- 22.10.2020
- 0.0 Reitingas
- 1247 Peržiūrų
- Aptarti
Rikotos (rikota) sūris galima sakyti, kad yra universalus – iš jo pagaminsime ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galime pasigaminti ir namie, kadangi tai visai nesudėtingas procesas.
Rikota puikiai tiks tortams, pyragams, lazanijai su špinatais ar desertinei lazanijai pasigaminti. Tradiciškai rikota yra daroma iš išrūgų, kurios kaitinamos susitraukia panašiai lyg kiaušinio baltymai, bet šis procesas ilgiau užtrunka, tad pateikiu jums 3 variantus, būtinai išbandykite.
Ingredientai
Pirmam receptui:
- riebus pienas: 750 mililitrų
- grietinėlė: 250 mililitrų (20 procentų riebumo)
- citrinų sultys: 3-4 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- cukrus: žiupsnelio.
Antram receptui:
- kefyras arba rūgpienis: 1 litro.
Trečiam receptui:
- išrūgos: 5 litrų
- pienas: 1 litro
- vyno actas: 4 arbatinių šaukštelių.
Recepto paruošimas
1. Pirmas receptas. Puode sumaišome grietinėlę, pieną, druską bei cukrų ir įkaitiname viską iki 90 laipsnių temperatūros. Neleidžiame užvirti!
2. Iki užvirimo nuimame puodą nuo ugnies, supilame citrinų sultis, išmaišome ir paliekame 5 minutėms.
3. Tuomet į kiaurasamtį įdedame marlę ir viską perkošiame per ją, palikdami masę nuvarvėti. Kuo ilgiau paliksime, tuo tirštesnis sūris išeis.
4. Prieš valgydami atvėsiname. Skanaus.
5. Antras receptas. Litro talpos plastikinį maišelį kefyro per naktį palaikome šaldymo kameroje, kad gerai sušaltų, tada pakuotę perpjauname aštriu peiliu, o į ledą sušalusį kefyrą dedame į kiaurasamtį su labai nedidelėmis skylutėmis ir paliekame, kad natūraliai atšiltų ir išvarvėtų pasukos.
6. Sietelyje likusią minkštos konsistencijos varškę sukrečiame į dėžutę ir paliekame šaldytuve, kad kiek sustingtų.
7. Pastebėjimas. Iš litro kefyro gaunasi apie 250 gramų gardžios varškės. Ją galima valgyti vieną arba pagardintą prieskoniais, daržovėmis ar džiovintais ir šviežiais vaisiais.
8. Trečias receptas. Sumaišome pieną ir pasukas bei užviriname iki 90 laipsnių temperatūros.
9. Supilame actą, nors tinka ir citrinų sultys. Maišome 5 minutes, tačiau neleidžiame masei užvirti.
10. Paliekame uždengtą puodą per naktį kambario temperatūroje.
11. Ryte supilame gautą masę į kiaurasamtį, išklotą marle, ir paliekame varvėti porai valandų.
12. Tuomet perdedame į indelį.
13. Ir mėgaujamės. Skanaus.
14. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūrių receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau