Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 09

Medaus tortas: skanus receptas su graikiniais riešutais

Medaus tortas yra tradicinis desertas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis ir skonius. Šis tortas ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, todėl puikiai tinka šeimos šventėms, gimtadieniams ar tiesiog maloniam pasivaišinimui su arbata. Šiame straipsnyje pasidalinsime nuostabiu medaus torto receptu, kuriame naudojami graikiniai riešutai, suteikiantys ypatingą skonį ir tekstūrą.

Medaus tortas: skanus receptas su graikiniais riešutais

Medaus tortas su graikiniais riešutais

Medaus tortas – tai ne tik skanus, bet ir puikus desertas šventėms ir šeimos susibūrimams. Šiame recepte dalinamės ne tik sudedamosiomis dalimis, bet ir išsamia gaminimo eiga, kad jūsų tortas būtų tobulai skanus!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 3 stiklinės miltų, + 0,5-1,5 stiklinės papildomai, reikiamai tešlai gauti
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 3 valgomi šaukštai medaus
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • Graikiniai riešutai (papuošimui)

Kremui:

  • 600 g grietinės (20% riebumo)
  • 150 g cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių
  • Grietinės tirštiklis (pagal poreikį)
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas

Pasiruošiame garų vonelę: į puodą pilame vandens ir užviriname. Ant puodo viršaus dedame dubenėlį, kuriame ištirpdome sviestą, medų ir cukrų. Kaitindami ant silpnos ugnies, nuolat maišome, kol gausime vientisą masę.

2. Kiaušinių plakinys

Kitame dubenėlyje mušame kiaušinius su sodos šaukšteliu. Išplakę, nedelsdami pilame į sviesto ir medaus masę, nuolat maišydami. Po to po truputį sijojame miltus, kol gausime pakankamai minkštą tešlą. Ruošiame tešlą, kad ji nebeliptų prie rankų, tačiau būtų pakankamai minkšta.

3. Tešlos formavimas

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame valandai šiltoje vietoje. Po to padaliname į 9 lygias dalis, suformuojame rutuliukus ir kiekvieną iškočiojame į ploną apskritimą.

4. Kepimas

Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Kiekvieną tešlos apskritimą kepame ant kepimo popieriaus 2 minutes, kol gražiai paruduos. Po kepimo papločius nuimame nuo popieriaus.

5. Kremo paruošimas

Į dubenį dedame grietinę, vanilės cukrų ir plakame plaktuvu 2-3 minutes. Po truputį beriame cukraus pudrą ir plakame, kol grietinė taps tiršta. Įpilame citrinos sultis ir dar kartą išmaišome.

6. Tortas

Imame vieną paplotį ir plonu sluoksniu aptepame kremu (~2 šaukštai). Ant viršaus dedame kitą paplotį, šiek tiek paspaudžiame, ir taip aptepame visus papločius. Kremą taip pat tepkite ant torto kraštų.

7. Puošimas

Papločių likučius susmulkiname smulkintuvu ir trupiniais apibarstome tortą. Puošiame graikinių riešutų puselėmis.

Skanaus!

Papildomos idėjos:

  • Tortą galima papildyti uogomis ar šokoladu tarp papločių, kad suteiktų daugiau skonio.
  • Prie torto puikiai tiks puodelis arbatos ar kavos.

Medaus tortas – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki proga praleisti laiką su šeima, leidžiant kūrybiškumui pasireikšti virtuvėje. Išbandykite šį receptą ir dalinkitės savo rezultatais!

Pastaruoju metu medaus tortai tampa vis populiaresni, ypač tarp tų, kurie ieško alternatyvų tradiciniams kreminiams desertams. Mitybos specialistai taip pat akcentuoja medaus naudą sveikatai, nes jis yra natūralus saldiklis, turintis įvairių antioksidantų. Dėl to, medaus tortas gali būti ne tik skanus, bet ir šiek tiek sveikesnis pasirinkimas desertui.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 13:06, 2024-12-09
Kviečiame pasidalinti savo medaus torto gaminimo patirtimi! Kokia jūsų mėgstamiausia medaus torto variacija? Galbūt turite savo paslapčių? Pakalbėkime ir pasidalinkime skaniausiais receptais bei idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau