Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Vasario » 16

Plaučių paštetas (receptas)

Nustebsite iš ko paruoštas šis paštetas. Šitaip dar tikrai negaminote!

Šis plaučių paštetas gaunasi itin lengvas, šilkinis, ištirpstantis burnoje, neturi tos šiek tiek veilokinės struktūros, kaip kepenėlės. Jeigu duotumėte paragauti nežinančiam žmogui tikrai neatskirs iš ko jis pagamintas, nes skonis itin primena švelnias kepenėles. Tad labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu ieškote ką būtų galima paruošti iš subproduktų. 

Beje, mano patarimas Jums - toks plaučių paštetas gali būti nuostabi valgoma dovana draugams ar giminaičiams.

Ingredientai

  • virti plaučiai: 300 gramų (apie plaučių virimą skaitome čia; tiks kiaulienos, ėrienos arba veršienos plaučiai)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • brendis: šlakelio
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • džiovintas šalavijas: žiupsnelio (arba kelių šviežių lapelių)
  • sūdytų ančiuvių filė: 3 (nėra būtina, bet ančiuviai duoda umami skonio)
  • sviestas: 100 gramų (paštetui)
  • lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną susmulkiname ir kepiname ant nedidelės kaitros su šaukštu sviesto kol suminkštėja. Jeigu turite laiko - pakaramelizuokite, bus dar skaniau.

2. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnaką. Kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

3. Tada supilame į keptus svogūnus brendį ir sudedame šalavijus. Padidiname kaitrą ir kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

4. Tuomet į smulkintuva sudedame pasmulkintus virtus plaučius, pakepintus svogūnus, ančiuvius ir ištirpintą sviestą. Smulkiname tol, kol masė tampa vienalytė.

5. Paragaujame ir pagardiname druska bei pipirais. Dar šiek pasmulkiname, kad persimaišytų druska ir pipirai.

6. Patarimas: Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį.

7. Sudedame paruoštą paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestą ir atvėsiname.

8. Laikome šaldytuve. Skanaus!

9. Patarimas: Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima puošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais.

Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
10.01.2025 laikas 20:21 Receptai Lietiniai blyneliai: paprastas ir skanus receptas kiekvienam
Lietiniai blyneliai yra vienas iš populiariausių patiekalų, mėgstamų visame pasaulyje. Jie ne tik lengvai pagaminami, bet ir puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems užkandžiams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, ...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 15:46 Receptai Paprastas ir skanus naminis varškės pyragas su vaisiais
Sūrio tortai ir varškės pyragai yra vieni iš populiariausių desertų visame pasaulyje. Tačiau ar žinojote, kad galite lengvai pasigaminti šį skanėstą namuose? Šiandien pasidalysime paprastu ir skaniu varškės pyrago receptu, kuris p...

Skaityti daugiau

09.01.2025 laikas 19:13 Receptai Skanūs lietiniai blynai su varške: paprastas receptas
Lietiniai blynai – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek mažus, tiek didelius. Jų lengvumas ir universali įvairovė leidžia kiekvienam atrasti mėgstamą skonį. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu receptu, kaip pagaminti...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 19:38 Stepono jubiliejus: vienatvė, atgaila ir šeimos sugrįžimas

Stepono pasakojimas – tai liūdnas ir kartu vilties kupinas prisiminimas apie senatvės vienatvę, šeimos santykius ir atgailą. Kai šis 85-erių vyras šventė jubiliejų ligoninėje, išgyveno gilią vienatvę, nes jo vaikai buvo toli ir nesilankė. Ta...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 19:28 Poilsis ar pareiga? Šeimos konfliktas dėl tėvo sprendimo

Šeimos dinamika dažnai būna sudėtinga, ypač kai asmeniniai norai susiduria su finansiniais lūkesčiais. Ši istorija apie Nijolę ir jos vyrą atskleidžia, kaip vienas sprendimas — išeiti į pensiją — gali sukelti didžiulį šeimos konfliktą....

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 19:17 Šeimos konfliktai: kailiniai, anyta ir mamos nepasitenkinimas
Šeimos santykiai dažnai būna sudėtingi, ypač kai kalbama apie emocijas, pavydą ir nesusipratimus. Šis pasakojimas apie konfliktą, kilusį tarp manęs ir mano mamos dėl kailinių, atskleidžia, kaip skirtingi požiūriai į šeimą ir santykius gali sukelti di...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 07:49 Anglies kelionė: Gyvybės atsiradimo paslaptys visatoje
Gyvybė mūsų planetoje yra nepaprasta paslaptis, tačiau naujausi moksliniai atradimai gali padėti ją atskleisti. JAV ir Kanados mokslininkai teigia, kad anglies ir kitų atomų kelionės po visatą prisideda prie planetų formavimo ir gyvybės atsiradimo. Š...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 07:42 Atleidimo menas: kaip išspręsti konfliktus santuokoje
Atleidimas yra viena iš sudėtingiausių emocinių kompetencijų, kurias reikia išmokti turint santykius. Santuokos metu partneriai susiduria su įvairiomis iššūkiais, ir gebėjimas atleisti kitas klaidas gali būti lemiamas veiksnys siekiant ilgalaikio lai...

Skaityti daugiau