Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 07

Kepti varškėčiai: Tradicinis lietuviškas gardumynas

Kepti varškėčiai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir tikras skonių malonumas, sujungiantis paprastumą ir skonį. Šis skanėstas neabejotinai praskaidrins jūsų pusryčius ar užkandžių valandą, o jo paruošimas yra greitas ir paprastas, todėl kiekvienas gali pasimėgauti šiuo gardžiu patiekalu namuose.

Kepti varškėčiai: Tradicinis lietuviškas gardumynas

Kepti varškėčiai yra ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir tikras skonių malonumas, kuris vilioja tiek suaugusius, tiek vaikus. Šiam gardėsiui ruošti dažniausiai naudojami šie ingredientai: varškė, miltai, kiaušiniai ir cukrus, kurie kartu sukuria minkštą ir purų pyragėlį. Be to, papildomai galima pridėti įvairių skonių, tokių kaip vanilė, citrinos ar apelsino žievelės, razinos, arba net šokolado gabaliukus, leidžiančius kiekvienam patiekalui įgyti unikalų charakterį.

Lietuvių kulinarijoje kepti varškėčiai užima ypatingą vietą, dažnai patiekiami pusryčiams arba kaip užkandis. Svarbu paminėti, kad šis patiekalas yra gausus baltymų, kalcio ir vitaminų, todėl puikiai prisideda prie subalansuotos mitybos. Pavyzdžiui, varškė yra puikus kalcio šaltinis, kuris yra ypač svarbus kaulų sveikatai, o kiaušiniai suteikia organizmui reikalingų riebalų rūgščių.

Greitas ir paprastas varškėčių receptas

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) - 250 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Miltai - 1,5-3 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
  • Druska - žiupsnelis
  • Augalinis aliejus varškėčių kepimui
  • Papildomai: vanilė, citrinos žievelė ar razinos (pagal skonį)

Gaminimo procesas:

  1. Į dubenį dedame varškę ir susmulkiname ją šakute.
  2. Įmušame kiaušinius, beriame šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos, paskui viską gerai išmaišome.
  3. Jei norite, šiuo etapu galite pridėti vanilės ar citrinos žievelės, kad suteiktumėte varškėčiams papildomą skonį.
  4. Tada pamažu dedame miltus ir maišome, kol tešla taps minkšta, bet jau bus pakankamai tvirta, kad galėtumėte formuoti varškėtukus.
  5. Formuojame varškėčius, juos apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

Patiekimas

Varškėčius tiekiame su mėgstama uogiene (pavyzdžiui, braškinė, vyšninė) ir/ar grietine. Galite juos taip pat dekoruoti šviežiomis uogomis ar žolelėmis. Skanaus!

Pastaruoju metu populiarėja varškėčių variantai su sveikesniais ingredientais, tokiais kaip pilno grūdo miltai arba be glitimo. Taip pat vis daugiau receptų siūlo išbandyti augalinę alternatyvą – varškę iš sojų ar migdolų, kas pritaiko patiekalą veganiškam mitybos stiliui.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:18, 2024-12-07
Ar jau išbandėte šiuos nuostabius varškėčius? Pasidalykite savo patirtimi ir idėjomis, kaip juos praturtinti! Kiekvienas komentaras padeda kurti bendruomenę, o jūsų patarimai gali įkvėpti kitus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau