Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 07

Kepti varškėčiai: Tradicinis lietuviškas gardumynas

Kepti varškėčiai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir tikras skonių malonumas, sujungiantis paprastumą ir skonį. Šis skanėstas neabejotinai praskaidrins jūsų pusryčius ar užkandžių valandą, o jo paruošimas yra greitas ir paprastas, todėl kiekvienas gali pasimėgauti šiuo gardžiu patiekalu namuose.

Kepti varškėčiai: Tradicinis lietuviškas gardumynas

Kepti varškėčiai yra ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir tikras skonių malonumas, kuris vilioja tiek suaugusius, tiek vaikus. Šiam gardėsiui ruošti dažniausiai naudojami šie ingredientai: varškė, miltai, kiaušiniai ir cukrus, kurie kartu sukuria minkštą ir purų pyragėlį. Be to, papildomai galima pridėti įvairių skonių, tokių kaip vanilė, citrinos ar apelsino žievelės, razinos, arba net šokolado gabaliukus, leidžiančius kiekvienam patiekalui įgyti unikalų charakterį.

Lietuvių kulinarijoje kepti varškėčiai užima ypatingą vietą, dažnai patiekiami pusryčiams arba kaip užkandis. Svarbu paminėti, kad šis patiekalas yra gausus baltymų, kalcio ir vitaminų, todėl puikiai prisideda prie subalansuotos mitybos. Pavyzdžiui, varškė yra puikus kalcio šaltinis, kuris yra ypač svarbus kaulų sveikatai, o kiaušiniai suteikia organizmui reikalingų riebalų rūgščių.

Greitas ir paprastas varškėčių receptas

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) - 250 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Miltai - 1,5-3 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
  • Druska - žiupsnelis
  • Augalinis aliejus varškėčių kepimui
  • Papildomai: vanilė, citrinos žievelė ar razinos (pagal skonį)

Gaminimo procesas:

  1. Į dubenį dedame varškę ir susmulkiname ją šakute.
  2. Įmušame kiaušinius, beriame šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos, paskui viską gerai išmaišome.
  3. Jei norite, šiuo etapu galite pridėti vanilės ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte varškėčiams papildomą skonį.
  4. Tada pamažu dedame miltus ir maišome, kol tešla taps minkšta, bet jau bus pakankamai tvirta, kad galėtumėte formuoti varškėtukus.
  5. Formuojame varškėčius, juos apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

Patiekimas

Varškėčius tiekiame su mėgstama uogiene (pavyzdžiui, braškinė, vyšninė) ir/ar grietine. Galite juos taip pat dekoruoti šviežiomis uogomis ar žolelėmis. Skanaus!

Pastaruoju metu populiarėja varškėčių variantai su sveikesniais ingredientais, tokiais kaip pilno grūdo miltai arba be glitimo. Taip pat vis daugiau receptų siūlo išbandyti augalinę alternatyvą – varškę iš sojų ar migdolų, kas pritaiko patiekalą veganiškam mitybos stiliui.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:18, 2024-12-07
Ar jau išbandėte šiuos nuostabius varškėčius? Pasidalykite savo patirtimi ir idėjomis, kaip juos praturtinti! Kiekvienas komentaras padeda kurti bendruomenę, o jūsų patarimai gali įkvėpti kitus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau