Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 14

Šaltalankių arbata su imbieru - nauda ir kaip paruošti?

Šaltalankių arbata su imbieru - nauda ir kaip paruošti?

Pirmiausia reikėtų žinoti, kad šaltalankio uogos yra itin naudingos ir savyje turi daugy gydomųjų savybių. Juose galite rasti įvairių vitaminų, mikroelementų bei organinių rūgščių.

Šaltalankio uogos savyje yra labai turtingos B1, B2, C, PP, A, E vitaminų, jose taip pat gausu folio rūgšties ir mikroelementų, pvz., boro, geležies bei mangano. Taipogi jose yra karotinoidų bei flavonoidų, cukraus, organinių rūgščių (obuolių, vyno, oksalo).

Šaltalankio uogos gali būti valgomos tiek žalios, tiek virtos, iš jų gali būti gaminama uogienė, džemas ar verdama arbata. Itin naudingas žmogui yra šaltalankio aliejus, jis gali būti naudojamas nuo daugybės ligų. Idealiai gelbsti kaip uždegimą bei žaizdas padedanti gydyti priemonė.

Šios uogos gali būti valgomos, jei pas mus yra sumažėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, dažnokai užkietėja viduriai, taip pat vargina širdies ligos ar trūksta vitaminų. Šaltalankių uogas net yra patariama vartoti cheminės ir radiacinės terapijos metu (arba po jos), taipogi pavartojus antibiotikų.

Šaltalankių vaisiai gali būti naudingi ir sergantiesiems diabetu, taip pat gyvenantiems aktyvų gyvenimą, sportuojantiems arba pagyvenusiems žmonėms.

Šaltalankių uogos taip pat bus naudingos pavargusiai širdžiai. Tai yra profilaktinė priemonė, jeigu siekiate išvengti insulto, infarkto. Jos padės atnaujinti organizmo resursus po ligų, psichinių bei fizinių pervargimų, taip pat, padidins vyrų lytinį aktyvumą.

O štai šaltalankių arbata idealiai gelbėja po permainingų orų pajutus pačius pirmuosius peršalimo požymius.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 1 labai didelė stiklinė arbatos.

Ingredientai

  • vanduo: 500 mililitrų
  • džiovinti šaltyje šaltalankiai: 1 valgomojo šaukšto
  • džiovinti šaltyje citrinų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti šaltyje imbiero milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • natūralus medus: 1 valgomojo šaukšto
  • cinamono lazdelės: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į puodą supilkite vandenį, suberkite šaltalankius ir įmeskite cinamono lazdelę.

2. Kai jau vanduo užvirs, berkite citrinų ir imbiero miltelius, taip pat sudėkite medų.

3. Virkite apie 3 minutes.

4. Supilkite arbatą per sietelį. Skanaukite!

5. Jei naudosite šviežius produktus, vietoje džiovintų šaltyje: Visas gamybos procesas tas pats, tik citriną su imbierų dedame pradžioje.

6. Pastebėjimas: Kaip pastebėjote, aš šaltalankių arbatą gaminu iš šaltyje džiovintų (arba kitaip vadinamų - liofilizuotų) produktų. Aišku, tikrai galima gaminti ir iš šviežių produktų, bet aš asmeniškai nedažnai namuose po ranka turiu tiek šaltalankio uogų, tiek citrinos, tiek imbiero? Turėti liofilizuotų produktų savo lentynoje tiesiog yra super patogu. Kas dar nesusižinote su liofilizacijos procesu, tai galiu pasakyti, kad pastaruoju metu pasaulis dėl jo tiesiog kraustosi iš proto ir visiškai ne veltui - tai yra vienas iš pačių patogiausių (o gal ir patogiausias) būdu uogomis, vaisiais bei, aišku, vitaminais, mėgautis visais metų sezonais. Tokio proceso metu vanduo, esantis uogose arba kituose produktuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, šitaip aplenkdamas skystą fazę, o produktai patampa lengvučiai, taip pat išsaugo vitaminus, kvapą, formą bei skonį. Aš pati, kaip ir visas likęs pasaulis, irgi sugebėjau pasiduoti šiai madai, pamilau visus tuos vaisius bei uogas ir naujų receptų su jais dar garantuotai bus. Likime sveiki ir nesirkime!

Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba ir receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau