Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Balandžio » 20

Puikūs grietininiai sausainiai: patys traškiausi ir skaniausi!

Puikūs grietininiai sausainiai: patys traškiausi ir skaniausi!

Vaikams jie patinka! Geriausia gaminti savo rankomis.

Jei niekada patys nekepėte sausainių, tuomet pats laikas tai išbandyti. Subtilus kvapas, su traškia plutele – tokių sausainių tikrai nenusipirksite jokioje parduotuvėje. Taigi, pasiruošiame produktus ir pradekite gaminti.

Svarbiausi ingredientai:

Miltai – tiek, kiek pati tešla pasiims (apie 4 puodelius – 200 ml).
0,5 l grietinės (būtinai labai riebi, kitaip poveikis jau bus ne toks).
1 pakelis vanilinio cukraus.
Žiupsnelis druskos.
2 a. š. kepimo miltelių.

Cukraus dėl apibarstymo (kam patinka kiti cukraus dar deda į tešlą, bet manau jo pakanka kiek yra pakelyje ir kai pabarstome)

Gaminimas:

Sumaišykite visus produktus ir sumaišome minkštą tešlą.

Tešlą dedame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.

Tešlą padalinkite į dvi dalis, iškočiokite apie 3 mm tešlos lakštus ir pabarstykite cukrumi.

Išspauskite sausainių formelėmis arba supjaustykite tam tikru sausainiams skirtu peiliu.

Dedama formelių gautus sausainius į skardą, kuri yra išklota popieriumi (ar apibarstyta miltais), ant viršaus pabarstome cukrumi.

Kepkite sausainius 180 C temperatūroje 15-20 minučių.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
25.05.2020 laikas 16:43 Vokiškas aguonų pyragas
Pirmiausia paruoškite trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve apie valandą. Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus į dubenį ir minkykite iki vientisos trapios tešlos. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 16:43 Gardus Draugystės pyragas
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną tešlos dalį padėkite į šaldytuvą....

Skaityti daugiau

25.05.2020 laikas 16:27 Vištų šlaunelės džiovintų vaisių ir jogurto padaže

Mano šeima sakė, kad šitaip paruoštos šlaunelės yra skanios kaip pačiam prabangiausiam restorane. Net nuraudau, tai išgirdusi. Skubu pasidalinti receptu ir su Jumis!

Skaityti daugiau

24.05.2020 laikas 14:03 Kuršėnų Vyniotinis Sužavės Nuo Pirmojo Kąsnio
Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai....

Skaityti daugiau

24.05.2020 laikas 14:03 Silkė su varškės pagardu
Man visiškai nėra svarbu, kuris būna metų sezonas, aš silkę mėgstu gaminti visada. Man jos reikia bent kartą per savaitę. Dažniausiai stengiuosi išmėginti silkę vis kitaip, nes norisi išmėginti kažką naujo.

Skaityti daugiau