Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 17

Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo

Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške, kad kiekvienas kąsnis primintų šiltus namų jausmus.

Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo

Cepelinai su varške: Tradicinis ir skanus receptas

Cepelinai – tai ne tik vienas iš populiariausių Lietuvos patiekalų, bet ir tikras komforto maistas, kuris sušildo širdį ir suteikia energijos. Šiame recepte pasidalinsime, kaip pasigaminti skanius cepelinus su varške, kurie puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • Bulvės – 1 kg
  • Virtos bulvės – 4 vnt.
  • Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas

Varškės įdarui:

  • Varškė – ~300 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Grietinė – 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas – 1 valgomasis šaukštas
  • Mėtos arba peletrūnas, druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Įdaro paruošimas: Varškę pertrinkite per sietelį, kad ji būtų švelni. Įdėkite grietinę, kambario temperatūroje palaikytą sviestą ir muštą kiaušinį. Gardinkite druska, pipirais ir smulkintomis mėtomis arba peletrūnu. Gerai išmaišykite.

  2. Bulvių masės paruošimas: Virtas bulves sugrūskite mediniu grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Žalias bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite, nuspauskite skystį ir leiskite nusistovėti krakmolui. Nupilkite skystį, o ant dugno likusį krakmolą sumaišykite su tarkiais. Jei krakmolo yra mažai, įdėkite 1 valg. šaukštą papildomo krakmolo. Viską gerai išminkykite.

  3. Cepelinų formavimas: Iš bulvių masės rankomis formuokite 1 cm storio blynus, įdėkite varškės įdaro ir sulipinkite kraštus. Jei tešla kimba prie rankų, sušlapinkite jas vandeniu.

  4. Virimas: Dideliame puode užvirinkite vandenį. Į jį įpilkite stiklinėje vandens ištirpinto krakmolo (1 valgomasis šaukštas), kad cepelinai neišsileistų. Atsargiai sudėkite cepelinus, palaukite, kol jie iškils, tada virkite 15-20 minučių.

Patiekimas:

Patiekite cepelinus karštus, su grietine arba svogūnų padažu. Šis patiekalas neabejotinai pamalonins jūsų šeimą ir draugus!

Šiuo metu cepelinai su varške auga populiarumu, nes žmonės ieško tradicinių patiekalų, kurie galėtų sujungti šeimas ir suteikti malonumą. Be to, jų galimybė pritaikyti įvairius įdarus leidžia eksperimentuoti ir rasti naujus skonius.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 20:06, 2025-01-17
Kokie jūsų mėgstamiausi cepelinų užpilai? Pasidalinkite savo patirtimi ir komentarais! Laukiame jūsų skonių pasiūlymų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau