Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 07

Troškintos Kepenėlės su Slyvomis: Tradicinis Receptas su Moderniu Posūkiu

Subproduktai, tokie kaip kepenėlės ar širdelės, man – tai skonių kelionė į vaikystę, kai kaime augau apsupta ūkio gėrybių. Mama augindavo vištas ir kiaules, o močiutė virdavo kraujo sriubą „juką“ – tiesa, ji manęs nesužavėdavo. Kur kas skaniau būdavo plautinės dešros ar troškinti kiaulės plaučiai. Šiandien savo šeimai gaminu troškintas kepenėles su slyvomis – patiekalą, kurį įkvėpė Beatos laida ir kuris sujungia tradicijas su moderniu skoniu.

Kodėl Verta Rinktis Subproduktus?

Subproduktai – ne tik nostalgija, bet ir nauda sveikatai. Pagal Healthline, kepenėlės yra puikus geležies ir vitamino A šaltinis. Mano vyras mieliau valgo kepenėles, o dukros renkasi vištų širdeles.

Troškintos vištienos kepenėlės su slyvomis
Troškintos kepenėlės su slyvomis

Ingredientai ir Alternatyvos

Štai ką reikės:

  • Vištienos kepenėlės: 400 g (galima keisti antienos kepenėlėmis)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Morkos: 1 vnt.
  • Cukinija: 1 vnt. (alternatyva – baklažanas)
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Slyvos: 7 vnt. (arba džiovintos, mirkytos vandenyje)
  • Druska: pagal skonį
  • Imbieras: 3 cm (galima pakeisti muskatu)
  • Grietinėlė: 0,5–1 stiklinė (arba kokosų pienas)
  • Čiobreliai: žiupsnis (arba rozmarinas)
  • Sviestas: 50 g

 

Gaminimo Žingsniai ir Patarimai

1. Nuplaukite ir nulupkite daržoves, kepenėles pamirkykite piene 20 min. (BBC Good Food rekomenduoja tai švelnumui).
2. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, o morką ir cukiniją – plonomis juostelėmis.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite svogūnus ir morkas, pastumkite į šoną.
4. Dėkite kepenėles, kepkite 3–4 min., pridėkite česnaką, druską, 4 slyvų skilteles ir cukiniją.
5. Užpilkite grietinėle, pabarstykite čiobreliu, troškinkite 5 min.
6. Kitoje keptuvėje karamelizuokite likusias slyvas svieste.
7. Sudėkite jas į troškinį, išmaišykite ir patiekite.
Patarimas: Neperkepkite kepenėlių – jos turi likti sultingos, vos rausvos viduje.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:08, 2025-04-07
Ar mėgstate subproduktus? Išbandykite šį kepenėlių receptą ir pasidalykite savo įspūdžiais komentaruose – gal turite savo šeimos receptą?
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau