Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Greitai rauginti pomidorai puode: receptas žiemai su šviežiais prieskoniais

Greitai rauginti pomidorai puode: receptas žiemai su šviežiais prieskoniais

Rūgštūs pomidorai – tai ne tik mėgstamas žieminės užkandžių pasirinkimas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių pomidorų skonį bei aromatą ilgą laiką. Šis paprastas, tačiau efektyvus marinavimo būdas leidžia greitai pasigaminti sultingų ir pikantiškų pomidorų, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek šventiniams stalams. Šiame recepte dalinamės, kaip paprasta ir greita pasigaminti šiuos gardžius užkandžius tiesiog namuose, naudojant šviežias žoleles ir prieskonius. Atraskite naują skonį, kuris papildys jūsų patiekalus ir nudžiugins šeimą bei draugus!

Ingredientai:

Pomidorams:

  • 3 kilogramai pomidorų (geriausia rinktis mažus, nepažeistus);
  • 1 ryšulėlis šviežių krapų;
  • 1 ryšulėlis šviežių petražolių;
  • 1 ryšulėlis šviežių kalendrų;
  • 5 česnako skiltelės (susmulkintos);
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 2 gvazdikėliai;
  • 15 žirnelių juodųjų pipirų;
  • 2 lauro lapai.

Sūrymui:

  • 2,2 litro šaltinio vandens;
  • 5 valgomieji šaukštai druskos.

Paruošimas:

  1. Pomidorų paruošimas:
    Prieš pradedant, gerai perrinkite pomidorus. Pasirinkite tik sveikus, nesugadintus vaisius. Nuplaukite juos po tekančiu vandeniu. Kiekviename pomidore, kotelio vietoje, padarykite mažą pjūvį, kad marinavimo procesas būtų efektyvesnis.

  2. Sūrymo gaminimas:
    Sudėkite pomidorus į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad jie visiškai panirtų. Nusunkite vandenį į atskirą indą, nes jis bus naudojamas sūrymui. Į 1 litrą šalto vandens įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, užvirinkite ir leiskite atvėsti.

  3. Prieskonių paruošimas:
    Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir susmulkintus česnakus. Įdėkite visus šiuos prieskonius tiesiai į pomidorus.

  4. Marinavimas:
    Į pomidorus įberkite juoduosius pipirus, gvazdikėlius, raudonėlį ir lauro lapus. Supilkite atvėsusį sūrymą, kad jis visiškai apsemtų pomidorus. Uždengite puodą marle ir ant viršaus uždėkite šiek tiek svorio (pvz., lėkštę), kad pomidorai būtų panardinti.

  5. Laikymas:
    Palikite pomidorus marinuotis kambario temperatūroje 3-4 dienoms. Per šį laiką stebėkite jų skonį - kuo ilgiau jie marinuosis, tuo intensyvesnis bus skonis.

  6. Baigimas:
    Po marinavimo laiko, paragaukite pomidorus ir, jei jie jums patinka, galite juos perkelti į švarius stiklainius. Laikykite šaldytuve arba palikite kambario temperatūroje dar kelioms dienoms, jei norite intensyvesnio skonio.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, galite pridėti papildomų prieskonių, tokių kaip raudonieji pipirai ar kartais net truputį cukraus, kad subalansuotumėte skonį.
  • Eksperimentuokite su skirtingomis žolelėmis ir prieskoniais pagal savo skonį!

Skanaus! Rūgštūs pomidorai puode puikiai tinka užkandžiams, salotoms arba kaip garnyras prie patiekalų.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:39, 27.08.2024
Ar jau bandėte pasigaminti rūgščių pomidorų? Šis receptas ne tik greitas, bet ir suteikia galimybę atrasti naujų skonių! Pasidalinkite savo versija ir patirtimi, kaip šie sultingi pomidorai papuošė jūsų stalą! Kviečiame dalytis idėjomis ir paslapčių, kaip juos tobulinti, nes rūgštūs pomidorai – tikras žiemos stebuklas!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

19.09.2024 laikas 07:47 Eglės ūglių sirupas: gydomosios savybės ir receptai
Eglės ūglių sirupas, ilgus metus naudojamas liaudies medicinoje, yra natūralus produktas, turintis daugybę gydomųjų savybių. Jo puikus skonis ir nauda sveikatai pritraukia vis didesnį dėmesį. Šiame straipsnyje apžvelgsime eglės ūglių sirupo naudą, re...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:53 Malda tėvams ir vaikams: Šventojo Januaro užtarimas
Rugsėjo 19 diena, šventojo Januaro diena, yra puiki proga šeimoms susiburti ir pasimelsti. Malda yra galingas būdas ne tik išreikšti dėkingumą, bet ir prašyti Dievo palaimos visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime maldas tiek tėvams, tiek vaikams,...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:46 Rugsėjo 19 d.: Moterų ir vyrų prietarai bei sveikatos patarimai
Rugsėjo 19 d. Lietuvoje ir kitose kultūrose yra ypatinga diena, apipinta prietarais ir tradicijomis, simbolizuojančiomis rudens atėjimą. Ši diena ne tik skatina mus švęsti derliaus nuėmimą, bet ir kelia klausimų apie mūsų sprendimus, santykius bei sv...

Skaityti daugiau