Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Lapkričio » 13

Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

Trapus senovinis skruzdėlynas su medumi pagal Beatą

Labai trapus senovinis skruzdėlynas, kuris yra tikrai gana lengvai pagaminamas. Pas mane visos skruzdėlės jau išėjo žiemos atostogų, bet savo papuošimui galite užberti aguonų, razinų, arba riešutų. Tikrai pamėginkite pasigaminti, suprasite, kad tai įmanoma padaryti ir savo virtuvėje. Ateityje į pirktinius net žiūrėti nebenorėsite, nes šis toks skanus ir tikras naminis, kai žinome, kokius ingredientus į jį sudedame.

Visas tokio skruzdėlyno kepimas, kočiojimas bei surinkimas, dirbant vienam žmogui, niekur neskubant trunka maždaug 60 minučių.

Ingredientai

Tešlai: 

  • miltai: 250 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • riebi grietinė: 100 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • aliejus: šiek tiek (kepimui).

Sirupui:

  • medus: 200 gramų
  • cukrus: 100 gramų
  • vanduo: 30 mililitrų.

medus, pyragai, skruzdėlynas, skruzdėlynas su medumi, desertai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia iš nurodytų tešlos ingredientų užminkome minkštą ir lipnoką tešlą. Galite minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų.

2. Tešlą paliekame maždaug pusvalandį pastovėti.

3. Po to dar kartą gerai perminkome. Tešla privalo būti itin elastinga bei lipnoka. Jokiais būdais nepadauginame miltų, nes kitaip taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai bus kietoki.

4. Atgnybiame maždaug 5 centimetrų kamuoliuką ir jį pavilgome aliejuje bei iškočiojame labai plonai, kad matytųsi stalas.

5. Jeigu limpa kočėlas arba prie stalo, galite patepti aliejumi. Tešla kočiojasi itin lengvai. Privalo būti labai plona, pakėlus labai elastinga bei tampri tešla.

6. Verdame įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 centimetrai aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės ugnies. Žagarėliai išvirs tiesiog akimirksniu. Vos įmetus į aliejų jie iškart pasidengs pūslėmis.

7. Apverčiame, kad abi pusės būtų gražiai auksinės. Žagarėliai itin trapūs bei ploni, beveik permatomi. Iškeptus nulašiname nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliame ant vienkartinių popierinių rankšluosčių.

8. Kai jau iškepti visi žagarėliai, pradedame gaminti sirupą.

9. Visus sirupui nurodytus ingredientus užverdame, kol stipriai suputoja ir dar karštu/šiltu sirupu suliejame žagarėlius.

10. Vėsdamas sirupas sutirštės.

11. Galite sulieti ir pašildytu cukraus sirupu arba grynu medumi. Skanaus!

12. Rekomendacija: Daugiau skruzdėlyno receptų rasite: Skruzdėlyno receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau