Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 20

Plikyta koldūnų tešla su kefyru

Plikyta koldūnų tešla su kefyru

Tokia plikyta koldūnų tešla yra vienas iš sėkmingiausių šių metų mano eksperimentų, apjungiantis kelis mano seniai pamiltus receptus į vieną. Plikytą tešlą koldūnams jau tikriausiai išmėgino ir išgyrė daugelis. Bet dabar savo virtuvėje atradau tokią dar geresnę, elastingesnę, mažiau suverdančią, standesnę ir net skalsesnę tešlą su kefyru koldūnams.

Beje, tokia tešla taip pat puikiai tiks ir virtiniams, naminiams makaronams arba net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams bei mini čeburekams.

Jeigu viską matuosite kaip aš - su 250 mililitrų puodeliu, tai gausite maždaug 80 koldūnų / virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o dėl tos priežasties, kad visos proporcijos bus matuojamos vienintele tara, apsirikti arba apsiskaičiuoti tampa beveik neįmanoma.

Ingredientai

  • miltai: 6 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
  • verdantis vanduo: 1 stiklinės
  • kefyras: 1 stiklinės
  • aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
  • rupi druska: žiupsnio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus įsijojame į dubenį, supilame aliejų, šaukštu sumaišome ir užpilame verdančio vandens puodeliu.

2. Tada jau intensyviai maišome, kol tešla atvės.

3. Supilame kefyrą, pasūdome ir dar kartą maišome, kol tešla pradės atšokti nuo dubens sienelių. Tada jau tampa lengva minkyti ir tai daryti reikia vos kelias minutes.

4. Kaip ir tešlą paruošta. Ją kočiojame, lipdome virtinius su pasirinktais įdarais. Arba pjauname didelius apskritimus ir formuojame pyragėlius, kuriuos kepame sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gausis apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.

5. Kokius įdarus rinktis? Grybai, daržovės, varškė, mėgstamas faršas arba ką tik sugalvojate.

6. Makaronų gamyba Kočiojame didelius lakštus ir pjaustome 5 milimetrų pločio juostas. Džioviname ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.

7. Koldūnų virimo laikas priklausys nuo pasirinkto įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa verdame maždaug 7 minutes, su grybais maždaug 5, varškei užteks vos 2-3 minučių.

8. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukose galite matyti ir mano čeburekus, ruoštus su šia tešla.

9. Rekomendacija: Daugiau koldūnų tešlos receptų rasite: Koldūnų tešlos receptai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau