Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Spalio » 17

Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai

Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai

Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais varškės apkepų receptais, kuriuose derinami malonus moliūgo saldumas, karamelizuotų kriaušių aromatas ir egzotiški bananai. Pasinerkite į šiuos gardumynus ir atraskite naujas skonių kombinacijas!

Varškės apkepas su moliūgais: skanus ir maistingas pasirinkimas

Varškės apkepas su moliūgais – tai ne tik skanus, bet ir sveikas užkandis, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Moliūgas suteikia šiam patiekalui ne tik unikalų skonį, bet ir gausybę vitaminų. Šis receptas yra paprastas, todėl jį gali paruošti net ir pradedantieji virtuvėje.

Reikės:

  • 100 g varškės
  • 125 ml pieno
  • 5 šaukštų manų kruopų
  • 250 g moliūgų minkštimo
  • 3 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 kiaušinių
  • Šiek tiek sviesto

Gaminame:

  1. Manų košė: Į puodą supilkite pieną ir suberkite manų kruopas. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Gautą košę šiek tiek atvėsinkite.

  2. Moliūgo paruošimas: Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į mikrobangų krosnelėje naudoti tinkamą indą. Visu pajėgumu kaitinkite 5-7 minutes, kad moliūgas suminkštėtų.

  3. Moliūgo ir varškės masė: Moliūgą sutrinkite trintuvu. Sudėkite manų košę ir dar kartą sumaišykite. Įdėkite cukrų, varškę, grietinę ir vėl išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.

  4. Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją varškės bei moliūgų mišinį. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę maždaug 25 minutėms, kol apkepas įgaus auksinę spalvą.

Varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis

Kitas variantas – varškės apkepas su karamelizuotomis kriaušėmis, kuris ne tik puikiai dera prie kavos, bet ir džiugina skoniu.

Reikės:

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 7 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų grietinės
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • Šiek tiek vanilės
  • 1-2 kriaušių
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto sviesto

Gaminame:

  1. Varškės masė: Varškę, kiaušinius, 3 šaukštus cukraus, grietinę, manų kruopas ir vanilę išplakite mikseriu iki vientisos masės.

  2. Karamelizavimas: Kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę su likusiu cukrumi, medumi ir sviestu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps ir kriaušės suminkštės.

  3. Kepimas: Supilkite karamelę į kepimo indą, ratu išdėliokite kriaušes, o ant jų paskleiskite varškės masę. Kepkite apie 40 minučių 180 °C temperatūroje. Po kepimo karštą apkepą apverskite ant serviravimo lėkštės.

Varškės apkepas su bananais be kiaušinių

Šis variantas ypač tinka tiems, kurie nori išvengti kiaušinių.

Reikės:

  • 1 kg varškės
  • 100 g + 3 šaukštų grietinės
  • 50 g sviesto
  • 6 šaukštų cukraus
  • Šiek tiek vanilės
  • Žiupsnelio druskos
  • 6 šaukštų manų kruopų + šiek tiek pabarstymui
  • 1 banano
  • Šiek tiek aliejaus

Gaminame:

  1. Varškės masė: Sumaišykite varškę, 100 g grietinės, suminkštintą sviestą, cukrų, vanilę ir druską. Suberkite manų kruopas ir gerai išmaišykite. Bananą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įdėkite į varškės masę.

  2. Kepimas: Formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Sudėkite varškės masę, išlyginkite ir patepkite likusia grietine. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40-45 min.

Pabaigai

Varškės apkepas su moliūgais, kriaušėmis ar bananais yra puikus pasirinkimas bet kuriuo metų laiku. Patiekite jį šiltą, pabarstytą cukrumi ar cinamonu, ir mėgaukitės gardžiu skoniu! Šie receptai ne tik suteiks Jums malonumo, bet ir bus puiki proga pasidalinti skaniu patiekalu su šeima ar draugais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:36, 17.10.2024
Kokie jūsų mėgstamiausi varškės apkepai? Pasidalinkite savo versijomis ar patarimais, kaip dar labiau praturtinti šiuos skanius patiekalus! Galbūt turite paslaptį, kurios dar nežinome? Mėgaukimės kepimu kartu!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 10:41 Sūnus nori būsto: kaip teisingai reaguoti tėvams?
Šeimos santykiai gali tapti sudėtingi, kai vaikai pasiekia suaugusiųjų amžių. Auginant Karolį, stengėmės suteikti jam viską, ko tik galėjome, tačiau kai jis pareiškė norą gyventi atskirai, pasirodė, kad tai reiškia ne tik savarankiškumą, bet ir didel...

Skaityti daugiau