Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Vasario » 16

Plaučių paštetas (receptas)

Nustebsite iš ko paruoštas šis paštetas. Šitaip dar tikrai negaminote!

Šis plaučių paštetas gaunasi itin lengvas, šilkinis, ištirpstantis burnoje, neturi tos šiek tiek veilokinės struktūros, kaip kepenėlės. Jeigu duotumėte paragauti nežinančiam žmogui tikrai neatskirs iš ko jis pagamintas, nes skonis itin primena švelnias kepenėles. Tad labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu ieškote ką būtų galima paruošti iš subproduktų. 

Beje, mano patarimas Jums - toks plaučių paštetas gali būti nuostabi valgoma dovana draugams ar giminaičiams.

Ingredientai

  • virti plaučiai: 300 gramų (apie plaučių virimą skaitome čia; tiks kiaulienos, ėrienos arba veršienos plaučiai)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto (kepimui)
  • brendis: šlakelio
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • džiovintas šalavijas: žiupsnelio (arba kelių šviežių lapelių)
  • sūdytų ančiuvių filė: 3 (nėra būtina, bet ančiuviai duoda umami skonio)
  • sviestas: 100 gramų (paštetui)
  • lydytas sviestas: 50 gramų (pašteto viršui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną susmulkiname ir kepiname ant nedidelės kaitros su šaukštu sviesto kol suminkštėja. Jeigu turite laiko - pakaramelizuokite, bus dar skaniau.

2. Bebaigiant kepti, sudedame susmulkintą česnaką. Kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

3. Tada supilame į keptus svogūnus brendį ir sudedame šalavijus. Padidiname kaitrą ir kepame vis pamaišydami dar kelias minutes.

4. Tuomet į smulkintuva sudedame pasmulkintus virtus plaučius, pakepintus svogūnus, ančiuvius ir ištirpintą sviestą. Smulkiname tol, kol masė tampa vienalytė.

5. Paragaujame ir pagardiname druska bei pipirais. Dar šiek pasmulkiname, kad persimaišytų druska ir pipirai.

6. Patarimas: Jeigu norisi, kad paštetas būtų švelnus kaip kremas, dar pertriname jį per smulkų sietelį.

7. Sudedame paruoštą paštetą į indelius, užpilame lydytą sviestą ir atvėsiname.

8. Laikome šaldytuve. Skanaus!

9. Patarimas: Užpylus lydytą sviestą, bet jam dar nesustingus, pašteto viršų galima puošti raudonais pipiriukais, džiovintomis žolelėmis, lapeliais arba gėlių žiedais.

Rekomendacija: Daugiau paštetų receptų rasite: Paštetai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau