Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 05

Sultinga Kepta Višta su Medaus ir Garstyčių Marinatu

Višta – tai universalus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šiame straipsnyje jums pasiūlysime nuostabų receptą, kaip pagaminti sultingą keptą vištą, marinuotą medaus ir garstyčių mišiniu. Šis marinatas ne tik suteikia vištai nuostabų skonį, bet ir padaro jos odelę traškią ir auksinę. Su šiuo receptu įtikinsite net pačius išrankiausius skonio mėgėjus!

Sultinga Kepta Višta su Medaus ir Garstyčių Marinatu

Kepta Višta Orkaitėje su Medaus ir Garstyčių Marinatu

Šiandien kviečiu jus pasigaminti nuostabią keptą vištą, marinuotą medumi ir garstyčiomis. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir kupinas skonių, kurie sužavės jūsų šeimą ir draugus. Višta, iškepta orkaitėje, bus sultinga, aromatinga ir itin skani.

Ingredientai:

  • Nedidelė višta – 1 vnt.
  • Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
  • Medus – 1 valgomasis šaukštas
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas
  • Kečupas – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas
  • Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio

Gaminimo instrukcijos:

  1. Paruoškite vištą:

    • Nuplaukite vištą po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
    • Sumaišykite druską ir malti juodieji pipirai nedideliame dubenėlyje. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištą tiek iš išorės, tiek viduje.
  2. Pasigaminkite marinato:

    • Į kitą dubenėlį dėkite garstyčias, medų, majonezą ir kečupą. Viską gerai sumaišykite, kol gausite vientisą masę.
  3. Marinuokite vištą:

    • Šiuo marinatu gausiai ištepkite vištą išorėje ir viduje. Palikite marinuotis šaldytuve apie 60-90 minučių, kad skoniai gerai įsigertų.
  4. Kepimo procesas:

    • Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Vištą dėkite į keraminį ar stiklinį kepimo indą ir kepkite 90-100 minučių.
    • Kas 15 minučių vištą palaistykite išsiskyrusiu skysčiu, kad ji būtų sultinga. Viduryje kepimo apverskite vištą, kad ji tolygiai apskrustų.
  5. Patiekimas:

    • Iškeptą vištą galima patiekti su jūsų mėgstamomis daržovių salotomis, bulvių koše ar šviežių daržovių garnyru.

Papildomos Žinios:

Medaus ir garstyčių marinatą galima praturtinti papildomais prieskoniais, tokiais kaip česnakas, citrinos sultys ar net šiek tiek aštrių pipirų, jei mėgstate pikantiškesnius patiekalus. Šis marinatų derinys ne tik suteikia puikią skonio harmoniją, bet ir karamelizuoja vištos odelę, todėl ji tampa auksinė ir traški.

Medaus ir garstyčių marinatas yra puikus derinys, kuris ne tik pagerina vištos skonį, bet ir ją suminkština. Medus veikia kaip natūralus konservantas, padedantis išlaikyti drėgmę kepimo metu, o garstyčios suteikia švelnų pikantiškumą. Šis receptas yra lengvai pritaikomas, todėl galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais arba netgi pridėti šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte gaivumo.

Skanaus!

Ši kepta višta su medaus ir garstyčių marinatu taps jūsų mėgstamu šeimos patiekalu, kurį galėsite ruošti bet kokiai progai. Nepamirškite pasidalinti savo rezultatais su draugais ir šeima!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 10:24, 2024-12-05
Išbandėte šį receptą? Pasidalinkite savo mintimis ir patarimais komentaruose! Kviečiame dalintis nuotraukomis, kaip išėjo jūsų kepta višta – lauksime jūsų kūrybiškumo!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau