Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 09

Medaus tortas: skanus receptas su graikiniais riešutais

Medaus tortas yra tradicinis desertas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis ir skonius. Šis tortas ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, todėl puikiai tinka šeimos šventėms, gimtadieniams ar tiesiog maloniam pasivaišinimui su arbata. Šiame straipsnyje pasidalinsime nuostabiu medaus torto receptu, kuriame naudojami graikiniai riešutai, suteikiantys ypatingą skonį ir tekstūrą.

Medaus tortas: skanus receptas su graikiniais riešutais

Medaus tortas su graikiniais riešutais

Medaus tortas – tai ne tik skanus, bet ir puikus desertas šventėms ir šeimos susibūrimams. Šiame recepte dalinamės ne tik sudedamosiomis dalimis, bet ir išsamia gaminimo eiga, kad jūsų tortas būtų tobulai skanus!

Ingredientai:

Tešlai:

  • 3 stiklinės miltų, + 0,5-1,5 stiklinės papildomai, reikiamai tešlai gauti
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 3 valgomi šaukštai medaus
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • Graikiniai riešutai (papuošimui)

Kremui:

  • 600 g grietinės (20% riebumo)
  • 150 g cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių
  • Grietinės tirštiklis (pagal poreikį)
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas

Pasiruošiame garų vonelę: į puodą pilame vandens ir užviriname. Ant puodo viršaus dedame dubenėlį, kuriame ištirpdome sviestą, medų ir cukrų. Kaitindami ant silpnos ugnies, nuolat maišome, kol gausime vientisą masę.

2. Kiaušinių plakinys

Kitame dubenėlyje mušame kiaušinius su sodos šaukšteliu. Išplakę, nedelsdami pilame į sviesto ir medaus masę, nuolat maišydami. Po to po truputį sijojame miltus, kol gausime pakankamai minkštą tešlą. Ruošiame tešlą, kad ji nebeliptų prie rankų, tačiau būtų pakankamai minkšta.

3. Tešlos formavimas

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame valandai šiltoje vietoje. Po to padaliname į 9 lygias dalis, suformuojame rutuliukus ir kiekvieną iškočiojame į ploną apskritimą.

4. Kepimas

Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Kiekvieną tešlos apskritimą kepame ant kepimo popieriaus 2 minutes, kol gražiai paruduos. Po kepimo papločius nuimame nuo popieriaus.

5. Kremo paruošimas

Į dubenį dedame grietinę, vanilės cukrų ir plakame plaktuvu 2-3 minutes. Po truputį beriame cukraus pudrą ir plakame, kol grietinė taps tiršta. Įpilame citrinos sultis ir dar kartą išmaišome.

6. Tortas

Imame vieną paplotį ir plonu sluoksniu aptepame kremu (~2 šaukštai). Ant viršaus dedame kitą paplotį, šiek tiek paspaudžiame, ir taip aptepame visus papločius. Kremą taip pat tepkite ant torto kraštų.

7. Puošimas

Papločių likučius susmulkiname smulkintuvu ir trupiniais apibarstome tortą. Puošiame graikinių riešutų puselėmis.

Skanaus!

Papildomos idėjos:

  • Tortą galima papildyti uogomis ar šokoladu tarp papločių, kad suteiktų daugiau skonio.
  • Prie torto puikiai tiks puodelis arbatos ar kavos.

Medaus tortas – tai ne tik skanus desertas, bet ir puiki proga praleisti laiką su šeima, leidžiant kūrybiškumui pasireikšti virtuvėje. Išbandykite šį receptą ir dalinkitės savo rezultatais!

Pastaruoju metu medaus tortai tampa vis populiaresni, ypač tarp tų, kurie ieško alternatyvų tradiciniams kreminiams desertams. Mitybos specialistai taip pat akcentuoja medaus naudą sveikatai, nes jis yra natūralus saldiklis, turintis įvairių antioksidantų. Dėl to, medaus tortas gali būti ne tik skanus, bet ir šiek tiek sveikesnis pasirinkimas desertui.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 13:06, 2024-12-09
Kviečiame pasidalinti savo medaus torto gaminimo patirtimi! Kokia jūsų mėgstamiausia medaus torto variacija? Galbūt turite savo paslapčių? Pakalbėkime ir pasidalinkime skaniausiais receptais bei idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau