Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 5

Sultinga Kepta Antis su Obuoliais: Idealiai Šventėms

Kepta antis su obuoliais – tai ne tik patiekalas, bet ir tradicija, kuri sujungia šeimą prie šventinio stalo. Šiame straipsnyje pasidalinsime nuostabiu receptu, kaip paruošti traškią ir sultingą antį, kurios saldūs obuoliai ir aromatingi prieskoniai sužavės kiekvieną. Nesvarbu, ar šventėte Kalėdas, ar kitą svarbų įvykį, ši antis taps pagrindiniu akcentu jūsų šventinėje vakarienėje.

Sultinga Kepta Antis su Obuoliais: Idealiai Šventėms

Kepta Antis su Obuoliais: Šventinis Receptas

Kepta antis su obuoliais yra tradicinis ir puikus patiekalas, kuris sužavės ne tik jūsų skonio receptorius, bet ir vizualiai atrodys įspūdingai ant šventinio stalo. Šiame recepte aprašysime, kaip paruošti sultingą ir aromatingą antį, kurios skonis puikiai dera su saldžiais obuoliais ir citrusiniais vaisiais.

Ingredientai:

  • 1 antis (2,5-3 kg)
  • ~1-1,5 valgomojo šaukšto stambios druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų
  • Žiupsnelis kmynų
  • Vidui:
    • Pusė apelsino (supjaustyta į ketvirtus)
    • 1,5 cm imbiero šaknies (supjaustytos griežinėliais)
    • 4 česnako skiltelės (nulupamos)
    • Obuoliai (prikimšimui)

Gaminimo Instrukcijos:

  1. Paruoškite antį:

    • Pirmiausia aštriu peiliu iš anties uodegos išpjauname dvi pupelių pavidalo liaukas, nes tai gali sukelti nemalonų kvapą kepant. Tada nuplauname antį po šaltu vandeniu ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. Marinavimas:

    • Dubenėlyje sumaišome druską, pipirus ir kmynus. Šiuo mišiniu gerai ištriname anties išorę ir vidų. Apvyniojame antį folija ir paliekame marinuotis mažiausiai 4 valandas, arba šaldytuve per naktį, kad prieskoniai gerai įsigertų.
  3. Paruoškite įdarą:

    • Prieš kepimą leiskite ančiai pasiekti kambario temperatūrą. Paruoškite vidui dedamus produktus: supjaustykite apelsino puselę į ketvirtas dalis, nulupkite česnako skilteles ir imbiero griežinėlius. Nereikia smulkinti, kad kepimo pabaigoje būtų lengviau juos išimti.
  4. Kepimo procesas:

    • Į anties vidų dėkite apelsiną, česnaką ir imbierą. Antį dedame į kepimo maišą arba rankovę ir kepame 1 valandą 40 minučių 160–170 laipsnių temperatūroje.
  5. Pabaiga kepimo:

    • Praėjus laikui, ištraukite antį iš orkaitės, išimkite iš maišo, nupilame anties taukus ir išimkite viduje esantį įdarą. Taip pat būtina išpilti skystį, kuris susikaupė anties viduje.
  6. Obuolių įdėjimas:

    • Obuolius nuplauname, prikemšame jais antį ir šauname atgal į orkaitę dar valandai. Obuolius taip pat galite dėti į kepimo indą aplink antį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje. Jei antis per greitai apskrunda, uždėkite foliją ant viršaus ir nuimkite likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos.

Patiekimas:

Ši kepta antis su obuoliais yra ne tik skani, bet ir labai aromatinga. Puikiai tinka patiekti su šviežiais žalumynais arba šventinėmis garnyrinėmis daržovėmis. Prie šio patiekalo puikiai dera raudonas sausas vynas, kuris papildys skonį ir sukurs nepamirštamą vakarienės atmosferą.

Skanaus! Šis patiekalas tikrai nustebins jūsų šeimą ir draugus, o jo paruošimas taps maloniu ritualu prieš šventes.

Kepta antis su obuoliais yra populiarus patiekalas daugelyje šalių, ypač per šventes. Obuoliai ne tik suteikia saldumo, bet ir subalansuoja riebalų skonį, todėl patiekalas tampa itin skanus. Taip pat, marinavimas ilgesnį laiką leidžia prieskoniams geriau įsigerti į mėsą, o tai garantuoja sultingą ir aromatingą rezultatą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:41, 05.12.2024
Išbandėte šį nuostabų receptą? Pasidalinkite savo patirtimi ir nuotraukomis komentaruose! Kiekviena jūsų idėja padės kitiems sukurti įspūdingą šventinę vakarienę! Skatinkime vieni kitus, kad džiaugsmingai švęstume kartu!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.01.2025 laikas 19:52 Receptai Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės v...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 19:25 Receptai Kiaulienos karbonadas: paprastas ir skanus receptas, kurį pamilsit!
Kiaulienos karbonadas – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai puikuojasi šeimos pietų stalu. Šis skanus ir traškus mėsos patiekalas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Sužinokite, ...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:30 Receptai Bananiniai keksiukai su braškėmis: greitas ir skanus receptas
Bananiniai keksiukai su braškėmis – tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus ir pasimėgauti sezoninėmis uogomis. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti, pridedant įvairių ingredientų pagal jūsų skonį....

Skaityti daugiau

23.01.2025 laikas 19:19 Nemyliu savo vyro, nuolat galvoju apie skyrybas. Jis sako, kad tai tik etapas, o aš galvoju, kad tai pabaiga
Šiandien vis daugiau žmonių susiduria su sunkumais, kai jų santuokos nepateisina lūkesčių. Ši istorija pasakoja apie 30 metų moterį, kuri po dukters gimimo pradėjo suvokti, kad jos santykiai su vyru niekada nebuvo paremti meile. Ką daryti, kai supran...

Skaityti daugiau

23.01.2025 laikas 18:56 Mano vyras ir dukra mane išdavė. Mano vyras mane apgaudinėjo, o dukra viską žinojo
Gyvenimas dažnai pateikia išbandymų, kurių nesitikime. Ši istorija pasakoja apie moters patirtį, kurią sukrėtė vyro išdavystė ir šeimos santykių pokyčiai. Per savo gyvenimą ji patyrė džiaugsmų ir skausmų, tačiau niekas negali paruošti jos tokiai skau...

Skaityti daugiau

23.01.2025 laikas 18:07 Astronomai pirmą kartą aptiko ledu padengtų žvaigždžių. Kaip tai įmanoma?
Kosmosas visada buvo pilnas paslapčių, tačiau naujausi atradimai dar labiau praplečia mūsų supratimą apie žvaigždžių formavimo procesus. Astronomai neseniai aptiko du neįprastus objektus, kurie, nors ir primena žvaigždžių formavimosi etapus, skiriasi...

Skaityti daugiau

23.01.2025 laikas 07:24 Putinas ‘reikalauja išduoti Fauči dėl nusikaltimų žmoniškumui’ kaip Ukrainos taikos susitarimo dalies

Šis straipsnis nagrinėja V. Putino teiginius apie daktarą A. Faučį, kurie, pasak Rusijos prezidento, esą turi įtakos pasaulinei COVID-19 pandemijai. Nors kaltinimai atrodo neaiškūs, jie atskleidžia gilesnę geopolitinę taktiką, kuri gali paveikti J...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:36 Turite problemų su regėjimu? Pamilkite žalius burokėlius!
Burokėliai, šiandien vis labiau populiarėjanti daržovė, turi gilias šaknis Viduržemio jūros regione, kur jie auginami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Šiame straipsnyje panagrinėsime ne tik burokėlių istoriją ir kulinarines savybes, bet ir j...

Skaityti daugiau