Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 13

Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

Labai trapus senovinis skruzdėlynas, kuris yra tikrai gana lengvai pagaminamas. Pas mane visos skruzdėlės jau išėjo žiemos atostogų, bet savo papuošimui galite užberti aguonų, razinų, arba riešutų. Tikrai pamėginkite pasigaminti, suprasite, kad tai įmanoma padaryti ir savo virtuvėje. Ateityje į pirktinius net žiūrėti nebenorėsite, nes šis toks skanus ir tikras naminis, kai žinome, kokius ingredientus į jį sudedame.

Visas tokio skruzdėlyno kepimas, kočiojimas bei surinkimas, dirbant vienam žmogui, niekur neskubant trunka maždaug 60 minučių.

Ingredientai

Tešlai: 

  • miltai: 250 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • riebi grietinė: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: šiek tiek (kepimui).

Sirupui:

  • medus: 200 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • vanduo: 30 mililitrų.

medus, pyragai, skruzdėlynas, skruzdėlynas su medumi, desertai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia iš nurodytų tešlos ingredientų užminkome minkštą ir lipnoką tešlą. Galite minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų.

2. Tešlą paliekame maždaug pusvalandį pastovėti.

3. Po to dar kartą gerai perminkome. Tešla privalo būti itin elastinga bei lipnoka. Jokiais būdais nepadauginame miltų, nes kitaip taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai bus kietoki.

4. Atgnybiame maždaug 5 centimetrų kamuoliuką ir jį pavilgome aliejuje bei iškočiojame labai plonai, kad matytųsi stalas.

5. Jeigu limpa kočėlas arba prie stalo, galite patepti aliejumi. Tešla kočiojasi itin lengvai. Privalo būti labai plona, pakėlus labai elastinga bei tampri tešla.

6. Verdame įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 centimetrai aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės ugnies. Žagarėliai išvirs tiesiog akimirksniu. Vos įmetus į aliejų jie iškart pasidengs pūslėmis.

7. Apverčiame, kad abi pusės būtų gražiai auksinės. Žagarėliai itin trapūs bei ploni, beveik permatomi. Iškeptus nulašiname nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliame ant vienkartinių popierinių rankšluosčių.

8. Kai jau iškepti visi žagarėliai, pradedame gaminti sirupą.

9. Visus sirupui nurodytus ingredientus užverdame, kol stipriai suputoja ir dar karštu/šiltu sirupu suliejame žagarėlius.

10. Vėsdamas sirupas sutirštės.

11. Galite sulieti ir pašildytu cukraus sirupu arba grynu medumi. Skanaus!

12. Rekomendacija: Daugiau skruzdėlyno receptų rasite: Skruzdėlyno receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau