- 09.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 177 Peržiūrų
- 1 komentaras
Varškės apkepas – tai tradicinis ir mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Jis yra lengvai gaminamas ir gali būti pritaikomas pagal jūsų skonį. Šiame straipsnyje dalinamės nuostabiu varškės apkepo receptu su razinomis, kuris ne tik džiugina skoniais, bet ir atneša šilumos į kiekvieną namų kampelį.
Varškės apkepas su razinomis
Varškės apkepas – tai paprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Jis gaunasi purus, švelnus ir gali būti pritaikomas pagal skirtingus skonius. Šiame recepte pridėsime keletą patarimų ir idėjų, kaip dar labiau pagerinti šio patiekalo skonį.
Ingredientai:
- Varškė (sausesnė) – 500 g
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Manų kruopos – 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas – 3-4 valgomieji šaukštai (plius, papildomai formos patepimui)
- Grietinėlė arba pienas – 0,5 stiklinės
- Cukrus – 2-3 valgomieji šaukštai (pagal skonį)
- Razinos – 1-2 saujelės (nebūtinai, bet rekomenduojamos)
- Druska – žiupsnelis
- Cinamono milteliai (pasirinktinai) – žiupsnelis (prideda šilumos ir aromato)
Gaminame varškės apkepą
-
Paruošimas: Manų kruopas užpilame grietinėle arba pienu ir paliekame pusvalandžiui, kad jos išbrinktų. Jei norite, kad varškės apkepas būtų dar skanesnis, razinas užmerkite vandenyje ir laikykite apie 15 minučių, kad jos suminkštėtų. Sviestą prieš gaminimą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
-
Kiaušinių paruošimas: Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi iki purios masės. Pridėkite varškę, išbrinkusias manų kruopas, minkštą sviestą, razinas, druską ir, jei naudojate, cinamoną. Viską gerai išmaišykite.
-
Baltymų plakimas: Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite juos į varškės masę, kad apkepas būtų purūs.
-
Kepimas: Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nesikibtų. Įpilkite varškės masę ir šaukštu išlyginame paviršių.
-
Kepimo procesas: Varškės apkepą kepkite 30-35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje (apie 180 °C), kol jis gražiai paruduos.
-
Patiekimas: Patiekite šiltą su mėgstama uogiene, džemu arba grietine. Taip pat galite pridėti šviežių uogų ar vaisių, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo.
Papildomi patarimai:
- Įvairovė: Galite eksperimentuoti su ingredientais: pridėti šokoladą, šaldytas uogas ar net riešutus. Tai suteiks naujų skonių ir tekstūrų.
- Vegetariška alternatyva: Jei norite, galite naudoti be laktozės varškę ir pieną, kad šis patiekalas būtų tinkamas laktozės netoleruojantiems asmenims.
Skanaus!
Varškės apkepas yra puikus pasirinkimas, kurį galite greitai paruošti ir mėgautis su šeima bei draugais. Išbandykite šį receptą ir pasidalinkite savo įspūdžiais!
Pastaruoju metu varškės apkepas sulaukia didelio populiarumo, ypač tarp tų, kurie ieško sveikesnių desertų. Be to, mitybos specialistai akcentuoja varškės naudą, nes ji yra puikus baltymų šaltinis ir gali būti lengvai pritaikoma įvairiems mitybos planams, įskaitant vegetariškus ir be laktozės.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau