Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 14

Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys

Šaltalankių Uogų Nauda ir Receptai

Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingiausių uogų, turinčių daugybę sveikatai naudingų savybių. Jų sudėtyje gausu vitaminų C, A, E, K, D, taip pat antioksidantų, riebalų rūgščių ir flavonoidų, kurie stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir mažina uždegimus. Šaltalankių uogų nauda išryškėja, kai jos yra apdorojamos, todėl siūlome keletą gardžių ir naudingų receptų.

Klasikinė Šaltalankių Uogienė

Ingredientai:

  • 1 kg šaltalankių uogų
  • 1 kg cukraus
  • 200 ml vandens

Gaminimas:

  1. Atskirkite šaltalankių uogas nuo šakelių ir gerai nuplaukite.
  2. Puode ištirpinkite cukrų vandenyje, kol jis visiškai ištirps.
  3. Į verdantį sirupą suberkite šaltalankių uogas. Virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, nuolat maišydami.
  4. Nuo viryklės nukelkite, leiskite atvėsti 3-4 valandas. Tada vėl užvirkite ir leiskite vėl atvėsti.
  5. Supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Ši uogienė puikiai tinka su desertiniais sūriais, ledais ar pyragais.

Šaltalankių Uogienė su Apelsinais

Ingredientai:

  • 500 g šaltalankių uogų
  • 500 g cukraus uogienėms
  • 3 apelsinai
  • 3 šakelės čiobrelių
  • 5 džiovinti gvazdikėliai

Gaminimas:

  1. Uogas nuplaukite ir perrinkite.
  2. Į storadugnį puodą suberkite dalį cukraus ir leiskite jam ištirpti.
  3. Pridėkite sukapotus čiobrelius, gvazdikėlius ir apelsinus, supjaustytus nedidelėmis riekelėmis. Leiskite apelsinams karamelizuotis.
  4. Sudėkite šaltalankius ir likusį cukrų, virkite apie 15 minučių, kartais pamaišydami.
  5. Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje.

Ši uogienė puikiai tinka ne tik kaip užkandis, bet ir kaip ingredientas desertams.

Šaltalankių Džemas

Ingredientai:

  • 1 kg šaltalankių uogų
  • 750 g cukraus
  • 500 ml vandens

Gaminimas:

  1. Uogas nuimkite nuo šakelių ir nuplaukite.
  2. Uogas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, užkaiskite ir virkite ant silpnos ugnies 15 min.
  3. Perkoškite uogas per musliną, kad gautumėte šaltalankių sultis.
  4. Į sultis suberkite cukrų ir virkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies.
  5. Supilkite džemą į sterilizuotus stiklainius ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Šis džemas puikiai tiks tepti ant duonos, gardinti košes arba kaip ingredientas įvairiems desertams.

Šaltalankiai yra ne tik skanūs, bet ir ypatingai naudingi, todėl verta juos įtraukti į savo mitybą. Pasigaminę šaltalankių uogienę ar džemą, turėsite puikią galimybę mėgautis šių uogų gydomosiomis savybėmis visą žiemą. Taip pat nepamirškite, kad šaltalankių produktai puikiai tinka kaip kalėdinės dovanos!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 20:37 Šv. Mato šventė: maldos tėvams ir vaikams rugsėjo 21 d.

Rugsėjo 21 d. krikščionių tradicijoje minime Šv. Mato, evangelisto, šventę. Tai puiki proga tėvams ir vaikams kartu melstis, stiprinti savo ryšius su Dievu ir vieni su kitais, dalintis maldomis, kurios atspindi Šv. Mato misiją ir gyvenimą. Šiame s...

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 20:22 Rugsėjo 21-osios prietarai: Moterų ir vyrų požiūris
Rugsėjo 21-oji yra ypatinga diena, kupina prietarų ir tradicijų, turinčių įtakos mūsų kasdieniam gyvenimui. Ši diena skirtingai matoma moterims ir vyrams, o prietarai gali atskleisti, ką geriau daryti, o ko geriau vengti. Kiekvienas iš mūsų gali pasi...

Skaityti daugiau

20.09.2024 laikas 15:07 Upės ir miško garsai: natūrali ramybė jūsų sielai

Pastaruoju metu vis daugiau tyrimų rodo, kad gamtos garsai turi teigiamą poveikį psichinei sveikatai. Tyrimai, atlikti 2023 metais, parodė, kad žmonės, klausydami natūralių garsų, tokių kaip upės šniokštimas ir paukščių dainavimas, patiria sumažėj...

Skaityti daugiau