Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 29

Lvovo sūrelis: tradicinis ukrainietiškas desertas, kurį lengvai pagaminsite namuose

Lvovo sūrelis: tradicinis ukrainietiškas desertas, kurį lengvai pagaminsite namuose

Lvovo sūrelis – tai ne tik skanus desertas, bet ir tikras klasikinis ukrainiečių virtuvės šedevras, kurio skonis sušildo širdį ir primena namų jaukumą. Šis sūrelis, pagamintas iš švelnios rūgštaus varškės, cukraus ir šviežių ingredientų, yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek kasdieniams patiekalams. Su savo minkšta konsistencija ir saldžiu, šiek tiek citrusu prieskoniu, jis yra idealus prie arbatos ar kavos. Šiame recepte pateiksime lengvą ir patikimą būdą, kaip pasigaminti šį gardų desertą namuose, kad galėtumėte džiaugtis jo skoniu kiekvieną dieną. Nepamirškite, kad sūrelis puikiai gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį, tad drąsiai eksperimentuokite su ingredientais ir kurkite savitą versiją!

Ingredientai:

  • 900 g rūgpienio varškės;
  • 150 g cukraus;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • 4 dideli kiaušiniai;
  • 100 g sviesto;
  • 40 g manų kruopų;
  • 20 g krakmolo;
  • 125 g razinų (arba pagal norą džiovintų abrikosų/arba);
  • Vienos citrinos žievelė.

Glazūrai:

  • 8 šaukštai cukraus;
  • 4 šaukštai kakavos;
  • 8 šaukštai pieno;
  • 50 g sviesto.

Gaminti:

  1. Paruoškite varškės masę: Giliame dubenyje sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinius. Naudokite blenderį, kad gautumėte vienodą konsistenciją. Tada pridėkite sviestą, manų kruopas ir krakmolą. Gerai išmaišykite.

  2. Pridėkite razinas ir citrinos žievelę: Razinas pamirkykite verdančiame vandenyje 1 minutę, tada nukoškite. Į varškės masę pridėkite razinas ir smulkiai sutrintą citrinos žievelę, švelniai išmaišykite.

  3. Gaminimas: Padarykite varškės masę į stačiakampes formas, išklotame kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 45–50 minučių. Leiskite atvėsti.

  4. Glazūros gaminimas: Mažame puode sumaišykite kakavą, pieną ir cukrų. Ant ugnies maišykite, kol masė sutirštės. Tada pridėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol bus vienoda.

  5. Patiekimas: Atvėsusį sūrelį apipilkite glazūra ir padėkite į šaldytuvą, kad ji sustingtų.

Pastaba:

Šis desertas puikiai tiks prie arbatos ar kavos ir taps bet kurio stalo žvaigžde! Jei norite eksperimentuoti, pabandykite pridėti riešutų ar įvairių džiovintų vaisių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 14:15, 2024-08-29
Ar jau išbandėte Lvovo sūrelį? Pasidalinkite savo patirtimi! Ar pridėjote savo mėgstamų ingredientų? Galbūt turite savų triukų, kaip jį pagaminti dar skanesnį? Laukiame jūsų komentarų ir idėjų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau