Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 23

Arbūzų uogienė: Gaivus vasaros skonis, kurį galite pasigaminti namuose

Arbūzų uogienė: Gaivus vasaros skonis, kurį galite pasigaminti namuose

Vasaros skoniai dažnai primena apie šiltus saulėtus dienas, ir arbūzų uogienė yra puikus būdas išsaugoti šias akimirkas. Ši gaivi, saldi ir aromatinga uogienė ne tik puikiai tinka ant skrebučių, bet ir gali būti naudojama kaip pyragų įdaras. Sužinokite, kaip lengvai ją paruošti namuose, ir mėgaukitės vasaros skoniu ištisus metus!

Arbūzų uogienė - tai nuostabus džemas, kuriame susikaupia visi vasaros skoniai. Ryškią, kvapnią ir skanią uogienę galima tepti ant skrebučių, duonos arba (kodėl gi ne!) valgyti tiesiai šaukštu. Šią uogienę, kaip ir visas kitas uogienes, svarbu sterilizuoti stiklainius. Uogienei sutirštinti naudojami obuoliai, kuriuose gausu natūralaus pektino.

Arbūzų uogienė 

Ingredientai:

  • 1 kg arbūzo (600 minkštimo); 
  • 1 obuolys; 
  • 250 g cukraus; 
  • 1/2 citrinos. 

Paruošimas: 

  1. Iš arbūzo pašalinkite žievelę, o minkštimą supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite jį pašalindami sėklas. 
  2. Nulupkite ir supjaustykite obuolį griežinėliais, kartu su arbūzu ir citrinos sultimis perkelkite į puodą ir pastatykite ant ugnies. 
  3. Suberkite cukrų ir virkite apie 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos viską sumaišykite ir susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. 
  4. Pašalinkite paviršiuje esančias putas ir toliau maišykite. 
  5. Kai gausite norimą konsistenciją (visada paragaukite su lėkštele), piltuvėliu perpilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. Arbūzų uogienė paruošta.

Šią unikalią arbūzų uoginę galite tepti ant sumuštinių, blynų ar naudoti kaip įdarą pyragams. Tai puikus būdas mėgautis arbūzo skoniu net ir pasibaigus vasarai!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:29, 2024-08-23
Arbūzų uogienė – tai nuostabus džemas, kuriame susikaupia visi vasaros skoniai! Ši ryški, kvapni uogienė ne tik puikiai tinka ant skrebučių, bet ir gali būti valgyta tiesiai šaukštu. Be to, ji lengvai paruošiama ir su šiek tiek obuolių pektino darosi dar skanesnė! Pasiruoškite nustebinti savo draugus ir šeimą šiuo nuostabiu vasaros delikatesu – garantuotai sužavėsite visus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 14:22 Baltarusijos balionai kelia chaosą: ministras kreipiasi į ICAO ir EK

Įsivaizduokite chaosą Lietuvos danguje: kontrabandiniai balionai iš Baltarusijos, šmėkščiojantys kaip vaiduokliai nakties tamsoje, paralyžiuoja oro uostus, sutrikdo 190 skrydžių ir paliečia 30 tūkst. keleivių, kurių veidai pilkėja prie mirksinčių ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:34 Antrosios pensijų pakopos reforma 2026: +2 mlrd. eurų biudžetui ir vartojimo šuolis

Antrosios pensijų pakopos reforma 2026 m. Lietuvoje: nuo sausio 1 d. galimybė pasitraukti per 2 metus, atsiimti 25% lėšų ar stabdyti įmokas. Poveikis: +1,998 mlrd. eurų mokesčių biudžetui, +7,3% vartojimo augimo. Turtas fonduose >10 mlrd. eurų....

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:05 Dyzelino ir benzino kainos 2026 m. Lietuvoje: brangimas neišvengiamas?

2026 m. Lietuvoje dyzelino akcizas kils 6,5%, brangimas 4 ct/l, nepaisant žadėto stabdymo. Nuo 2027 m. ES ETS2 sistema pridės iki 40 ct/l dėl taršos leidimų. Ekspertai prognozuoja 2,5 €/l iki 2030 m., poveikis infliacijai ir verslui. Dabartin...

Skaityti daugiau