Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 06

Virtiniai - Virtinukai su malta mėsa

Virtiniai - Virtinukai Su Malta Mėsa

(Paranormal) Mažai Lietuvoje rasite šeimų, kur nebūtų gaminami įvairiausi virtiniai-virtinukai: kas juos gamina su mėsa, kas gamina su varške, kas gamina su bulvėmis. Ir savo unikalų (arba labiausiai mylimą) receptą turi kiekviena virtuvės šeimininkė. Todėl aš savo receptą įkeliu toms ir tiems, kurie vis dar neprisiruošia savo virtuvėje gaminti virtinukų, nes galvoja, kad tai labai sudėtinga ir atima daug. Taip tikrai nėra! Pabandykite ir patvirtinsite mano žodžius. Porcija čia aprašyta yra tikrai nemaža, mano manymu vienam kartui gaminti virtinukus yra per daug darbo. Todėl aš prisigaminu, išsiverdu kiek noriu tam kartui, o kitus užsišaldau kitam kartui. Patariu taip daryti ir Jums!

Ingredientai

Įdarui:

  • malta mėsa: 700 gramų
  • svogūnai: 3
  • česnakas: 2 skiltelių
  • mėgstami prieskoniai
  • vanduo: šlakelio.

Tešlai:

  • miltai: 1 kilogramo
  • kiaušiniai: 4
  • aliejus: 3 šaukštų
  • verdantis vanduo: 1 stiklinės
  • druska.

Mėsos patiekalai, Miltų patiekalai, Virtiniai, virtinukai

Recepto paruošimas

1. Įdaro gamyba: Svogūnus susmulkinkite (geriausia būtų su smulkintuvu).

2. Tada maltą mėsą permalkite dar vieną kartą, kad gautųsi labiau košė.

3. Tuomet svogūnus su mėsa sumaišykite, pridedame mėgstamų prieskonių, prieskoninių žolelių (nerealiai tinka mairūnas). Išspauskite česnaką, įpilkite šlakelį vandens bei viską gerai išmaišykite ir išminkykite.

4. Tešlos gamyba: Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame aliejaus ir įberiame druskos.

5. Viską išplakame, tuomet suberiame 500 gramų miltų. Viską gerai išmaišome.

6. Supilame verdantį vandenį ir pradedame maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tuomet po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą. Tešla bus baigta tada, kai nebelimpa prie rankų. Paliekame tešlą "pabūti" maždaug 15 minučių.

7. Virtinukų gamyba: Tešlą plonai (bet ne taip, kad persimatytų) iškočiokite, stikline arba kokiu kitu apvaliu daiktu išspauskite apskritimus.

8. Tada į kiekvieną apskritimą dėkite po mažą šaukštelį mėsos.

9. Sulenkite pusiau ir užtvirtinkite kraštus.

10. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.

Recepto Autorius Jurgitos virtuvėlė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau