Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Liepos » 4

Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže. paranormal.lt

Gardžių vištienos sparnelių receptas.

Ingredientai:

Vištienos sparneliai - 1 kg;
Kukurūzų miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Druska - ~1 arbatinis šaukštelis;
Malti juodieji pipirai - ~1 arbatinis šaukštelis (nubrauktas);
Raudonosios paprikos milteliai - ~1 arbatinis šaukštelis; 

Padažui:

Česnakas - 3 skiltelės;
Kečupas - 3 valgomieji šaukštai;
Medus - 2 valgomieji šaukštai;
Sezamų aliejus - 1 arbatinis šaukštelis;
Actas (9 proc.) - 1 arbatinis šaukštelis.

Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Vištienos sparnelius nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į tris dalis (galiuką išmetame) ir dedame į puodą. Kukurūzų miltus sumaišome su druska, pipirais, paprikos milteliais, beriame ant sparnelių ir dangčiu uždengtą puodą gerai papurtome, kad sparneliai apliptų miltų ir prieskonių mišiniu. Taip paruoštus sparnelius dedame į skardą su grotelėmis ir šauname į maždaug iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 35-40 minučių.

Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sparnelius, išmaišome ir tiekiame. 

Skanaus!

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar