Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Spalio » 14

Šaltalankių arbata su imbieru - nauda ir kaip paruošti?

Šaltalankių arbata su imbieru - nauda ir kaip paruošti?

Pirmiausia reikėtų žinoti, kad šaltalankio uogos yra itin naudingos ir savyje turi daugy gydomųjų savybių. Juose galite rasti įvairių vitaminų, mikroelementų bei organinių rūgščių.

Šaltalankio uogos savyje yra labai turtingos B1, B2, C, PP, A, E vitaminų, jose taip pat gausu folio rūgšties ir mikroelementų, pvz., boro, geležies bei mangano. Taipogi jose yra karotinoidų bei flavonoidų, cukraus, organinių rūgščių (obuolių, vyno, oksalo).

Šaltalankio uogos gali būti valgomos tiek žalios, tiek virtos, iš jų gali būti gaminama uogienė, džemas ar verdama arbata. Itin naudingas žmogui yra šaltalankio aliejus, jis gali būti naudojamas nuo daugybės ligų. Idealiai gelbsti kaip uždegimą bei žaizdas padedanti gydyti priemonė.

Šios uogos gali būti valgomos, jei pas mus yra sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, dažnokai užkietėja viduriai, taip pat vargina širdies ligos ar trūksta vitaminų. Šaltalankių uogas net yra patariama vartoti cheminės ir radiacinės terapijos metu (arba po jos), taipogi pavartojus antibiotikų.

Šaltalankių vaisiai gali būti naudingi ir sergantiesiems diabetu, taip pat gyvenantiems aktyvų gyvenimą, sportuojantiems arba pagyvenusiems žmonėms.

Šaltalankių uogos taip pat bus naudingos pavargusiai širdžiai. Tai yra profilaktinė priemonė, jeigu siekiate išvengti insulto, infarkto. Jos padės atnaujinti organizmo resursus po ligų, psichinių bei fizinių pervargimų, taip pat, padidins vyrų lytinį aktyvumą.

O štai šaltalankių arbata idealiai gelbėja po permainingų orų pajutus pačius pirmuosius peršalimo požymius.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 labai didelė stiklinė arbatos.

Ingredientai

  • vanduo: 500 mililitrų
  • džiovinti šaltyje šaltalankiai: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovinti šaltyje citrinų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti šaltyje imbiero milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • natūralus medus: 1 valgomojo šaukšto
  • cinamono lazdelės: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilkite vandenį, suberkite šaltalankius ir įmeskite cinamono lazdelę.

2. Kai jau vanduo užvirs, berkite citrinų ir imbiero miltelius, taip pat sudėkite medų.

3. Virkite apie 3 minutes.

4. Supilkite arbatą per sietelį. Skanaukite!

5. Jei naudosite šviežius produktus, vietoje džiovintų šaltyje: Visas gamybos procesas tas pats, tik citriną su imbierų dedame pradžioje.

6. Pastebėjimas: Kaip pastebėjote, aš šaltalankių arbatą gaminu iš šaltyje džiovintų (arba kitaip vadinamų - liofilizuotų) produktų. Aišku, tikrai galima gaminti ir iš šviežių produktų, bet aš asmeniškai nedažnai namuose po ranka turiu tiek šaltalankio uogų, tiek citrinos, tiek imbiero? Turėti liofilizuotų produktų savo lentynoje tiesiog yra super patogu. Kas dar nesusižinote su liofilizacijos procesu, tai galiu pasakyti, kad pastaruoju metu pasaulis dėl jo tiesiog kraustosi iš proto ir visiškai ne veltui - tai yra vienas iš pačių patogiausių (o gal ir patogiausias) būdu uogomis, vaisiais bei, aišku, vitaminais, mėgautis visais metų sezonais. Tokio proceso metu vanduo, esantis uogose arba kituose produktuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, šitaip aplenkdamas skystą fazę, o produktai patampa lengvučiai, taip pat išsaugo vitaminus, kvapą, formą bei skonį. Aš pati, kaip ir visas likęs pasaulis, irgi sugebėjau pasiduoti šiai madai, pamilau visus tuos vaisius bei uogas ir naujų receptų su jais dar garantuotai bus. Likime sveiki ir nesirkime!

Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba ir receptai.

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.12.2021 laikas 09:50 Receptai | Patiekalai Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario pasta
Toks tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti, jog yra pagaminamas gan sudėtingai, bet iš tiesų tai yra ganėtinai paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų. Tikrai daug savo brangaus laiko nesugaišite jį gamindami....

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:25 Receptai | Patiekalai Brusketa (Bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Paprasta ir ganėtinai greitai pagaminama, bet tuo pačiu skani brusketa (bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela.

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:12 Receptai | Patiekalai Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Šiandien sužinosite, kad saldžiosios bulvės (dar kitaip vadinami batatai) puikiai tiks ne tik virimui, kepimui, sriuboms ir troškiniams, bet ir nuostabiai gali atstoti picos padą. Tai yra sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui.

...

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 10:22 Naujas tyrimas atskleidė, kad Kinija jau sėkmingai kontroliuoja orus

Kinijos Komunistų partija vasarą šventė šimtmečio jubiliejų. Ir dangus virš Pekino buvo giedras, taip pradžiugindamas dešimtis tūkstančių susirinkusiųjų.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:12 Tibeto ilgaamžiškumo paslaptys
Jų filosofinės praktikos, gyvenimo pagrindai ir paprasti praktiški patarimai pratęsė gyvenimus daugybei žmonių, kurie į tą išmintį įsiklausė. Šį kartą ir mes nusprendėme kreiptis pagalbos į tuos, kurie išmoko gyventi be ligų ir pilni jėgų sutikti šimto metų slenkstį....

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:04 Liaudiškos priemonės, kad kepenys neskaudėtų
Sumaišyti 1/2 stiklinės kopūstų sūrymo ir 1/2 stiklinės šviežių pomidorų sulčių. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio. Vartoti ilgą laiką.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 19:34 Apie burokėlių naudą, dilgėlės nuo skausmo, kraujospūdis
Burokėliuose yra daugybė vitaminų ir druskų: vitaminai C, B, B2, B3, B6, B9, geležies, vario, jodo, mangano, boro, vanadžio, fluoro, cinko druskos

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 18:34 Tiesa skaudina: Pfizer, Moderna COVID vakcinos sukelia širdies sutrikimų
Naujo tyrimo duomenimis, beveik 600 pacientų, gavusių "Pfizer" arba "Moderna Wuhan" koronaviruso (COVID-19) vakcinas, pasireiškė širdies ir kraujagyslių sistemos pažeidimo požymių, dėl kurių padidėjo širdies priepuolio ir kitų sunkių koronarinių problemų rizika....

Skaityti daugiau