- 07.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 2115 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Įdarui:
- Kiaulienos/jautienos faršas - 500 g;
- Svogūnas - 2 vnt.;
- Vanduo - ~100-120 ml;
- Druska, malti juodieji pipirai, mėgstami prieskoniai.
Tešlai:
- Miltai - 500 g;
- Kiaušinių tryniai - 2 vnt.;
- Šiltas vanduo - 200 ml;
- Augalinis aliejus - 80 ml;
- Druska - 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminame. Čeburekai
Kiaušinių trynius dedame į didesnį dubenį, išplakame, beriame druską, pilame šiltą vandenį ir išmaišome. Į tą patį dubenį dalimis sijojame miltus ir užminkome tešlą Ji gali atrodyti kietoka, bet aliejus turėtų situaciją pakeisti. Pilame aliejų ir dar paminkome. Tešlą dedame į polietileninį maišelį ir paliekame pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.
Pasigaminame čeburekų įdarą. Į dubenį dedame faršą, burokine tarka sutarkuotus svogūnus, druską, prieskonius, pilame vandenį ir išmaišome.
Iš maišelio išimame tešlą, dar paminkome, suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į didoką apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Tai galima padaryti pirštais arba šakute. Jeigu norite kad čeburekų kraštai būtų gražesni, apipjaukite juos specialiu įrankiu.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Sumažiname ugnį ir kepame čeburekus maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau