Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2025 » Sausio » 17

Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo

Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške, kad kiekvienas kąsnis primintų šiltus namų jausmus.

Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo

Cepelinai su varške: Tradicinis ir skanus receptas

Cepelinai – tai ne tik vienas iš populiariausių Lietuvos patiekalų, bet ir tikras komforto maistas, kuris sušildo širdį ir suteikia energijos. Šiame recepte pasidalinsime, kaip pasigaminti skanius cepelinus su varške, kurie puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • Bulvės – 1 kg
  • Virtos bulvės – 4 vnt.
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas

Varškės įdarui:

  • Varškė – ~300 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Grietinė – 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas – 1 valgomasis šaukštas
  • Mėtos arba peletrūnas, druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Įdaro paruošimas: Varškę pertrinkite per sietelį, kad ji būtų švelni. Įdėkite grietinę, kambario temperatūroje palaikytą sviestą ir muštą kiaušinį. Gardinkite druska, pipirais ir smulkintomis mėtomis arba peletrūnu. Gerai išmaišykite.

  2. Bulvių masės paruošimas: Virtas bulves sugrūskite mediniu grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Žalias bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, nuspauskite skystį ir leiskite nusistovėti krakmolui. Nupilkite skystį, o ant dugno likusį krakmolą sumaišykite su tarkiais. Jei krakmolo yra mažai, įdėkite 1 valg. šaukštą papildomo krakmolo. Viską gerai išminkykite.

  3. Cepelinų formavimas: Iš bulvių masės rankomis formuokite 1 cm storio blynus, įdėkite varškės įdaro ir sulipinkite kraštus. Jei tešla kimba prie rankų, sušlapinkite jas vandeniu.

  4. Virimas: Dideliame puode užvirinkite vandenį. Į jį įpilkite stiklinėje vandens ištirpinto krakmolo (1 valgomasis šaukštas), kad cepelinai neišsileistų. Atsargiai sudėkite cepelinus, palaukite, kol jie iškils, tada virkite 15-20 minučių.

Patiekimas:

Patiekite cepelinus karštus, su grietine arba svogūnų padažu. Šis patiekalas neabejotinai pamalonins jūsų šeimą ir draugus!

Šiuo metu cepelinai su varške auga populiarumu, nes žmonės ieško tradicinių patiekalų, kurie galėtų sujungti šeimas ir suteikti malonumą. Be to, jų galimybė pritaikyti įvairius įdarus leidžia eksperimentuoti ir rasti naujus skonius.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 20:06, 17.01.2025
Kokie jūsų mėgstamiausi cepelinų užpilai? Pasidalinkite savo patirtimi ir komentarais! Laukiame jūsų skonių pasiūlymų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
09.02.2025 laikas 21:13 Receptai Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis
Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių...

Skaityti daugiau

09.02.2025 laikas 21:05 Receptai Keptos Vištienos Šlaunelės su Majonezu ir Kečupu
Ar norite paruošti nepriekaištingą vištienos patiekalą be didelio vargo? Šis keptų vištienos šlaunelių receptas su majonezo ir kečupo marinate yra jūsų bilietas į gardžią vakarienę. Tik keli ingredientai ir mažai laiko, kad paruoš...

Skaityti daugiau

06.02.2025 laikas 21:17 Receptai Traškus Keptas Karpis su Garnyrais
Keptas karpis - tai ne tik skanus, bet ir universalus patiekalas, kuris gali būti pritaikytas skirtingiems skoniams ir sezonams. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip paruošti traškų karpį, marinuotą su česnaku ir petražolėmis, ir k...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:53 Tarakonų Išvarymas: Močiutės Efektyvus Metodas
Kai tarakonai tampa jūsų nepageidaujamais namų svečiais, kova su jais gali virsti tikru galvos skausmu. Šie vabzdžiai ne tik kelia estetinę problemą, bet ir kelia rimtą pavojų sveikatai, pernešdami įvairias ligas. Tačiau yra vienas liaudiškas metodas...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:37 Meilė Be Aukų: Protingos Moters Patarimai
Meilė turėtų būti šaltinis, iš kurio semiamės stiprybės, o ne aukų sąskaita. Protinga moteris supranta, kad tikra meilė ne tik įkvepia, bet ir skatina tapti geresne versija savęs. Šiame straipsnyje atskleidžiame, kaip galima išsaugoti savo individual...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 22:16 Gyvenimo Tikslas po 40: 3 Zodiako Ženklai
Kiekvienas iš mūsų ieško savo vietos po saule, tačiau ar jūsų gyvenimo tikslas gali išryškėti tik perkopęs keturiasdešimties metų slenkstį? Astrologija siūlo įžvalgas, kaip tam tikri Zodiako ženklai gali atrasti savo pašaukimą tik susikaupus gyvenimo...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 21:51 Netobulumas Santykiuose: Raktai į Artumą

Ar kada pagalvojote, kad siekdami tobulumo santykiuose, galite prarasti tai, kas juos daro tikrais? Šiame straipsnyje nagrinėjame, kaip pripažinimas savo pažeidžiamumo ir netobulumo gali tapti stiprybės šaltiniu, stiprinančiu jūsų ryšį su partneri...

Skaityti daugiau

12.02.2025 laikas 17:53 Ramus upelio garsas poilsiui
Pasivaikščiokite saulėtą, gražią dieną po gamtą. Paklausykite, kaip upelio garso, paukščių čiulbėjimo.

Skaityti daugiau