Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 05

Sultinga Kepta Antis su Obuoliais: Idealiai Šventėms

Kepta antis su obuoliais – tai ne tik patiekalas, bet ir tradicija, kuri sujungia šeimą prie šventinio stalo. Šiame straipsnyje pasidalinsime nuostabiu receptu, kaip paruošti traškią ir sultingą antį, kurios saldūs obuoliai ir aromatingi prieskoniai sužavės kiekvieną. Nesvarbu, ar šventėte Kalėdas, ar kitą svarbų įvykį, ši antis taps pagrindiniu akcentu jūsų šventinėje vakarienėje.

Sultinga Kepta Antis su Obuoliais: Idealiai Šventėms

Kepta Antis su Obuoliais: Šventinis Receptas

Kepta antis su obuoliais yra tradicinis ir puikus patiekalas, kuris sužavės ne tik jūsų skonio receptorius, bet ir vizualiai atrodys įspūdingai ant šventinio stalo. Šiame recepte aprašysime, kaip paruošti sultingą ir aromatingą antį, kurios skonis puikiai dera su saldžiais obuoliais ir citrusiniais vaisiais.

Ingredientai:

  • 1 antis (2,5-3 kg)
  • ~1-1,5 valgomojo šaukšto stambios druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų
  • Žiupsnelis kmynų
  • Vidui:
    • Pusė apelsino (supjaustyta į ketvirtus)
    • 1,5 cm imbiero šaknies (supjaustytos griežinėliais)
    • 4 česnako skiltelės (nulupamos)
    • Obuoliai (prikimšimui)

Gaminimo Instrukcijos:

  1. Paruoškite antį:

    • Pirmiausia aštriu peiliu iš anties uodegos išpjauname dvi pupelių pavidalo liaukas, nes tai gali sukelti nemalonų kvapą kepant. Tada nuplauname antį po šaltu vandeniu ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Marinavimas:

    • Dubenėlyje sumaišome druską, pipirus ir kmynus. Šiuo mišiniu gerai ištriname anties išorę ir vidų. Apvyniojame antį folija ir paliekame marinuotis mažiausiai 4 valandas, arba šaldytuve per naktį, kad prieskoniai gerai įsigertų.
  3. Paruoškite įdarą:

    • Prieš kepimą leiskite ančiai pasiekti kambario temperatūrą. Paruoškite vidui dedamus produktus: supjaustykite apelsino puselę į ketvirtas dalis, nulupkite česnako skilteles ir imbiero griežinėlius. Nereikia smulkinti, kad kepimo pabaigoje būtų lengviau juos išimti.
  4. Kepimo procesas:

    • Į anties vidų dėkite apelsiną, česnaką ir imbierą. Antį dedame į kepimo maišą arba rankovę ir kepame 1 valandą 40 minučių 160–170 laipsnių temperatūroje.
  5. Pabaiga kepimo:

    • Praėjus laikui, ištraukite antį iš orkaitės, išimkite iš maišo, nupilame anties taukus ir išimkite viduje esantį įdarą. Taip pat būtina išpilti skystį, kuris susikaupė anties viduje.
  6. Obuolių įdėjimas:

    • Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį ir šauname atgal į orkaitę dar valandai. Obuolius taip pat galite dėti į kepimo indą aplink antį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Jei antis per greitai apskrunda, uždėkite foliją ant viršaus ir nuimkite likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos.

Patiekimas:

Ši kepta antis su obuoliais yra ne tik skani, bet ir labai aromatinga. Puikiai tinka patiekti su šviežiais žalumynais arba šventinėmis garnyrinėmis daržovėmis. Prie šio patiekalo puikiai dera raudonas sausas vynas, kuris papildys skonį ir sukurs nepamirštamą vakarienės atmosferą.

Skanaus! Šis patiekalas tikrai nustebins jūsų šeimą ir draugus, o jo paruošimas taps maloniu ritualu prieš šventes.

Kepta antis su obuoliais yra populiarus patiekalas daugelyje šalių, ypač per šventes. Obuoliai ne tik suteikia saldumo, bet ir subalansuoja riebalų skonį, todėl patiekalas tampa itin skanus. Taip pat, marinavimas ilgesnį laiką leidžia prieskoniams geriau įsigerti į mėsą, o tai garantuoja sultingą ir aromatingą rezultatą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:41, 2024-12-05
Išbandėte šį nuostabų receptą? Pasidalinkite savo patirtimi ir nuotraukomis komentaruose! Kiekviena jūsų idėja padės kitiems sukurti įspūdingą šventinę vakarienę! Skatinkime vieni kitus, kad džiaugsmingai švęstume kartu!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:14 Vaistinis Valerijonas: Nauda, Receptai ir Kaip Jis Gali Pagerinti Jūsų Sveikatą
Ar kada jautėte, kad stresas ir nemiga trukdo gyventi pilnavidurį gyvenimą? O gal ieškote natūralaus būdo nuraminti nervus ar pagerinti širdies darbą? Vaistinis valerijonas (lot. *Valeriana officinalis*), dar vadinamas „sveikatos augalu“, jau tūkstan...

Skaityti daugiau