys:

  • miltai - 500 g;
  • pieno - 50 g;
  • augalinis aliejus - 460 ml;
  • žaliasis svogūnas - pagal skonį;
  • bulvės - 500 g;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • vandens - 250 ml;
  • 82,5 % sviesto - 50 g.

Paruošimas:

  1. Į dubenį su verdančiu vandeniu įpilkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įberkite 1 valgomąjį šaukštelį druskos. Išmaišykite. Persijokite miltus į gilų dubenį ir padarykite jame įdubimą. Į įdubimą supilkite karštą vandenį, aliejų ir druską ir užminkykite tešlą. Iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis.
  2. Tada tešlą įdėkite į celofaninį maišelį ir palikite maždaug 15 minučių pailsėti. Paruoškite įdarą. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Įpilkite pieno, 50 g sviesto ir viską išsukite mikseriu. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir įmaišykite į bulvių košę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite tešlą iš maišelio, išminkykite ją ir įdėkite atgal į maišelį 15 minučių. Tada vėl ją išimkite, padalykite į tris dalis ir kiekvieną iš jų susukite į dešrelę. Kiekvieną gabalėlį padalykite į dar 5-6 dalis. Uždenkite tešlą dubeniu, kad ji nesiveltų. Kiekvieną tešlos porciją kuo ploniau iškočiokite į apvalų rutulį. Į vidurį dėkite įdarą. Suformuokite čeburėką pirštais suspausdami kraštus. Šį veiksmą pakartokite su visais čeburėkais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus turi būti tiek, kad kepdami čeburėkai jame plūduriuotų. Kiškite čeburėkus į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Susijusios naujienos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau