- 16.02.2023
- 0.0 Reitingas
- 530 Peržiūrų
- Aptarti
Šis plaučių paštetas gaunasi itin lengvas, šilkinis, ištirpstantis burnoje, neturi tos šiek tiek veilokinės struktūros, kaip kepenėlės. Jeigu duotumėte paragauti nežinančiam žmogui tikrai neatskirs iš ko jis pagamintas, nes skonis itin primena švelnias kepenėles. Tad labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu ieškote ką būtų galima paruošti iš subproduktų.
Beje, mano patarimas Jums - toks plaučių paštetas gali būti nuostabi valgoma dovana draugams ar giminaičiams.
Ingredientai
- virti plaučiai: 300 gramų (apie plaučių virimą skaitome čia; tiks kiaulienos, ėrienos arba veršienos plaučiai)
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
- brendis: šlakelio
- druska
- šviežiai malti pipirai
- džiovintas šalavijas: žiupsnelio (arba kelių šviežių lapelių)
- sūdytų ančiuvių filė: 3 (nėra būtina, bet ančiuviai duoda umami skonio)
- sviestas: 100 gramų (paštetui)
- lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną susmulkiname ir kepiname ant nedidelės kaitros su šaukštu sviesto kol suminkštėja. Jeigu turite laiko - pakaramelizuokite, bus dar skaniau.
2. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnaką. Kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.
3. Tada supilame į keptus svogūnus brendį ir sudedame šalavijus. Padidiname kaitrą ir kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.
4. Tuomet į smulkintuva sudedame pasmulkintus virtus plaučius, pakepintus svogūnus, ančiuvius ir ištirpintą sviestą. Smulkiname tol, kol masė tampa vienalytė.
5. Paragaujame ir pagardiname druska bei pipirais. Dar šiek pasmulkiname, kad persimaišytų druska ir pipirai.
6. Patarimas: Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį.
7. Sudedame paruoštą paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestą ir atvėsiname.
8. Laikome šaldytuve. Skanaus!
9. Patarimas: Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima puošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais.
Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau