Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 17

Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai

Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai

Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais varškės apkepų receptais, kuriuose derinami malonus moliūgo saldumas, karamelizuotų kriaušių aromatas ir egzotiški bananai. Pasinerkite į šiuos gardumynus ir atraskite naujas skonių kombinacijas!

Varškės apkepas su moliūgais: skanus ir maistingas pasirinkimas

Varškės apkepas su moliūgais – tai ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Moliūgas suteikia šiam patiekalui ne tik unikalų skonį, bet ir gausybę vitaminų. Šis receptas yra paprastas, todėl jį gali paruošti net ir pradedantieji virtuvėje.

Reikės:

  • 100 g varškės
  • 125 ml pieno
  • 5 šaukštų manų kruopų
  • 250 g moliūgų minkštimo
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • Šiek tiek sviesto

Gaminame:

  1. Manų košė: Į puodą supilkite pieną ir suberkite manų kruopas. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Gautą košę šiek tiek atvėsinkite.

  2. Moliūgo paruošimas: Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į mikrobangų krosnelėje naudoti tinkamą indą. Visu pajėgumu kaitinkite 5-7 minutes, kad moliūgas suminkštėtų.

  3. Moliūgo ir varškės masė: Moliūgą sutrinkite trintuvu. Sudėkite manų košę ir dar kartą sumaišykite. Įdėkite cukrų, varškę, grietinę ir vėl išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.

  4. Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją varškės bei moliūgų mišinį. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 25 minutėms, kol apkepas įgaus auksinę spalvą.

Varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis

Kitas variantas – varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis, kuris ne tik puikiai dera prie kavos, bet ir džiugina skoniu.

Reikės:

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 7 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų grietinės
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • Šiek tiek vanilės
  • 1-2 kriaušių
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto sviesto

Gaminame:

  1. Varškės masė: Varškę, kiaušinius, 3 šaukštus cukraus, grietinę, manų kruopas ir vanilę išplakite mikseriu iki vientisos masės.

  2. Karamelizavimas: Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su likusiu cukrumi, medumi ir sviestu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir kriaušės suminkštės.

  3. Kepimas: Supilkite karamelę į kepimo indą, ratu išdėliokite kriaušes, o ant jų paskleiskite varškės masę. Kepkite apie 40 minučių 180 °C temperatūroje. Po kepimo karštą apkepą apverskite ant serviravimo lėkštės.

Varškės apkepas su bananais be kiaušinių

Šis variantas ypač tinka tiems, kurie nori išvengti kiaušinių.

Reikės:

  • 1 kg varškės
  • 100 g + 3 šaukštų grietinės
  • 50 g sviesto
  • 6 šaukštų cukraus
  • Šiek tiek vanilės
  • Žiupsnelio druskos
  • 6 šaukštų manų kruopų + šiek tiek pabarstymui
  • 1 banano
  • Šiek tiek aliejaus

Gaminame:

  1. Varškės masė: Sumaišykite varškę, 100 g grietinės, suminkštintą sviestą, cukrų, vanilę ir druską. Suberkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įdėkite į varškės masę.

  2. Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite varškės masę, išlyginkite ir patepkite likusia grietine. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-45 min.

Pabaigai

Varškės apkepas su moliūgais, kriaušėmis ar bananais yra puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku. Patiekite jį šiltą, pabarstytą cukrumi ar cinamonu, ir mėgaukitės gardžiu skoniu! Šie receptai ne tik suteiks Jums malonumo, bet ir bus puiki proga pasidalinti skaniu patiekalu su šeima ar draugais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:36, 2024-10-17
Kokie jūsų mėgstamiausi varškės apkepai? Pasidalinkite savo versijomis ar patarimais, kaip dar labiau praturtinti šiuos skanius patiekalus! Galbūt turite paslaptį, kurios dar nežinome? Mėgaukimės kepimu kartu!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau