Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 22

Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris

Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris

Rikotos (rikota) sūris galima sakyti, kad yra universalus – iš jo pagaminsime ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galime pasigaminti ir namie, kadangi tai visai nesudėtingas procesas. 

Rikota puikiai tiks tortams, pyragams, lazanijai su špinatais ar desertinei lazanijai pasigaminti. Tradiciškai rikota yra daroma iš išrūgų, kurios kaitinamos susitraukia panašiai lyg kiaušinio baltymai, bet šis procesas ilgiau užtrunka, tad pateikiu jums 3 variantus, būtinai išbandykite.

Ingredientai

Pirmam receptui:

  • riebus pienas: 750 mililitrų
  • grietinėlė: 250 mililitrų (20 procentų riebumo)
  • citrinų sultys: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: žiupsnelio.

Antram receptui:

  • kefyras arba rūgpienis: 1 litro.

Trečiam receptui:

  • išrūgos: 5 litrų
  • pienas: 1 litro
  • vyno actas: 4 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmas receptas. Puode sumaišome grietinėlę, pieną, druską bei cukrų ir įkaitiname viską iki 90 laipsnių temperatūros. Neleidžiame užvirti!

2. Iki užvirimo nuimame puodą nuo ugnies, supilame citrinų sultis, išmaišome ir paliekame 5 minutėms.

3. Tuomet į kiaurasamtį įdedame marlę ir viską perkošiame per ją, palikdami masę nuvarvėti. Kuo ilgiau paliksime, tuo tirštesnis sūris išeis.

4. Prieš valgydami atvėsiname. Skanaus.

5. Antras receptas. Litro talpos plastikinį maišelį kefyro per naktį palaikome šaldymo kameroje, kad gerai sušaltų, tada pakuotę perpjauname aštriu peiliu, o į ledą sušalusį kefyrą dedame į kiaurasamtį su labai nedidelėmis skylutėmis ir paliekame, kad natūraliai atšiltų ir išvarvėtų pasukos.

6. Sietelyje likusią minkštos konsistencijos varškę sukrečiame į dėžutę ir paliekame šaldytuve, kad kiek sustingtų.

7. Pastebėjimas. Iš litro kefyro gaunasi apie 250 gramų gardžios varškės. Ją galima valgyti vieną arba pagardintą prieskoniais, daržovėmis ar džiovintais ir šviežiais vaisiais.

8. Trečias receptas. Sumaišome pieną ir pasukas bei užviriname iki 90 laipsnių temperatūros.

9. Supilame actą, nors tinka ir citrinų sultys. Maišome 5 minutes, tačiau neleidžiame masei užvirti.

10. Paliekame uždengtą puodą per naktį kambario temperatūroje.

11. Ryte supilame gautą masę į kiaurasamtį, išklotą marle, ir paliekame varvėti porai valandų.

12. Tuomet perdedame į indelį.

13. Ir mėgaujamės. Skanaus.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūrių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau