Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 20

Plikyta koldūnų tešla su kefyru

Plikyta koldūnų tešla su kefyru

Tokia plikyta koldūnų tešla yra vienas iš sėkmingiausių šių metų mano eksperimentų, apjungiantis kelis mano seniai pamiltus receptus į vieną. Plikytą tešlą koldūnams jau tikriausiai išmėgino ir išgyrė daugelis. Bet dabar savo virtuvėje atradau tokią dar geresnę, elastingesnę, mažiau suverdančią, standesnę ir net skalsesnę tešlą su kefyru koldūnams.

Beje, tokia tešla taip pat puikiai tiks ir virtiniams, naminiams makaronams arba net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams bei mini čeburekams.

Jeigu viską matuosite kaip aš - su 250 mililitrų puodeliu, tai gausite maždaug 80 koldūnų / virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o dėl tos priežasties, kad visos proporcijos bus matuojamos vienintele tara, apsirikti arba apsiskaičiuoti tampa beveik neįmanoma.

Ingredientai

  • miltai: 6 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
  • verdantis vanduo: 1 stiklinės
  • kefyras: 1 stiklinės
  • aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
  • rupi druska: žiupsnio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus įsijojame į dubenį, supilame aliejų, šaukštu sumaišome ir užpilame verdančio vandens puodeliu.

2. Tada jau intensyviai maišome, kol tešla atvės.

3. Supilame kefyrą, pasūdome ir dar kartą maišome, kol tešla pradės atšokti nuo dubens sienelių. Tada jau tampa lengva minkyti ir tai daryti reikia vos kelias minutes.

4. Kaip ir tešlą paruošta. Ją kočiojame, lipdome virtinius su pasirinktais įdarais. Arba pjauname didelius apskritimus ir formuojame pyragėlius, kuriuos kepame sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gausis apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.

5. Kokius įdarus rinktis? Grybai, daržovės, varškė, mėgstamas faršas arba ką tik sugalvojate.

6. Makaronų gamyba Kočiojame didelius lakštus ir pjaustome 5 milimetrų pločio juostas. Džioviname ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.

7. Koldūnų virimo laikas priklausys nuo pasirinkto įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa verdame maždaug 7 minutes, su grybais maždaug 5, varškei užteks vos 2-3 minučių.

8. Pastebėjimas: Žemiau nuotraukose galite matyti ir mano čeburekus, ruoštus su šia tešla.

9. Rekomendacija: Daugiau koldūnų tešlos receptų rasite: Koldūnų tešlos receptai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau