Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 09

Skanus varškės apkepas su razinomis: lengvas receptas

Varškės apkepas – tai tradicinis ir mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Jis yra lengvai gaminamas ir gali būti pritaikomas pagal jūsų skonį. Šiame straipsnyje dalinamės nuostabiu varškės apkepo receptu su razinomis, kuris ne tik džiugina skoniais, bet ir atneša šilumos į kiekvieną namų kampelį.

Skanus varškės apkepas su razinomis: lengvas receptas

Varškės apkepas su razinomis

Varškės apkepas – tai paprastas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Jis gaunasi purus, švelnus ir gali būti pritaikomas pagal skirtingus skonius. Šiame recepte pridėsime keletą patarimų ir idėjų, kaip dar labiau pagerinti šio patiekalo skonį.

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) – 500 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Manų kruopos – 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas – 3-4 valgomieji šaukštai (plius, papildomai formos patepimui)
  • Grietinėlė arba pienas – 0,5 stiklinės
  • Cukrus – 2-3 valgomieji šaukštai (pagal skonį)
  • Razinos – 1-2 saujelės (nebūtinai, bet rekomenduojamos)
  • Druska – žiupsnelis
  • Cinamono milteliai (pasirinktinai) – žiupsnelis (prideda šilumos ir aromato)

Gaminame varškės apkepą

  1. Paruošimas: Manų kruopas užpilame grietinėle arba pienu ir paliekame pusvalandžiui, kad jos išbrinktų. Jei norite, kad varškės apkepas būtų dar skanesnis, razinas užmerkite vandenyje ir laikykite apie 15 minučių, kad jos suminkštėtų. Sviestą prieš gaminimą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

  2. Kiaušinių paruošimas: Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi iki purios masės. Pridėkite varškę, išbrinkusias manų kruopas, minkštą sviestą, razinas, druską ir, jei naudojate, cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

  3. Baltymų plakimas: Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite juos į varškės masę, kad apkepas būtų purūs.

  4. Kepimas: Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nesikibtų. Įpilkite varškės masę ir šaukštu išlyginame paviršių.

  5. Kepimo procesas: Varškės apkepą kepkite 30-35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje (apie 180 °C), kol jis gražiai paruduos.

  6. Patiekimas: Patiekite šiltą su mėgstama uogiene, džemu arba grietine. Taip pat galite pridėti šviežių uogų ar vaisių, kad suteiktumėte patiekalui gaivumo.

Papildomi patarimai:

  • Įvairovė: Galite eksperimentuoti su ingredientais: pridėti šokoladą, šaldytas uogas ar net riešutus. Tai suteiks naujų skonių ir tekstūrų.
  • Vegetariška alternatyva: Jei norite, galite naudoti be laktozės varškę ir pieną, kad šis patiekalas būtų tinkamas laktozės netoleruojantiems asmenims.

Skanaus!

Varškės apkepas yra puikus pasirinkimas, kurį galite greitai paruošti ir mėgautis su šeima bei draugais. Išbandykite šį receptą ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

Pastaruoju metu varškės apkepas sulaukia didelio populiarumo, ypač tarp tų, kurie ieško sveikesnių desertų. Be to, mitybos specialistai akcentuoja varškės naudą, nes ji yra puikus baltymų šaltinis ir gali būti lengvai pritaikoma įvairiems mitybos planams, įskaitant vegetariškus ir be laktozės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 13:18, 2024-12-09
Kokie jūsų mėgstamiausi varškės apkepo ingredientai? Ar turite savų triukų, kaip jį pagaminti dar skanesnį? Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau