Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Vasario » 16

Plaučių paštetas (receptas)

Nustebsite iš ko paruoštas šis paštetas. Šitaip dar tikrai negaminote!

Šis plaučių paštetas gaunasi itin lengvas, šilkinis, ištirpstantis burnoje, neturi tos šiek tiek veilokinės struktūros, kaip kepenėlės. Jeigu duotumėte paragauti nežinančiam žmogui tikrai neatskirs iš ko jis pagamintas, nes skonis itin primena švelnias kepenėles. Tad labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu ieškote ką būtų galima paruošti iš subproduktų. 

Beje, mano patarimas Jums - toks plaučių paštetas gali būti nuostabi valgoma dovana draugams ar giminaičiams.

Ingredientai

  • virti plaučiai: 300 gramų (apie plaučių virimą skaitome čia; tiks kiaulienos, ėrienos arba veršienos plaučiai)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • brendis: šlakelio
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • džiovintas šalavijas: žiupsnelio (arba kelių šviežių lapelių)
  • sūdytų ančiuvių filė: 3 (nėra būtina, bet ančiuviai duoda umami skonio)
  • sviestas: 100 gramų (paštetui)
  • lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną susmulkiname ir kepiname ant nedidelės kaitros su šaukštu sviesto kol suminkštėja. Jeigu turite laiko - pakaramelizuokite, bus dar skaniau.

2. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnaką. Kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

3. Tada supilame į keptus svogūnus brendį ir sudedame šalavijus. Padidiname kaitrą ir kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

4. Tuomet į smulkintuva sudedame pasmulkintus virtus plaučius, pakepintus svogūnus, ančiuvius ir ištirpintą sviestą. Smulkiname tol, kol masė tampa vienalytė.

5. Paragaujame ir pagardiname druska bei pipirais. Dar šiek pasmulkiname, kad persimaišytų druska ir pipirai.

6. Patarimas: Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį.

7. Sudedame paruoštą paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestą ir atvėsiname.

8. Laikome šaldytuve. Skanaus!

9. Patarimas: Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima puošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais.

Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau