Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 29

Lvovo sūrelis: tradicinis ukrainietiškas desertas, kurį lengvai pagaminsite namuose

Lvovo sūrelis: tradicinis ukrainietiškas desertas, kurį lengvai pagaminsite namuose

Lvovo sūrelis – tai ne tik skanus desertas, bet ir tikras klasikinis ukrainiečių virtuvės šedevras, kurio skonis sušildo širdį ir primena namų jaukumą. Šis sūrelis, pagamintas iš švelnios rūgštaus varškės, cukraus ir šviežių ingredientų, yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams patiekalams. Su savo minkšta konsistencija ir saldžiu, šiek tiek citrusu prieskoniu, jis yra idealus prie arbatos ar kavos. Šiame recepte pateiksime lengvą ir patikimą būdą, kaip pasigaminti šį gardų desertą namuose, kad galėtumėte džiaugtis jo skoniu kiekvieną dieną. Nepamirškite, kad sūrelis puikiai gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį, tad drąsiai eksperimentuokite su ingredientais ir kurkite savitą versiją!

Ingredientai:

  • 900 g rūgpienio varškės;
  • 150 g cukraus;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • 4 dideli kiaušiniai;
  • 100 g sviesto;
  • 40 g manų kruopų;
  • 20 g krakmolo;
  • 125 g razinų (arba pagal norą džiovintų abrikosų/arba);
  • Vienos citrinos žievelė.

Glazūrai:

  • 8 šaukštai cukraus;
  • 4 šaukštai kakavos;
  • 8 šaukštai pieno;
  • 50 g sviesto.

Gaminti:

  1. Paruoškite varškės masę: Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinius. Naudokite blenderį, kad gautumėte vienodą konsistenciją. Tada pridėkite sviestą, manų kruopas ir krakmolą. Gerai išmaišykite.

  2. Pridėkite razinas ir citrinos žievelę: Razinas pamirkykite verdančiame vandenyje 1 minutę, tada nukoškite. Į varškės masę pridėkite razinas ir smulkiai sutrintą citrinos žievelę, švelniai išmaišykite.

  3. Gaminimas: Padarykite varškės masę į stačiakampes formas, išklotame kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 45–50 minučių. Leiskite atvėsti.

  4. Glazūros gaminimas: Mažame puode sumaišykite kakavą, pieną ir cukrų. Ant ugnies maišykite, kol masė sutirštės. Tada pridėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol bus vienoda.

  5. Patiekimas: Atvėsusį sūrelį apipilkite glazūra ir padėkite į šaldytuvą, kad ji sustingtų.

Pastaba:

Šis desertas puikiai tiks prie arbatos ar kavos ir taps bet kurio stalo žvaigžde! Jei norite eksperimentuoti, pabandykite pridėti riešutų ar įvairių džiovintų vaisių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 14:15, 29.08.2024
Ar jau išbandėte Lvovo sūrelį? Pasidalinkite savo patirtimi! Ar pridėjote savo mėgstamų ingredientų? Galbūt turite savų triukų, kaip jį pagaminti dar skanesnį? Laukiame jūsų komentarų ir idėjų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 12:03 Kiaušinių šviežumas: kaip patikrinti ir išsaugoti ilgiau
Kiaušiniai yra kasdienių patiekalų pagrindas, tačiau kaip žinoti, ar jie vis dar tinkami vartoti? Sugedę kiaušiniai gali kelti rimtą pavojų sveikatai, todėl svarbu gebėti juos greitai atpažinti. Šiame straipsnyje aptarsime paprastus metodus, kaip pat...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 11:54 Moterų neištikimybės priežastys: psichologinės perspektyvos
Moterų neištikimybė dažnai siejama su įvairiais emociniais ir psichologiniais veiksniais. Tai ne tik fizinio potraukio stoka, bet ir gilesnių jausmų ir poreikių trūkumas. Suprasdami šias priežastis, galime geriau atpažinti problemas ir spręsti santyk...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 11:46 Kaip atpažinti nepatikimus vyrus ir apsaugoti save?
Santykiai gali būti sudėtingi, ypač kai nepastebime nepatikimų partnerių, kurie siekia tik savo naudos. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip atpažinti vyrus, kurie gali būti ne nuoširdūs, ir kaip apsaugoti save nuo galimų emocinių ir finansinių nuostoli...

Skaityti daugiau