- 09.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 188 Peržiūrų
- 1 komentaras
Medaus tortas yra tradicinis desertas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis ir skonius. Šis tortas ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, todėl puikiai tinka šeimos šventėms, gimtadieniams ar tiesiog maloniam pasivaišinimui su arbata. Šiame straipsnyje pasidalinsime nuostabiu medaus torto receptu, kuriame naudojami graikiniai riešutai, suteikiantys ypatingą skonį ir tekstūrą.
Medaus tortas su graikiniais riešutais
Medaus tortas – tai ne tik skanus, bet ir puikus desertas šventėms ir šeimos susibūrimams. Šiame recepte dalinamės ne tik sudedamosiomis dalimis, bet ir išsamia gaminimo eiga, kad jūsų tortas būtų tobulai skanus!
Ingredientai:
Tešlai:
- 3 stiklinės miltų, + 0,5-1,5 stiklinės papildomai, reikiamai tešlai gauti
- 3 kiaušiniai
- 150 g sviesto
- 3 valgomi šaukštai medaus
- 1 stiklinė cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- Graikiniai riešutai (papuošimui)
Kremui:
- 600 g grietinės (20% riebumo)
- 150 g cukraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių
- Grietinės tirštiklis (pagal poreikį)
- Vanilinis cukrus
Gaminimo eiga:
1. Tešlos paruošimas
Pasiruošiame garų vonelę: į puodą pilame vandens ir užviriname. Ant puodo viršaus dedame dubenėlį, kuriame ištirpdome sviestą, medų ir cukrų. Kaitindami ant silpnos ugnies, nuolat maišome, kol gausime vientisą masę.
2. Kiaušinių plakinys
Kitame dubenėlyje mušame kiaušinius su sodos šaukšteliu. Išplakę, nedelsdami pilame į sviesto ir medaus masę, nuolat maišydami. Po to po truputį sijojame miltus, kol gausime pakankamai minkštą tešlą. Ruošiame tešlą, kad ji nebeliptų prie rankų, tačiau būtų pakankamai minkšta.
3. Tešlos formavimas
Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame valandai šiltoje vietoje. Po to padaliname į 9 lygias dalis, suformuojame rutuliukus ir kiekvieną iškočiojame į ploną apskritimą.
4. Kepimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Kiekvieną tešlos apskritimą kepame ant kepimo popieriaus 2 minutes, kol gražiai paruduos. Po kepimo papločius nuimame nuo popieriaus.
5. Kremo paruošimas
Į dubenį dedame grietinę, vanilės cukrų ir plakame plaktuvu 2-3 minutes. Po truputį beriame cukraus pudrą ir plakame, kol grietinė taps tiršta. Įpilame citrinos sultis ir dar kartą išmaišome.
6. Tortas
Imame vieną paplotį ir plonu sluoksniu aptepame kremu (~2 šaukštai). Ant viršaus dedame kitą paplotį, šiek tiek paspaudžiame, ir taip aptepame visus papločius. Kremą taip pat tepkite ant torto kraštų.
7. Puošimas
Papločių likučius susmulkiname smulkintuvu ir trupiniais apibarstome tortą. Puošiame graikinių riešutų puselėmis.
Skanaus!
Papildomos idėjos:
- Tortą galima papildyti uogomis ar šokoladu tarp papločių, kad suteiktų daugiau skonio.
- Prie torto puikiai tiks puodelis arbatos ar kavos.
Medaus tortas – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki proga praleisti laiką su šeima, leidžiant kūrybiškumui pasireikšti virtuvėje. Išbandykite šį receptą ir dalinkitės savo rezultatais!
Pastaruoju metu medaus tortai tampa vis populiaresni, ypač tarp tų, kurie ieško alternatyvų tradiciniams kreminiams desertams. Mitybos specialistai taip pat akcentuoja medaus naudą sveikatai, nes jis yra natūralus saldiklis, turintis įvairių antioksidantų. Dėl to, medaus tortas gali būti ne tik skanus, bet ir šiek tiek sveikesnis pasirinkimas desertui.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau