Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 23

Arbūzų uogienė: Gaivus vasaros skonis, kurį galite pasigaminti namuose

Arbūzų uogienė: Gaivus vasaros skonis, kurį galite pasigaminti namuose

Vasaros skoniai dažnai primena apie šiltus saulėtus dienas, ir arbūzų uogienė yra puikus būdas išsaugoti šias akimirkas. Ši gaivi, saldi ir aromatinga uogienė ne tik puikiai tinka ant skrebučių, bet ir gali būti naudojama kaip pyragų įdaras. Sužinokite, kaip lengvai ją paruošti namuose, ir mėgaukitės vasaros skoniu ištisus metus!

Arbūzų uogienė - tai nuostabus džemas, kuriame susikaupia visi vasaros skoniai. Ryškią, kvapnią ir skanią uogienę galima tepti ant skrebučių, duonos arba (kodėl gi ne!) valgyti tiesiai šaukštu. Šią uogienę, kaip ir visas kitas uogienes, svarbu sterilizuoti stiklainius. Uogienei sutirštinti naudojami obuoliai, kuriuose gausu natūralaus pektino.

Arbūzų uogienė 

Ingredientai:

  • 1 kg arbūzo (600 minkštimo); 
  • 1 obuolys; 
  • 250 g cukraus; 
  • 1/2 citrinos. 

Paruošimas: 

  1. Iš arbūzo pašalinkite žievelę, o minkštimą supjaustykite gabaliukais. Susmulkinkite jį pašalindami sėklas. 
  2. Nulupkite ir supjaustykite obuolį griežinėliais, kartu su arbūzu ir citrinos sultimis perkelkite į puodą ir pastatykite ant ugnies. 
  3. Suberkite cukrų ir virkite apie 40 minučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos viską sumaišykite ir susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. 
  4. Pašalinkite paviršiuje esančias putas ir toliau maišykite. 
  5. Kai gausite norimą konsistenciją (visada paragaukite su lėkštele), piltuvėliu perpilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. Arbūzų uogienė paruošta.

Šią unikalią arbūzų uoginę galite tepti ant sumuštinių, blynų ar naudoti kaip įdarą pyragams. Tai puikus būdas mėgautis arbūzo skoniu net ir pasibaigus vasarai!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:29, 23.08.2024
Arbūzų uogienė – tai nuostabus džemas, kuriame susikaupia visi vasaros skoniai! Ši ryški, kvapni uogienė ne tik puikiai tinka ant skrebučių, bet ir gali būti valgyta tiesiai šaukštu. Be to, ji lengvai paruošiama ir su šiek tiek obuolių pektino darosi dar skanesnė! Pasiruoškite nustebinti savo draugus ir šeimą šiuo nuostabiu vasaros delikatesu – garantuotai sužavėsite visus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau