- 13.11.2021
- 5.0 Reitingas
- 3203 Peržiūros
- Aptarti
Labai trapus senovinis skruzdėlynas, kuris yra tikrai gana lengvai pagaminamas. Pas mane visos skruzdėlės jau išėjo žiemos atostogų, bet savo papuošimui galite užberti aguonų, razinų, arba riešutų. Tikrai pamėginkite pasigaminti, suprasite, kad tai įmanoma padaryti ir savo virtuvėje. Ateityje į pirktinius net žiūrėti nebenorėsite, nes šis toks skanus ir tikras naminis, kai žinome, kokius ingredientus į jį sudedame.
Visas tokio skruzdėlyno kepimas, kočiojimas bei surinkimas, dirbant vienam žmogui, niekur neskubant trunka maždaug 60 minučių.
Ingredientai
Tešlai:
- miltai: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- riebi grietinė: 100 gramų
- druska: žiupsnelio
- aliejus: šiek tiek (kepimui).
Sirupui:
- medus: 200 gramų
- cukrus: 100 gramų
- vanduo: 30 mililitrų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš nurodytų tešlos ingredientų užminkome minkštą ir lipnoką tešlą. Galite minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų.
2. Tešlą paliekame maždaug pusvalandį pastovėti.
3. Po to dar kartą gerai perminkome. Tešla privalo būti itin elastinga bei lipnoka. Jokiais būdais nepadauginame miltų, nes kitaip taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai bus kietoki.
4. Atgnybiame maždaug 5 centimetrų kamuoliuką ir jį pavilgome aliejuje bei iškočiojame labai plonai, kad matytųsi stalas.
5. Jeigu limpa kočėlas arba prie stalo, galite patepti aliejumi. Tešla kočiojasi itin lengvai. Privalo būti labai plona, pakėlus labai elastinga bei tampri tešla.
6. Verdame įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 centimetrai aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės ugnies. Žagarėliai išvirs tiesiog akimirksniu. Vos įmetus į aliejų jie iškart pasidengs pūslėmis.
7. Apverčiame, kad abi pusės būtų gražiai auksinės. Žagarėliai itin trapūs bei ploni, beveik permatomi. Iškeptus nulašiname nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliame ant vienkartinių popierinių rankšluosčių.
8. Kai jau iškepti visi žagarėliai, pradedame gaminti sirupą.
9. Visus sirupui nurodytus ingredientus užverdame, kol stipriai suputoja ir dar karštu/šiltu sirupu suliejame žagarėlius.
10. Vėsdamas sirupas sutirštės.
11. Galite sulieti ir pašildytu cukraus sirupu arba grynu medumi. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau skruzdėlyno receptų rasite: Skruzdėlyno receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau