Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Spalio » 22

Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris

Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris

Rikotos (rikota) sūris galima sakyti, kad yra universalus – iš jo pagaminsime ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galime pasigaminti ir namie, kadangi tai visai nesudėtingas procesas. 

Rikota puikiai tiks tortams, pyragams, lazanijai su špinatais ar desertinei lazanijai pasigaminti. Tradiciškai rikota yra daroma iš išrūgų, kurios kaitinamos susitraukia panašiai lyg kiaušinio baltymai, bet šis procesas ilgiau užtrunka, tad pateikiu jums 3 variantus, būtinai išbandykite.

Ingredientai

Pirmam receptui:

  • riebus pienas: 750 mililitrų
  • grietinėlė: 250 mililitrų (20 procentų riebumo)
  • citrinų sultys: 3-4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • cukrus: žiupsnelio.

Antram receptui:

  • kefyras arba rūgpienis: 1 litro.

Trečiam receptui:

  • išrūgos: 5 litrų
  • pienas: 1 litro
  • vyno actas: 4 arbatinių šaukštelių.

Recepto paruošimas

1. Pirmas receptas. Puode sumaišome grietinėlę, pieną, druską bei cukrų ir įkaitiname viską iki 90 laipsnių temperatūros. Neleidžiame užvirti!

2. Iki užvirimo nuimame puodą nuo ugnies, supilame citrinų sultis, išmaišome ir paliekame 5 minutėms.

3. Tuomet į kiaurasamtį įdedame marlę ir viską perkošiame per ją, palikdami masę nuvarvėti. Kuo ilgiau paliksime, tuo tirštesnis sūris išeis.

4. Prieš valgydami atvėsiname. Skanaus.

5. Antras receptas. Litro talpos plastikinį maišelį kefyro per naktį palaikome šaldymo kameroje, kad gerai sušaltų, tada pakuotę perpjauname aštriu peiliu, o į ledą sušalusį kefyrą dedame į kiaurasamtį su labai nedidelėmis skylutėmis ir paliekame, kad natūraliai atšiltų ir išvarvėtų pasukos.

6. Sietelyje likusią minkštos konsistencijos varškę sukrečiame į dėžutę ir paliekame šaldytuve, kad kiek sustingtų.

7. Pastebėjimas. Iš litro kefyro gaunasi apie 250 gramų gardžios varškės. Ją galima valgyti vieną arba pagardintą prieskoniais, daržovėmis ar džiovintais ir šviežiais vaisiais.

8. Trečias receptas. Sumaišome pieną ir pasukas bei užviriname iki 90 laipsnių temperatūros.

9. Supilame actą, nors tinka ir citrinų sultys. Maišome 5 minutes, tačiau neleidžiame masei užvirti.

10. Paliekame uždengtą puodą per naktį kambario temperatūroje.

11. Ryte supilame gautą masę į kiaurasamtį, išklotą marle, ir paliekame varvėti porai valandų.

12. Tuomet perdedame į indelį.

13. Ir mėgaujamės. Skanaus.

14. Rekomendacija: Daugiau sūrių receptų rasite: Sūrių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau